pravednik zvucimo kao stranci kad mi dodjemo radit kod njih koji kukaju kako im otimamo poslove, a oni kuci kopaju nos jer hey, moram dobit X placu jer ja to zasluzujem svojim postojanjem.
Identicni mindset imamo i u HR, kao da se meni 2008 godine radilo za 2500kn al od neceg moras poceti…700 eura je i dalje bolje nego bit kuci i kopat nos te javno po FB pljuvat strance ili kako ne valja vlada…Nasi poduzetnici su 50-50, dodjes, radis, vidis ak ne valjaju stvari, ides dalje trazit posao, sva sreca da ih sad ima puno vise nego davne 2015…
Evo ti primjer mog bratica, lik zavrsio fax, zaposlio se u IT firmi za marketing itd, placa mu bila ok, radno mjesto takodjer no s vremenom shvatio covjek da ne zeli bit u uredu, otisao na prekvalifikaciju za elektricara te je sretan ko nova godina, osmjeh od uha do uha i osjeca se jako dobro sto se tice mentalnog zdravlja.
Sad zamisli da netko tko kuci sjedi jer zavrsio je ekomoniju i ne zeli ispod casti radit nesto drugo te ceka taj neki posao od bubam 2000 eura. no nitko ga ne zove jer mu zivotopis prazan, pa takav nakraju ode van i nema problema da odjednom radi u skladistvu i pljuje po hrvatskoj….
Sto se tice gradjevine, evo u mom kvartu unutar 500m stvorile se 3-4 nove zgrade, stigli nepalci i ljudi vec imaju kljuceve u rukama…