Evo iskopao konkretan gameplay pa je to valjda dobar trenutak za otvaranje teme:

(YT komentar je na njemačkom pa tko ne zna jezik, može si uključiti titlove na engleskom)

I dva screenshota s interfaceom (dosta podsjeća na Civilization):

Naravno, ovo je sve alpha preview, tek je u planu early access za drugu polovicu iduće godine.

• FFA +1

Ček koliko sam nabrzaka pogledao mozes generirati random mape sa nekim templatima koje je moguce modificirati.

Jaki zajeb rade ako igra nije modable,. zato h3 i dan danas zivi. Jer mozes jebene ruske deda mrazove imat ko jedinice

Sumnjam da neće biti modable, budući da idu u early access, vjerojatno planiraju mijenjati stvari temeljem feedbacka igrača.

4 mjeseci kasnije
9 dana kasnije
mjesec kasnije

Jel se sjeća netko kako u Heroes of Might and Magic V pod custom game se može namjestiti da se igra 4vs4 kao igrač sa tri cpu saveznika protiv 4 cpu? Znam da je ta opcija bila dostupna u trećem nastavku, ali u petom ne mogu nikako to namjestiti.

Deadwalker

Preko linka skinem multiplayer mape i instaliram ih u game folder ili? Otvorim ih u map creator i zamjenim playere?

Legendary_Hero

nisam išao isprobavati, no trebalo bi moći kada se mapa preuzme u editoru promijeniti konfiguraciju da se igra timski umjesto ffa.

Legendary_Hero*

da, slobodno. Otvoriš mapu u editoru, ideš na Map Properties - Teams i složiš si konfiguraciju. Spremiš i pokreneš igru.
        Isprobao sada kod sebe, imam dvije verzije mape - jedna ffa, druga team vs team:

mjesec kasnije

Dosta dobra najava igre.

Koliko vidim, skill sustav za heroje bit će nešto na tragu PoE, bit će subklase po uzoru na HoMM IV, svaka frakcija će imati svoje "zakone" / buffove s određenim bonusima, u kampanji će se moći donositi odluke s grananjima radnje, hrpa QoL poboljšanja tipičnih HoMM stvari (npr. one-click buy vojske u dvorcu i sl.), stilizacija nekih segmenata igre po želji tipa odabir željenog stila fog of wara itd.
        Early Access bi trebao biti u toku ove godine, trenutno peglaju dosta multiplayer, glazba se snima, još ima dosta posla s UI-om itd. Čini mi se da je primarna ciljana skupina za ovo HoMM veterani.

I prvi devlog, ovaj vezan uz templateove temeljem kojih će RMG stvarati mape.

Evo i kratak gameplay trailer

I nešto konketnije: