Deadwalker Ako kod nas nešto dobro prolazi to su cajke i Thompson.

Deadwalker Ne fakat, od kuda taj hype za Thompsonom?

Nekoliko je razloga.

Godinama se povukao sa scene zbog bolesnog sina i nije nastupao, pa se skupila kritična masa. Ovo je prvi koncert u Zagrebu nakon 18 godina. Posljednji je bio na Maksimiru 2007.

Lik je prošle godine napravio brutalan hype s pjesmom Ako ne znaš što je bilo i to se dodatno zarolalo kad su rukometaši osvojili srebro u siječnju i odabrali pjesmu kao neslužbenu himnu. Trg je praktički bio trailer za ovu turneju.

Treće, koncert na Dugopolju je bio ogroman (cca 40k ljudi) i Zagreb to želi nadmašiti nekoliko puta.

Četvrto, na ljeto izdaje novi album nakon dvanaest godina.

Zadnje, čak i da nisi fan Thompsona, doživljaj je biti dio nečeg toliko velikog. Najveći plaćeni koncert pojedinačnog izvođača ikad? Jebeno impresivno. Taylor Swift, najpopularnija zvijezda današnjice je na najvećem koncertu imala 96 000 ljudi. Ovo je tri puta veće.

Taylor swift pjeva mladim curama o propalim vezama, a Thompson o ljubavi prema domovini.

Pametnom dosta.

weky na zagrebačkom hipodromu prodao je 281.774 ulaznica,

Mike Kekin kaže da može više!

weky

Rekord drži po broju ljudi na jednom koncertu Rod Stewart u Brazilu u sklopu Rock in Rio za Božič i to pred 3 i pol milje ljudi.

TITANXIS da, ali pricamo o koncertu jednog glazbenika, ne festivala, i smjesno je i apsurdno da jedan ovakav "glazbenik" skupi vise ljudi nego Michael Jackson ili Queen.

renda

Brazil je zemlja sa mnogo ljudi i tko je god tam sviral, bil neki festival ili samostalni koncert, rulja bude došla jer vole zapadnjačke glazbenike, to je njima egzotično. Vjeruj mi i da Thompson ode tam popevati da bi mu rulja došla i napravil bi si veću tiražu i svoj rekord.

Kad si spomenul Đeksona i Kvinovce, oni su također tam imali najveću publiku u svojoj karijeri. Đekson nešto više od 100,000 a Kvinovci 250,000 u dvije večeri nastupa.

renda dalje ne kuzim ako je kapacitet 70 000, gdje budu ostalih 220, na ulicama okolo?

Kapacitet se procjenjuje na puno više ljudi, ali to predstavlja ozbiljan sigurnosni rizik. Trebali bi doći svi dostupni kapaciteti hitne pomoći u Zagrebu i okolici, vatrogasci, zaštita, sigurnosni koridori, nekoliko stotina WC-a i drugo.

Takve stvari nisu zakonski obavezne kad je spontano okupljanje, poput prosvjeda ili besplatnih organiziranih događaja. Papa Ivan Pavao je 1994. održao misu na hipodromu ispred puno više ljudi. Neki izvori navode i milijun ljudi, ali mislim da je to više Tuđmanova propaganda nego stvarni broj. Onih 300K iz 2011. na misi Pape Benedikta je puno realniji broj.

renda pa otvori google maps i pogledaj koliki je prostor tamo. A ovo da nije glazbenik neću se uopće osvrtat, kakav je takav je, jedni ga vole, drugi ne, ali svoj posao radi jebeno.

TITANXIS Propustio si reći da su svi ti koncerti preko milju ljudi kao Rodov bili besplatni. Ovo će biti najveći plaćeni koncert (ako bude mogućnosti da se u toj brojci održi) jednog glazbenika ikad. Kakvo god netko imao mišljenje o MPT, kapa dolje. Makar i Bijelo Dugme s koncertom u Beogradu je bilo blizu (220 000).

Zero ako bude mogućnosti da se u toj brojci održi) jednog glazbenika ikad

Ak bude tam došla Remi sa svojom ekipom i palicama bude nastala elementarna nepogoda.

Za ono prije, ok…… bili su besplatni ali pričali smo o brojnosti nekog koncerta pa sam spomenul par njih.

Plačeni ili ne ljudi dolaze jer žele prisustvovati nečemu velikom i biti dio mass histerije. Mnogi budu tam došli i iz revolta prema svemu kaj se u posljednjih 10 g loše izdešavalo i da se izžive i izgalame jer treba neki ispuštni ventil.

Thompsonove pjesme baš i ne volim ali ova predzadnja "ak neznaš kaj je bilo" i zadnja "nepročitano pismo" su mi dost dobre.

weky Onih 300K iz 2011. na misi Pape Benedikta je puno realniji broj.

Kvaliteta izvedbe zbora koji je pratio misu taj dan je next level!

Fenix pa ja znam kolki je prostor tamo, zato mi i nije jasna odluka da se karte prodaju u skoro neogranicenim kolicinama, doslovno ko da zele kaos.

Necemo o tome, nije mi ni bil cilj pokrenut tu temu o glazbenicima i njihovoj kvaliteti.

weky Koncert Marka Perkovića Thompsona na zagrebačkom hipodromu prodao je 281.774 ulaznica, čime je službeno postao najveći koncert s prodanim ulaznicama na svijetu, u povijest

Svaka mu čast, ali nadam se da će to proći sve relativno dobro jer pitanje je koliko smo spremni organizacijski za tako nešto. Plus…tamo će stvarno biti svakakvih ljudi. Policija će imati pune ruke posla. 😃 Već vidim masu ustaških simbola i svega (nemojte me odmah napadati, tako to ide gdje je Thompson), ne mislim da su svi zatucani jer nisu, ali bit će svega.

Sretno svima koji idu.

Bar četvrtina će biti Nepalci sudeći prema onome što sam vidio u ZG-u zadnji put sam bio u 11 mj. Neka, treba ih kulturološki i socijalno uklopiti u sredinu, kao što je i starohrvatski poklič ZDS prva i osnovna stvar koju trebaju naučiti kad dođu u HR.: p

Thompson i Skoro su mi bili zabavni prije nekih 20tak godina….Moj stari ih i dan danas slusa, te se psihicki pripremam da ce to trestit jer je on i dalje u ratnom stanju u glavi…u svatove iskreno vise ni ne idem jer vecina njih zavrsi na takvim pjesmama, gledam seljake kak se demoliraju, ljube hrv zastavu, vicu ubi srbina pa da bi 5min kasnije plesali na lepi brenu i slicno 🤣

Flipper . Plus…tamo će stvarno biti svakakvih ljudi. Policija će imati pune ruke posla.

Još nisan cuo da je bilo nekih cirkusa na njegovom koncertu.

Da je bliže i da nije ovako planulo sigurno bi poša.

Ako može lepa brena koja je pivala cetnicima i druzila se sa njima doci pivati u Zagreb onda Thompson po meni more pivati u svakom dijelu Hrvatske