foggy
nije to bas tako simple, Rebirth mi je odrzao sanity 😃 Plus to je zadnja igra koju sam odigrao, sad ce evo vec skoro godinu dana I guess? U zadnjih godinu apsolutno zbog svih problema sam jednostavno izgubio volju da ista igram. Nekad se natjeram da sjednem i nesto "samo krenem", ali jok, udari me neki guilt sto sjedim i igram i izgubim volju. Jednostavno mi mindset nije tamo gdje zelim da je.
Pa, nazalost, meni je tesko i u Njemacku otic. Doslo vrijeme gdje je tesko posao cak i vani naci za non-EU osobu, tako da sam tu sam gdje sam.
pravednik
Slazem se 1/1. Takodjer u mom slucaju, moja sredina je jako mala, pogotovo nakon zadnjih 20 godina egzodusa gradjana. Sve sto je valjalo iskreno, je bilo pametno pa davnih dana otislo, a ovo sto je ostalo je uzas. Preko socijalnih mreza nemam sta pokusavati, cim vide da nemas neko bijesno auto ili njemacke papire, ne gledaju te kao ni crno ispod nokta. Svi prijatelji IRL koje sam imao su odleprsali takodjer "vani" ili na kraju krajeva, imaju svoje porodice i svoje obaveze sto je sasvim normalno i toga vise nema. Nema ni neke preporuke, a kad izadjem "u grad" subotom (sprdacina od grada, lijepo turisticki za posjetiti, ali za ziviti je ubiti se) je sve puno Ceca-meca, Aca Lukasa itd. itd., sto je meni ono, odbojno. Pogotovo jer ne pijem.
Tinder i Badoo sam u par navrata probao, ali mozes misliti kad nakon 20 scrollanja krene mi hvatati tamo 100km daleko lokacije.
Konzervativna je sredina gdje su svi fini, pa je "sramota" ako imas taj profil, ali zato kondome redovno mozes naci ispred zgrada na putu do posla ujutru jer se svi jebu kao stuke.
Sad, da li je fer biti ogorcen? Nije. Da li postoji dobrih osoba? Naravno da da. Ja iskreno mislim da svi imamo nekog soulmatea, to nije upitno. Ono sto je nerealisticno je da ce se ta dva soulmatea spojiti.
fensisuperstar
Genesis
Tesko iz BiH 
Ako nista, ja sam passport whore 
Ali bez zajebancije, super drago mi je da imas happy end, ja iskreno to zelim svima. Jer svi ste vi ovdje super ljudi. Vecinu vas nisam upoznao licno (zapravo, osim Fenixa, Vipera i Fice), ali generalno istinski mislim da ste svi dobre osobe. Dodje do neslaganja oko nekih tema, ali vecina su trivijalne gluposti. Sto proizilazi jer se svi znamo povrsinski preko foruma, ali siguran sam da bi svi kliknuli puno bolje uz pice, nego uz tastaturu.
Ukratko, samo se ventam. Kao kolega themarko. Da li treba razmisljati pozitivno i raditi na sebi produktivno? Apsolutno. Ali na kraju dana, ljudi smo. I takva pozitiva i produktivnost uzima svoj danak. Comparison is a thief of joy i tako to, ali je tesko sebe i svoj um izolovati i ne osjetiti pritisak. A s godinama ga iskreno osjecam sve vise i vise.
Whoever said Lord gave toughest battles to his toughest soldiers, well man what the fuck you think this is, army? Hold on now nigga. I didnt sign up for this shit.