Ja se nadam legalizaciji eutanazije ako mi zatreba jednog dana ili bolje rečeno kad mi zatreba. Valjda će se to riješiti u idućih 10-20-30 godina. Zadnjih dana se piše o tome …
Blebletaonica 3.0
Ja sad idem na sprovod bratu od šogorice. Čovek se obesil u srijedu. Čekal je da mu žena i djeca odu na more. Imal je prek 70 godina... Nije ostavil nikakvu poruku.
Najbolji prijatelj mi se ubio kad je imao 23. A vi kako te?
wooddiebone Lik, nemoj double downati na stvarima koje ne razumiješ
wooddiebone Nitko ne radi samoubojstvo jer misli da rješava tako svoje probleme
What? Znači ti doslovno sad stavljaš svako samoubojstvo ikad počinjeno i kategoriziraš ga kao da ga jebeno razumiješ. Ajde me nemoj jebati. Nisi doktor, nisi psihijatar, psiholog, specijalista za depresivne bolesti. Pišeš po forumu o ovome kao da si stručnjak. Ne jebi fakat.
Sterlok Ja se nadam legalizaciji eutanazije ako mi zatreba jednog dana ili bolje rečeno kad mi zatreba
Švica dopušta asisitiranje pri samoubojstvu ako razlozi nisu sebični. Npr ako umireš od neke bolesti, organi ti propadaju. That shit jel.
wooddiebone To ne pomaže u prevenciji suicida, ako išta, odmaže.
Znaš što isto odmaže? to što se nakon njegove smrti nekoliko fanova LP isto tako, s užetom, na isti način počinili samoubojstvo. Možeš ti reći da su svi oni bili psihički u kurcu, ali na kraju dana Chester je bio tu za njih u njihovim najtežim situacijama i onda je rekao bok, svi su oni rekli bok. Tebi je to naravno ok očito jer ljudska psiha je fragilna, oni nisu imali drugo riješenje, previše je to bilo za ishendlati.
Doktor Woodie
kratka priča o lokalnoj tragediji. Prije nekoliko godina u moj grad je doselila obitelj sa sinom. Osnovna škola. Mali je bio sasvim normalni klinac koji se btw pokušao već nekoliko puta ubiti. Niti jedan psihijatar nije sa klincom vidio problem u razgovoru sa njime, potpuno normalan klinac. Preselili su se u Novigrad. To je tu prestalo, pa možda je do poneblja. Možda ga je nešto mučilo back home. U školi su ga klinci volili, družio se sa svima, u 7 osnovne je napravio magic show i svi su ostali šokirani koliko je to bilo odlično. Na kraju je rekao da će se pripremati za slijedeću godinu da bude još bolji show. Taj dan slijedeće godine roditelji su ga našli kako visi sa stropa.
Objasni mi doktore Woodie. Zašto se mali ubio, bez ikakvog poremećaja, bez ikakvih tragedija u obitelji. Zdrav mozak, zdravo dijete, zdrava okolina, dobri roditelji, dobar odgoj, bez psihoza, neuroloških poremećaja. Išta što bi tom klincu dalo jedan jebemti da se želi ubiti.
btw woodie ovo nije zajebancija, moja mama i teta su još radile u toj školi kad se to desilo. Moja tetka mu je predavala engleski.
Objasni mi doktore Woodie što je točno bio taj okidač da se klinac od 13 godina planirano rokne. I zašto se uopće pokušao ubiti prije?
Sad, ja fakat ne mogu reći za tog klinca da je bio sebičan. Jer ovo je next level sjebanosti. Nitko nikad nije saznao zašto i kako je došlo do toga. Neću tvrdit da ne postoje ljudi kojima je mozak prso da jednog dana dobiju tešku psihozu izađu vani ubiju sebe nekoga. Ne pričamo o tome. To su ljudi koji su trebali primat pomoć od neke institucije. Ljudi sa PTSPom, bivše ime shellshock, primaju rehabilitaciju kroz nazdor. Sistem koji je očito isfejilao teško kod nekih.
Ali kompa, igraš se sa sinom, i nakon toga staviš omču oko vrata. Taj trenutak je sebičan. Način je pogrešan. Taj trenutak je sjebao čitavu obitelj. Javnost, milijune fanova i nekim je fanovima dao taj push da naprave isto. Ti to možeš prihvatit da je ok, ja neću. Nikad.
fensisuperstar Poznata mi je tema nažalost, što zbog profesije, što iz razloga jer se to dogodilo i jednom daljnjem rođaka…koji je doduše bio teško bolestan i stariji, ali to ne mijenja činjenicu da je to na kraju i odlučno napravio.
