Genesis ali onda moram platit dostavu nove ves masine kako bi preuzeli staru
Jel isporuka / unos u stan bila na raÄunu kupnje? Jer, prikup neispravnog ureÄaja mora organizirati trgovac, o svom troÅ”ku. Ako nisi platio unos u stan kod kupnje, onda moraÅ” pripremiti ureÄaj na ulasku u zgradu.
Ako si ga platio, dužni su ju oni prikupiti u tvom stanu, ti ju trebaŔ samo pripremiti.
A plaÄanje dostave za novu je ok samo ako tražiÅ” i unos u stan / montažu (a vidim da tražiÅ”). Da je obiÄna standardna dostava do prve prepreke, ne smiju ti naplatiti.
Å to se tiÄe rjeÅ”avanjaā¦ovisi od sluÄaja do sluÄaja. Trgovac ima pravo na servisni pregled ureÄaja i naravno da se Äeka da servis pregleda ureÄaj. Ako se utvrdi da je nepopravljiv, servis izdaje odobrenje koje (u sluÄaju Hisensea) dobiÅ” i ti i trgovac. Ti se javiÅ” u duÄan, pa dogovor, pa ide prikup neispravnog ureÄaja kod tebe i dostava novog. Ne znam dal Emm ima svoju dostavu, ali ako nema, ovisiÅ” o brzini Intereurope (ok) il MilÅ”peda (bože sveti dragi) il nekog treÄeg s kim veÄ imaju ugovor.
Nema pravilaā¦nekad Äe servis odužit, nekad trgovac sa neodgovaranjem, nekad dostavna sa prikupom.
Nekad, ko u jednom mom danaÅ”njem sluÄaju Äe iÄi ko podmazano. Äovjek je ujutro poslal raÄun i Hisense odobrenje (Suglasnost), javio da je ureÄaj u servisu, pitao za daljnje korake. Odgovoril mu da ima pravo na povrat love, novi ureÄaj istih / sliÄnih karakteristika bez nadoplate (ponudio mu 2), ili skuplji uz nadoplatu. OdluÄio se za LG-icu, sutra ujutro odmah radim nalog i Å”aljem na VP. Do srijede - Äetvrtka bi trebalo bit poslano i nadam se da Äe mu u petak il najkasnije poÄetkom sljedeÄeg tjedna bit na adresi.
A imo sam ženu di sam trebo prikupit veÅ”maÅ”inu na otoku i poslat joj novu, nijedna jebena dostavna služba ne ide na taj otok, pa je ona sirota morala rijeÅ”it dostavu na trajekt, pa sam ja rjeÅ”aval da HP prikupi u luci i dopelja u lokalni poÅ”tanski ured, te onda novi nalog da Intereuropa prikupi u tom uredu i dostavi na naÅ”e skladiÅ”te. Mislim da je sve skupa trajalo mjesec i polā¦šµ