Pa kaj je tak strašno i nelagodno za gledat, živo me zanima. Meni nemre više bit niš neš posebno prestrašno. Klasika uobičajena.

Najavljivali su i Longlegs kao jedan od najstrašnijih u posljednje vreme a meni bil čak dosadnjikav tak da ga nisam mogel više gledat i ugasil strim.

Ili sam ja otupil od tih silnih horora koje sam odgledal, ili su pojam današnjih horora postali kao dio filozofije koju ne kužim pa nit ne doživim kao neuobičajeno ili su današnja publika postali pekmezasti pa čim vide krvavi palac dobe slom živaca i sakre se u mišju rupu.

https://www.index.hr/mobile/magazin/clanak/novi-terrifier-ima-toliko-strasne-scene-da-je-glavnom-glumcu-pozlilo-dok-ih-je-snimao/2584304.aspx

buz previše ljudi na premalo baznih stanica. Kod mene je nešto bolje na moru

Zero Da, katastrofa.

@Deadwalker Nešto bolje? Pa ne treba mi ni toliko, 15 Mbps sasvim dovoljno za osnovne potrebe. Nisam vidio 15 godina test u Kbpsima do danas, užas.

buz slažem se. Doduše, meni to dosta varira, ovisno valjda o dobu dana koliko su ljudi u nekom trenutku na mobitelu.

Deadwalker Imam bežićni ruter radi TV-a pošto je sad to sve preko interneta pa sam ga prebacio na 3G signal, tamo je barem stabilnih 12Mbps jer ga nitko više ne koristi.

herc Prosječna veličina u Hrvatskoj.

Always offline i fizički mediji ftw. Nema tu kruha za nas ruralce. Barem smo uvjerljivo prvi među zadnjima u EU.

Zero Always offline i fizički mediji ftw

Sasvim je izvjesno da će u narednih nekoliko godina dogoditi jedan veliki pad mreža. Na sat, dva, dan ili više. Jednostavno se mora dogodit, bilo zbog rata ili zbog pada koncentracije nekog inženjera. Na koliko god da bude, mislim da će ljudi dobro razmislit kako ubuduće pristupat zabavnom sadržaju

Ja prvi, ni na PC ni na mobu više ne držim nijednu pjesmu, film ili seriju, za razliku od prije 10ak godina. Navike se skroz promijenile. Čak i igram gotovo pa isključivo iz clouda.

Bilo bi pametno napunit jedan veći disk

herc

A lako se Islanđanima pirit kad su izdvojeni od velikog kopna i ima manje ljudi na hrpi. 😅

Na otocima je inače veća brzina i kod običnog adsl na bakrenim žicama. Propusnost je full koliko god ide.

U ZG bi čovek rekel a gle veći grad mrežna infrastruktura kao po loju i internet juri ali kurac je tak.

Fenix Baš ovih dana preuređujem i našla se hrpa spindlova s DVD/CD-ima od prije, punih uglavnom igara, filmova, glazbe…i sad je pitanje koliko od toga uopće funkcionira nakon desetak i više godina od prženja. CD-ovi su bili kudikamo bolji zbog manje gustoće zapisa i pouzdanosti, DVD-ovi jako ovise o mediju, zapisivaču, brzini snimanja i generalno kvaliteti otiska. Originali su naravno u puno boljem stanju.

E sad, imam 1 TB eksterni WD HDD i u kompu ukupno 1,5 TB diskova. Znači premalo za bilo što ozbiljnije, osim da pohranim ono najdraže, uključujući slike, podatke, dokumentaciju i tako to. Ali pomirio sam se s tim da ništa od toga nije vječno i da mi je skoro ok da već sutra ostanem bez skoro svega toga. Prioriteti, jbg.

Taman sam ženi rekao, vraćam se piratluku i extrernima od par desetaka terabajta. Bit će slika kao i kod tebe @herc

edit: zbog filmova i serija jel, i neke mjuze

Evo kaki su današnji autpmehaničari. Pljuga u čubi i alatka u ruci i veli ovo se nemre popravit, bacite ga u Savu.

yakuza_stinger

Preporuka:

Western Digital Gold serija. Imam 2 u kompu od 6 i 10 tb i već 8 godina rade bez problema.

Alternativa: Seagate Ironwolf Pro

Također, ukoliko imate osobne podatke koje bi voljeli trajno sačuvati i prenijeti budućim generacijama - snimke svatova, krštenja, skenirane fotografije vaših očeva, baka itd..

Daleko najbolje rješenje - Milenial Disc (M-Disc)! Ono što se zapiše na njih traje i do 1000 godina (tako kažu). Kapacitet im je i do 100gb

https://www.mdisc.com/

Evo, cijene na domaćim policama:

https://www.lost.hr/ponuda/itemlist/category/672-mediji-m-disk-verbatim
            https://www.hgspot.hr/blu-ray-medij-verbatim-m-disc-bd-r-sl-25-gb-4x-10-kom-spindle-single-layer-printable
            https://www.conrad.hr/hr/o/prazni-m-disc-mediji-0415059.html

Ovaj način čuvanja podataka već koriste mnoge medijske kuće, korporacije itd… Samo, naravno, za to će vam trebati poštena BR pržilica / brener / pisač.

Fenix Čak i igram gotovo pa isključivo iz clouda.

Kad nisi gamer🤪

Fenix Ja prvi, ni na PC ni na mobu više ne držim nijednu pjesmu, film ili seriju, za razliku od prije 10ak godina. Navike se skroz promijenile. Čak i igram gotovo pa isključivo iz clouda.

+1 vise-manje. Imam neku manju blu-ray kolekciju omiljenih filmova, no to je to uglavnom. Cloud igranje ne preferiram (još), izuzev lokalnog streaminga s PC-a na TV ekran u dnevnom boravku. Od kada je stigao Spotify u Hrvatsku, jednostavno sam odustao od bilo kakve kolekcije glazbe lokalno, sa sadašnjim super brzim internetom, ne vidim također smisao skladištiti igre. Ionako danas sve rijeđe repriziram iste pa ne vidim poantu.