Zero I ja taman svršio sa gripom prije par dana. Bas me zakucala u krevet, isto nisam nista igro ma nema sanse. Jebate u ranim tridesetima sam i skoro svake godine jebeno pokosi, a starci od 65 godina nista. I baba od 85 godina nista.

• buz

•  
      •  
      •  
      •  

Ja sam na bolovanju čitav 2. mjesec. Ispostavilo da sam imao mononukleozu nekad u 1. mjesecu, a onda sam sad početkom veljače dobio gripu koja je prešla na upalu pluća. Prvih 12 dana sam mislio da umirem od tog svega, a zadnjih 12 dana mi je super. Moram samo ležati i mirovati, nisam se ovako puno igrao godinama. Sutra krećem na posao, zadnji dan što sam radio je bio 31.1. 😅

buz e sad krece oporavak, cudi me da se tako brzo vracas nakon mono…mene su drzali tamo 2010 dobra 3 mj na bolovanju, nisu mi dali da idem radit iako sam radio uredski posao…oporavak mi trajao dobrih 18mj…

• buz

•  
          •  
          •  
          •  
        • Uređivano

Genesis Pa evo. Nije mi ni dijagnosticirana kad je bila, već kad je krenula gripa su mi bili tako loši nalazi krvi da je moja doktorica mislila da imam leukemiju pa me poslala na hematologiju odmah na testiranje. Proveo sam pola dana u dnevnoj bolnici s ljudima koji se liječe od leukemije, užas. Tamo su mi našli u krvi Ebv fensisuperstar Znači da sam mononukleozu prehodao zapravo, a onda mi je pao imunitet pa me pokosila gripa i upala pluća. Ja ću se sad pazit, ali iskreno, ne osjećam neke posljedice. Sad kad razmišljam unazad sam skužio za neke stvari da su bila mononukleoza jer sam bio dosta slabiji i lakše sam se umarao. To je kulminiralo sad prije te gripe, ja sam jedva na nogama stajao kako sam bio slab. Međutim, moram priznat da sad nakon ovih antibiotika i svega i 12 dana odmora bez simptoma se osjećam dobro, ne osjećam neke posljedice. Nisam više onako iscrpljen, ni ništa. Malo mi je jetra trenutno u banani od mononukleoze, ali niš strašno, nije mi ni dala lijekove ni ništa. Vidjet ćemo sad kako ću biti kad se vratim u rutinu i sad 8 sati na poslu provedem, ali po tome kako se osjećam očekujem relativno brz oporavak. A i moguće da mi je to samo dojam takav jer sam stvarno bio užasno slab pa sam sad naspram tog super, a u biti je to možda daleko od normalnog. Vidjet ću kad se vratim u rutinu. U svakom slučaju ću idućih mjesec dana se štedit što je više moguće pa ćemo vidjet kako će bit.

buz digni imunitet što prije. Makar šumeće.

Mononukleozu 90% prosetas onih 10% molis boga. Ebv zna uzrokovati autoimune kao sto je Miastenia Gravis. Nazalost netko u obitelji mi je dobio to i jbga. Nije ni njen dečko znao da ima prenio joj je i tjt. Unluck dna roll. Nemoj se naprezati slijedecih mjesec dana dok to se organziam 110% oporavi.

Ja sam bil malo bolje upoznat sa mononukleozom kad je jedan naš poznati nogometaš obolio od nje i pričao o njoj opširnije. Na tv i portalima čital. Dobivao ju je više puta i nije bio u formi često zbog nje.

U narodu se za tu bolest kazalo kako je to bolest poljupca.

• buz

•  
              •  
              •  
              •  
            • Uređivano

fensisuperstar Za sad stvarno oke. Ovak dok ležim se osjećam najnormalnije, sad sam se u zadnjih par dana i malo više kretao, išao okolo i nije mi to neki napor stvaralo. Danas sam se malo s psom agresivnije igrao i onda mi je bilo malo teško, ali dok se umjereno krećem tipa šetnja nema problema. Pijem beta glukan u kapsulama i Manuka med neki kao najzdraviji ja svijetu s Novog Zelanda skupocjeni. Mala piksla od 250 grama je 53€. Ali čujemo se sutra kad me dočeka 3 i pol tjedna zaostalog posla. 🥲

buz da. Šetnja lagana ok ali nemoj jako.

@TITANXIS pa kad ti moze lagano prsnut slezena pri naporu ako te dobro usere. Ali broj 2 kad ti ga netko prenese dosta cesto dobijes i hepatitis. Znaci druže jebo ti to. Udaraj sve što jače možeš da te digne nazad. Cijena nije bitna.

fensisuperstar

Znam, zajebana je to bolest.

Imunitet mi je sve slabiji s godinama ali još držim se 💪

Jebote pes, imunitet mi je bio na visokom stupnju dok sam bil klinac a posle i mladac.

U mojoj obitelji mama i tata su imali hepatitis A a ja čak ni taj i svi nalazi su mi bili negativni na test.

Sestra mi je oboljela od HCV pa smo se mi ostali morali testirati jer smo živjeli u istom kućanstvu.

Hvala Bogu nisam niš pokupil od nje čak ni dječje bolesti dok smo klinci bili.

Ospice i kozice jer prva ih je dobila pa su roditelji htjeli da dobim od nje i prebolim to ko djete ali nula bodova.

Što se bojim da ih ne dobijem ubuduće jer su opasnije te bolesti kod odraslih.

fensisuperstar

Bilo je gadno. Bila je mjesec dana na zaraznoj. Posle kad se vratila doma nije mogla jadna ni čarape obući od bolova pa joj mama obuvala i ostalu odjeću.

Izlječila je ona to uz strogu dijetu, neke ljekove, prokuhana voda se morala konzumiratiali ali jetra više nisu kao nekad i često dobiva viroze od svog sina koji u vrtiću pokupi pa prenije njoj.

Vjerojatno je od toga dobila astmu, mislim jetra uz bubrege su glavni filteri koji čiste organizam i kod nje jetra nisu kao nekad.

Nakon svega odlučila se na ayurvedsku terapiju kaj ja nisam baš za te stvari, nisam baš ni za ovu našu konvecionalnu a kamoli ayurvedsku medicinu ali ajd ako njoj to pomaže neka i dalje tak nastavi mislim za astmu i veli da joj više ne treba ona pumpica kad joj ayurveda prepisal neke lijekove i med. Probao ga, to je užasnog okusa.

bosscorelli točno to, evo i mene uhvatilo. Ranije bi to bila visoka temp uz možda neki kašalj ili prehladu, ali sad udari baš na kosti

bosscorelli mene je prošle godine bas brutalno pokosila gripa, nisam mogao 2 tjedna ustati iz kreveta. Onda se na jesen cijepio i sada se i dalje nadam da će me ove godine zaobići. Imao prije mjesec dana neku malo jaču prehladu bez povišene temperature, nadam se da je to to za ovu sezonu virusa.

Jučer se vratio na trening. Nikad nije jednostavno, pogotovo ne nakon lošeg razdoblja. No opet da si dopustim da ne budem aktivan isto ne mogu, jer cijena neaktivnosti kad-tad dođe na naplatu. Srećom apetit mi se barem brzo vraća.😃

Deadwalker I ja cu se cijepiti od sad za gripu. Sve jace i jace me te sezonske bolesti pogadaju. Not cool.