• Gaming Vijesti
  • Red Dead Redemption 2 prodan 10 milijuna puta u zadnjih godinu dana. Radi se o šest godina staroj igri

Pročitaj na portalu
Članak

Red Dead Redemption 2 prodan 10 milijuna puta u zadnjih godinu dana. Radi se o šest godina staroj igri

I dok neki AAA developeri sanjaju o milijunskoj prodaji koja se najčešće mora dogoditi u prvih nekoliko mjeseci od izlaska ili neće nikad, Red Dead Redemption 2 kao izdanak franšize koja nije ni najpopularnija u Rockstarovom portfelju, šest godina nakon izlaska ostvaruje sjajne rezultate.

Slična putanja kao i GTA V. Ujedno i odraz otužnog stanja na tržištu AAA igara. Što će gameri drugo nego kupovati najbolje igre prošle generacije (ako već nisu) kad novih i boljih nema, pogotovo kad je takvim top naslovima cijena najčešće oko 20 eura. Prodat će se RDR2 do kraja ovog gena barem još toliko.

Brijac Ok, ali za razliku od GTA V RDR 2 još uvijek nije dobio nikakav dodatan tretman za nove/trenutne konzole. U nekoj budućnosti će biti remaster i to je jasno kao dan, ali trenutno ne vidim neku inicijativu da iznova kupuješ igru na konzoli, osim ako se ne želiš "odužiti devovima", imati fizičko i digitalno izdanje ili što već. Double dip s PC verzijom je razumljiviji.😂

Ja bi kupio PS5 verziju odmah.

S tolkom prodajom me još više iznenađuje manjak pažnje koju Rockstar posvećuje RDR serijalu.

Jedinica je tek nedavno dobila remaster, a dvojki doslovno treba samo patch, ali ako im 10M prodanih komada 4 godine stare igre nije dovoljno da opravdaju taj patch onda si možeš mislit kolko zarađuju od Online mikrotransakcija

wooddiebone a dvojki doslovno treba samo patch

Taj "patch" već postoji na modanoj PS5 konzoli. Eto koliko puno im je to posla kad je to jedan haker uspio napraviti.

Puno njih su samo igrice za razbibrigu ali RDR je igretina. To igraju i stari i mladi.

Brijac

Ovo mi zbilja nije jasno, iako dopuštam normalno da svak od nas ima različite ukuse ili afinitete.. Znači vjerojatno je na nekoliko razina Gta V fantastična igrica (online neigram, al vidim čuda zarađuje, pa vjerujem da je ok.. Tri protagonista, izmjena bilo kad, dosta inovativno…) ali toliko otužno jadna priča i neiskorišten potencijal, ono baš za ubit se……. Ne vidim razloga za nit jednom kupit, kad se usporedi sa Gta 3, Vice, San And i Gta IV, a kamoli 3 puta.. Ali svak ima svoje veselje…

wooddiebone Ja bi kupio PS5 verziju odmah.

Istina.

Iako je za samu kritiku da i poslije 6 godina još uvijek se nisu udostojili napraviti neki pošten patch za ogavan HDR koji prati igru još od izlaska.

PS5 verzija sa dobrim HDRom i 60hz podrškom bi je napravilo doslovno novom igrom..

Možda na kraju srede za PS5 Pro.

Zaželi san se i ja opet odigrat…