Ali kako god, to je i suviše intimna i osobna tema za svakoga da bi se generalizirala u vidu razloga, zašto i kako. S gledišta "normalne" i funkcionalne osobe naravno da je to nerazuman čin. Svatko sa takvim opetovanim mislima i razmišljanjima bi trebao u stvarnosti potražiti pomoć i savjetovanje, nekad i terapiju jer to je jedini pravi način za suočavanje s tim problemom. Tim više jer su takve misli obično popraćene i ozbiljnim stanjima koja dolaze uz to, u prvom redu kronične bolesti i depresija, osjećaj beznađa i neprolazna tuga/bol.
Mojoj sestri se dva školska objesila, jedan sa 14 mislim, drugi sa 18 godina.
Moj stari se nakon rata više puta išao ukokati. Nekako se izvukao iz tih sranja, ali sjećam se kada sam kao mali nekoliko puta išao za njim u kukuruze i pizde matere da to ne u radi.
Njemu se isto najbolji frend pred njime nakon rata propucao kroz glavu jer je halucinirao da ih četnici progone.
Ja sam nakon svih sranja još dobar i ispao (koliko je moguce) i teško više nalazim uopće sažaljenje i emocije za ljude oko sebe, a kamoli ostale.
Ako se nekom ubija, neka se ubije. Valjda mu je tako lakše, ali bogami moje sažaljenje i razumijevanje neće imati.
Koliko god život bio usran, ako ne možeš naći povoda za boriti se dalje, pogotovo, ako imas obitelj, onda jbg, valjda je toliko daleko došlo da jedino smrt pomaže odagnati patnju.
Da, useres život voljenima, ali useres ga i ako oni pate dok si živ gledajući te kako propadas.
fensisuperstar Mali je bio sasvim normalni klinac koji se btw pokušao već nekoliko puta ubiti.
fensisuperstar Zašto se mali ubio
Možda je imao poremećaj osobnosti i identiteta.
Sve više slučajeva kak se klinci žele ubit bez nekog povoda a tome su puno krive društvene mreže, politika, društvo i svi mi. Ja kad sam bil klinac nisam ni znal kaj je smrt i samoubojstvo. Veseo kao moji vršnjaci bio i na pameti samo igra. Jedva bih čekao da dođem iz škole pa na igranje. Nije bilo interneta sva sreća.
fensisuperstar ti sad radiš doslovno to isto za što optužuješ Woodieja. Ja i dalje tvrdim da 99% ljudi nisu pri zdravom razumu kad to naprave. Sad i ja možda generaliziram na slučaju iz svoje obitelji kad znam 100% da ga je oprala psihoza a mi nismo bili tu da primjetimo, ali razmisli malo, to što si taj nešto napravi je nadljudski i treba ti golema hrabrost za taj potez, nešto što "normalan" čovjek pri normalnom stanju nema.
A ovaj primjer tog dečka je ekstremno loš i ne kužim zašto ga uopće navodiš. Što hoćeš reći, da je bio skroz zdrav samo zašto što kroz razgovor (još) nitko nije napisao dijagnozu?
Kad smo kod dvorista, pozdravio bi sve komarce i smrdljive martine, sve u studiju i reziji, i sve koji me poznaju.
Fenix Što hoćeš reći, da je bio skroz zdrav samo zašto što kroz razgovor (još) nitko nije napisao dijagnozu?
Gle ne znam čitavu priču vezano uz klinca, znam da je bio kod psihijatra, nekoliko. Što su točno radili, ne znam. Ali pretpostavljam da je bio na promatranju. Ovu čitavu priču sam dobio preko svoje tete koja je tom klincu predavala, i preko svoje mame koja je radila u toj ustanovi. Nakon toga se u sve to uključili i školski psihilozi i ostale pizdarije koje slijede. Jedno je sigurno da je klinac van svake norme, standarda, ljudi koji se pokušaju ubiti. Na kraju dana klinac u osnovnoj školi je isplanirao samoubojstvo. To nije normalno, to je vidljvo. Zašto sam spomenuo, zato što želim čuti Woodijevu teoriju. Ali baš me zanima kak će objasniti nešto što nikad nitko nije uspio objasniti.
Fenix ali razmisli malo, to što si taj nešto napravi je nadljudski i treba ti golema hrabrost za taj potez
Isto tako možemo reći da je nadljuski i treba golema hrabrost za ne učiti isto to.
