Kada je bil slatkač puno jeftiniji tada sam bil klinac i sjećam se da se ispod 2-3 kuglice, najčešće 3 nije išlo i još sam dobil coca-colu ili neki sok. Plus još katkad navečer kad se išlo u špancir. Manje od toga nikad.
Na plaži je uvek bilo skuplje što je i normalno. Danas vidim klincima kupuju po kuglicu, najviše 2.
Na more je mogel uvek svak ko je imal nekog na moru ili ko je imal kuću na moru pa kod tog se išlo na tjedan, dva.
Standard je porasel u mjeri onolikoj jer se i potrošnja povečala. Proizvodi hiper produkcije i raznovrsnosti brendova iz raznih zemalja omogučuju svakom da može imat svu tehnologiju. U zapadnom svijetu je takvo stanje. defaultno stanje.
Gleda se kupovna moć od plaće ili bilo kakve zarade bez ulaženja u minuse i kredite.
To je po meni realan standard. Kad si ti od svoje zarade možeš priuštiti sve što današnjem čovjeku treba plus ak još imaš klince.
Ako su danas krediti povoljniji i više se zadužiš ili odeš u minus jer limiti se povečavaju da bi išel na more je druga priča. To nije tvoj novac. Unaprijed potrošiš nečije novce da bi ih posle vračal.
Hrvatska kao država ne proizvodi dovoljno kad moramo uvažati sve pa i one stvari koje možemo sami proizvesti. Gospodarstvo nam je jako slabo i jedino cvijetaju građevinarci, it industrija, banke, trgovine i malo turizma i to me sve podsjeća na arapske zemlje ali oni barem imaju naftu pa ih to izvlači. Zemi im naftu i sutra budu najveći bogci kao prije otkrića te crne tekučine.