Odigrao nekih sat vremena demoa, par brzinskih opažanja:
+ za ovakav early build (demo prije EA verzije), igra radi perfektno dobro, pogotovo dok se sjetim svega u režiji nakon NWC-a;
+ mislio sam da će mi art style biti previše mobile game look, no ispalo sasvim suprotno od toga (kao modernizirana dvojka);
+ nadogradnja dvorca je dosta bogatija s uvedenim law sustavom pa su sami objekti dvorca više fokusirani na core benefite (npr nadogradnja zidova s različitim opcijama obrane ili neki experience / production dwellovi s različitim benefitima, dok se s law pointsima diže produkcija vojske)
+ battle mapa je za 2D prikaz ispala vrlo velika tako da ima zapravo dosta prostora za taktiziranje
- ne leži mi nikako UI za ovakvu fantasy igru, previše generic (mislim da je takvo slično rješenje bilo u 6-ici koje mi isto nije nikada leglo);
- na mapi mi je teško skužiti što je što, čak uz highlight opciju - masa dwellinga mi ima problema s proporcijama, ili su presitni (pa je teško skužiti što su) ili preogromni u odnosu na heroja;
- glazba mi je na veliko razočarenje za sada dosta osrednja, unatoč tome što je Romero uključen u projekt (ne znam je li to finalno rješenje ili više brzinski placeholder za potrebe demoa);
- ne kužim pobogu zašto veliki uniti zauzimaju samo jedan hex - em problem zbog proporcija unita (level 1 recimo protiv level 7), em će kasnije biti noćna mora vidljivost na battle mapi kada se na pola metra zgura 6 zmajeva
- ne sviđa mi se naravno dizajnersko rješenje za dosta unita, ali ok, osobne preferencije i HoMM 3 fanbojizam;
- efekti magija i zvukovi mi isto nisu baš nešto, ali to još pripusujem work in progressu.
Uglavnom, probat ću odigrati jednu-dvije mape, no treba na ovome još raditi.