Jel se sjeća netko kako u Heroes of Might and Magic V pod custom game se može namjestiti da se igra 4vs4 kao igrač sa tri cpu saveznika protiv 4 cpu? Znam da je ta opcija bila dostupna u trećem nastavku, ali u petom ne mogu nikako to namjestiti.
Mora ti mapa biti označena u sekciji Players kao 4v4 ili 2v2v2, npr:
I dalje samo biraš koji si tim:
Doduše, ako neka standardna mapa nema vs mod, treba je vjerojatno editirati u Map Editoru. Ne možeš ih inače standardno otvoriti u install mapi igre (kao npr. u trojci), no mogu se na internetu pronaći: http://www.heroesofmightandmagic.com/heroes5/original_maps.shtml
da, slobodno. Otvoriš mapu u editoru, ideš na Map Properties - Teams i složiš si konfiguraciju. Spremiš i pokreneš igru.
Isprobao sada kod sebe, imam dvije verzije mape - jedna ffa, druga team vs team:
Koliko vidim, skill sustav za heroje bit će nešto na tragu PoE, bit će subklase po uzoru na HoMM IV, svaka frakcija će imati svoje "zakone" / buffove s određenim bonusima, u kampanji će se moći donositi odluke s grananjima radnje, hrpa QoL poboljšanja tipičnih HoMM stvari (npr. one-click buy vojske u dvorcu i sl.), stilizacija nekih segmenata igre po želji tipa odabir željenog stila fog of wara itd.
Early Access bi trebao biti u toku ove godine, trenutno peglaju dosta multiplayer, glazba se snima, još ima dosta posla s UI-om itd. Čini mi se da je primarna ciljana skupina za ovo HoMM veterani.
I prvi devlog, ovaj vezan uz templateove temeljem kojih će RMG stvarati mape.