Fenix Ja i dalje tvrdim da 99% ljudi nisu pri zdravom razumu kad to naprave
ok, poštujem tvoje mišljenje. 99% je možda prevelika brojka. Ali kužimo se. Ono što sam ja htio reći je da je čin vješanja, pogrešan. I nemojmo sad pričati kako on nije bio u stanju odlučiti hoće li se vješati ili skočiti sa mosta ili popiti tablete, ili si razrezati vene. Jednostavno taj trenutak gdje je on odlučio završit svoj život je bio greška. Odabir njemu lakšeg puta. Nije se više mogao nositi sa životom? Ok fine. Nek bude tako. Ajmo reći da mu je kroz glavu prolazilo da će njegova obitelj patiti radi njegovih pizdarija u glavi. To je sad samo nagađanje. Kao što je rekao @maverick sjebeš život voljenima kad se ubiješ ali sjebeš život voljenima ako te gledaju kako propadaš. Da je sve uzeo u obzir, i da je imao hrabrost riješti sve muka, nije se više mogao nositi sa životom. To je bilo to. Golema hrabrost da to napravi. Brate onda se nemoj vješati u vlastitoj kući bog te jebo. Odi se ubiji negdje drugdje, zagazi na autocestu a ne da te familija nađe kako jebeno visiš sa stropa. Ili barem pusti jebenu poruku. Reci barem familiji da ju voliš.
I napisao sam moje mišljenje je možda pogrešno. Prihvatit ću da postoje ljudi sa toliko sjebanim umom koji mogu prsnuti, pogotovo ljudi sa PTSPom, kao što je @maverick pisao. Isto tako treba uzeti u obzir što je @Zero napisao, čovjeku je to struka.
Zero Ali kako god, to je i suviše intimna i osobna tema za svakoga da bi se generalizirala u vidu razloga, zašto i kako
Potpuno razumno. Ima ljudi koji su prsli i to je to. I ja ću reći da sam kriv donekle jer sam generalizirao samoubojstva bez ramišljanja o tome da nekim ljudima je psiha toliko daleko u kurcu da to više nije ista osoba. Ali u slučaju Chestera, igrao se sa klincem i nakon toga se ubio. U tom njegovom specifičnom slučaju možda treba hrabrost za samoubojstvo ali treba veća hrabrost za nastavit život.
oxi Nego pustite te depresije. Nek mi netko radije objasni kako je random lubenica nikla u vrtu iz tegle sa cvijećem kojeg imam jedno 7 godina
Trans je. Born as a flower identifies as a watermelon.
Halo Mašo, 2024 je..geez :-D
Golema hrabrost ubiti se? Ne znam baš. Golema hrabrost je žrtvovati svoj život za tuđi, kao što to radi vatrogasac koji se baca u goruću kuću, ratnik koji brani svoju obitelj, prijatelje i domovinu, čovjek koji spašava djete od utapanja, majka koja je spremna sve za dijete učiniti itd. Ali staviti si omču oko vrata i to u vlastitoj kući, to za mene nije akt hrabrosti…sada ćemo još samoubojice početi nazivati hrabrima? ja bogami ne.
foggy nema i stršljenova kod tebe? Neznam što je ove godine ali u 2 od 3 dimnjaka koja imam su bili napravili gnjezda, 120€ su mi uzeli po dimnjaku. Imali smo fini suživot, nismo se dirali, i odgađala sam 3 mjeseca zvat DDD (planirala sam u 10om mjesecu prije loženja), ali onda me jedan uboo u prst i mogu reć da je jako neugodno, bolilo je par dana i to baš za desni kažiprst pa mi je to utjecalo na k/d dosta jer sam imala paraliziranu ljubičastu kobasicu i moralo ih se sanirati.
Inače svaka čast ekipi, obučeni su bili do ibera po onoj vrućini, bacali su bombe i sredili smo ih.
Inače neznam što je ove godine, ima ih jako puno tu kod mene, dolaze na grožđe jest, pa sam pobrala grožđe, pa sad jedu smokve i jabuke. Još su nekamo blizu ako dolaze na hranu kod mene u vrt i kako imam onu električnu lampu za komarce i muhe upaljenu po noći vani, nalazim redovno stršljene u lampi, 1-2 obavezno, neki dan rekord 5.
oxi ja sam nedavno genonicidrao na poslu gnijezdo tih osa ili što god da su bile ali nisu bile pčele jel. Sprej 3 sekundi. brate kad je roj izletio, ali đabe sekundu i pol u zraku i samo dead.
A gosti sretni. Jbt
oxi Da, i divlje ose, i jedno 7 bilijuna obicnih. Inace, metnes malo pive u bocu od 2L i samo ostavis otvoreno. Raj za pobit tu gamad. Nama na smokvi hrpetina, krusku sam pocupao jer su dolazili blizu kuce.
Martine lopatam a komarci su proklete sotone, majke mi ove nove vrste ne locu krv nego samo ustrcaju u tebe otrov i to naprave 40 puta uz smijesak. Ne cujes ih, ne vidis, samo osjetis na 12 mjesta da krece oticanje i svrab.
Kad netko spomene pakao, ja ga zamisljam svezan na stolici, 38 stupnjeva tuce u facu, i martini su mi u nosu. Naravno, smokva je pokraj a na njoj strsljeni. I sviraju narodnjaci.