Genesis ali onda moram platit dostavu nove ves masine kako bi preuzeli staru
Jel isporuka / unos u stan bila na računu kupnje? Jer, prikup neispravnog uređaja mora organizirati trgovac, o svom trošku. Ako nisi platio unos u stan kod kupnje, onda moraš pripremiti uređaj na ulasku u zgradu.
Ako si ga platio, dužni su ju oni prikupiti u tvom stanu, ti ju trebaš samo pripremiti.
A plaćanje dostave za novu je ok samo ako tražiš i unos u stan / montažu (a vidim da tražiš). Da je obična standardna dostava do prve prepreke, ne smiju ti naplatiti.
Što se tiče rješavanja…ovisi od slučaja do slučaja. Trgovac ima pravo na servisni pregled uređaja i naravno da se čeka da servis pregleda uređaj. Ako se utvrdi da je nepopravljiv, servis izdaje odobrenje koje (u slučaju Hisensea) dobiš i ti i trgovac. Ti se javiš u dućan, pa dogovor, pa ide prikup neispravnog uređaja kod tebe i dostava novog. Ne znam dal Emm ima svoju dostavu, ali ako nema, ovisiš o brzini Intereurope (ok) il Milšpeda (bože sveti dragi) il nekog trećeg s kim već imaju ugovor.
Nema pravila…nekad će servis odužit, nekad trgovac sa neodgovaranjem, nekad dostavna sa prikupom.
Nekad, ko u jednom mom današnjem slučaju će ići ko podmazano. Čovjek je ujutro poslal račun i Hisense odobrenje (Suglasnost), javio da je uređaj u servisu, pitao za daljnje korake. Odgovoril mu da ima pravo na povrat love, novi uređaj istih / sličnih karakteristika bez nadoplate (ponudio mu 2), ili skuplji uz nadoplatu. Odlučio se za LG-icu, sutra ujutro odmah radim nalog i šaljem na VP. Do srijede - četvrtka bi trebalo bit poslano i nadam se da će mu u petak il najkasnije početkom sljedećeg tjedna bit na adresi.
A imo sam ženu di sam trebo prikupit vešmašinu na otoku i poslat joj novu, nijedna jebena dostavna služba ne ide na taj otok, pa je ona sirota morala riješit dostavu na trajekt, pa sam ja rješaval da HP prikupi u luci i dopelja u lokalni poštanski ured, te onda novi nalog da Intereuropa prikupi u tom uredu i dostavi na naše skladište. Mislim da je sve skupa trajalo mjesec i pol…😵