Fenix Što hoćeš reći, da je bio skroz zdrav samo zašto što kroz razgovor (još) nitko nije napisao dijagnozu?

Gle ne znam čitavu priču vezano uz klinca, znam da je bio kod psihijatra, nekoliko. Što su točno radili, ne znam. Ali pretpostavljam da je bio na promatranju. Ovu čitavu priču sam dobio preko svoje tete koja je tom klincu predavala, i preko svoje mame koja je radila u toj ustanovi. Nakon toga se u sve to uključili i školski psihilozi i ostale pizdarije koje slijede. Jedno je sigurno da je klinac van svake norme, standarda, ljudi koji se pokušaju ubiti. Na kraju dana klinac u osnovnoj školi je isplanirao samoubojstvo. To nije normalno, to je vidljvo. Zašto sam spomenuo, zato što želim čuti Woodijevu teoriju. Ali baš me zanima kak će objasniti nešto što nikad nitko nije uspio objasniti.

Fenix ali razmisli malo, to što si taj nešto napravi je nadljudski i treba ti golema hrabrost za taj potez

Isto tako možemo reći da je nadljuski i treba golema hrabrost za ne učiti isto to.

Fenix Ja i dalje tvrdim da 99% ljudi nisu pri zdravom razumu kad to naprave

ok, poštujem tvoje mišljenje. 99% je možda prevelika brojka. Ali kužimo se. Ono što sam ja htio reći je da je čin vješanja, pogrešan. I nemojmo sad pričati kako on nije bio u stanju odlučiti hoće li se vješati ili skočiti sa mosta ili popiti tablete, ili si razrezati vene. Jednostavno taj trenutak gdje je on odlučio završit svoj život je bio greška. Odabir njemu lakšeg puta. Nije se više mogao nositi sa životom? Ok fine. Nek bude tako. Ajmo reći da mu je kroz glavu prolazilo da će njegova obitelj patiti radi njegovih pizdarija u glavi. To je sad samo nagađanje. Kao što je rekao @maverick sjebeš život voljenima kad se ubiješ ali sjebeš život voljenima ako te gledaju kako propadaš. Da je sve uzeo u obzir, i da je imao hrabrost riješti sve muka, nije se više mogao nositi sa životom. To je bilo to. Golema hrabrost da to napravi. Brate onda se nemoj vješati u vlastitoj kući bog te jebo. Odi se ubiji negdje drugdje, zagazi na autocestu a ne da te familija nađe kako jebeno visiš sa stropa. Ili barem pusti jebenu poruku. Reci barem familiji da ju voliš.

I napisao sam moje mišljenje je možda pogrešno. Prihvatit ću da postoje ljudi sa toliko sjebanim umom koji mogu prsnuti, pogotovo ljudi sa PTSPom, kao što je @maverick pisao. Isto tako treba uzeti u obzir što je @Zero napisao, čovjeku je to struka.

Zero Ali kako god, to je i suviše intimna i osobna tema za svakoga da bi se generalizirala u vidu razloga, zašto i kako

Potpuno razumno. Ima ljudi koji su prsli i to je to. I ja ću reći da sam kriv donekle jer sam generalizirao samoubojstva bez ramišljanja o tome da nekim ljudima je psiha toliko daleko u kurcu da to više nije ista osoba. Ali u slučaju Chestera, igrao se sa klincem i nakon toga se ubio. U tom njegovom specifičnom slučaju možda treba hrabrost za samoubojstvo ali treba veća hrabrost za nastavit život.

oxi

Neko se zabavljal pa je pljuckal koštice ne bi li pogodio u teglu. Zanimljiv sport😃

oxi Nego pustite te depresije. Nek mi netko radije objasni kako je random lubenica nikla u vrtu iz tegle sa cvijećem kojeg imam jedno 7 godina

Trans je. Born as a flower identifies as a watermelon.

Halo Mašo, 2024 je..geez :-D

Golema hrabrost ubiti se? Ne znam baš. Golema hrabrost je žrtvovati svoj život za tuđi, kao što to radi vatrogasac koji se baca u goruću kuću, ratnik koji brani svoju obitelj, prijatelje i domovinu, čovjek koji spašava djete od utapanja, majka koja je spremna sve za dijete učiniti itd. Ali staviti si omču oko vrata i to u vlastitoj kući, to za mene nije akt hrabrosti…sada ćemo još samoubojice početi nazivati hrabrima? ja bogami ne.

foggy nema i stršljenova kod tebe? Neznam što je ove godine ali u 2 od 3 dimnjaka koja imam su bili napravili gnjezda, 120€ su mi uzeli po dimnjaku. Imali smo fini suživot, nismo se dirali, i odgađala sam 3 mjeseca zvat DDD (planirala sam u 10om mjesecu prije loženja), ali onda me jedan uboo u prst i mogu reć da je jako neugodno, bolilo je par dana i to baš za desni kažiprst pa mi je to utjecalo na k/d dosta jer sam imala paraliziranu ljubičastu kobasicu i moralo ih se sanirati.

Inače svaka čast ekipi, obučeni su bili do ibera po onoj vrućini, bacali su bombe i sredili smo ih.

Inače neznam što je ove godine, ima ih jako puno tu kod mene, dolaze na grožđe jest, pa sam pobrala grožđe, pa sad jedu smokve i jabuke. Još su nekamo blizu ako dolaze na hranu kod mene u vrt i kako imam onu električnu lampu za komarce i muhe upaljenu po noći vani, nalazim redovno stršljene u lampi, 1-2 obavezno, neki dan rekord 5.

oxi ja sam nedavno genonicidrao na poslu gnijezdo tih osa ili što god da su bile ali nisu bile pčele jel. Sprej 3 sekundi. brate kad je roj izletio, ali đabe sekundu i pol u zraku i samo dead.

A gosti sretni. Jbt

oxi Da, i divlje ose, i jedno 7 bilijuna obicnih. Inace, metnes malo pive u bocu od 2L i samo ostavis otvoreno. Raj za pobit tu gamad. Nama na smokvi hrpetina, krusku sam pocupao jer su dolazili blizu kuce.

Martine lopatam a komarci su proklete sotone, majke mi ove nove vrste ne locu krv nego samo ustrcaju u tebe otrov i to naprave 40 puta uz smijesak. Ne cujes ih, ne vidis, samo osjetis na 12 mjesta da krece oticanje i svrab.

Kad netko spomene pakao, ja ga zamisljam svezan na stolici, 38 stupnjeva tuce u facu, i martini su mi u nosu. Naravno, smokva je pokraj a na njoj strsljeni. I sviraju narodnjaci.

foggy Kad netko spomene pakao, ja ga zamisljam svezan na stolici, 38 stupnjeva tuce u facu, i martini su mi u nosu. Naravno, smokva je pokraj a na njoj strsljeni. I sviraju narodnjaci.

OVo zvuči kao tipičan dan u većini HR, samo umjesto svezan budeš pijan na stolici

yakuza_stinger Ponekad sam pijan u hammocku pokraj. I svira metal, jebiga, ne moze svaki dan bit bas pakao.

maverick ajde ne filozofiraj sad i dobro znaš na što sam mislio. Hrabrost nije nužno plemenita osobina. Moraš imat jebena muda to napravit, i ne pišem to iz nekog divljenja

Miro

Da, spržilo ti router a preko routera povezalo do PS5, baš nesreća!

fensisuperstar Znači ti doslovno sad stavljaš svako samoubojstvo ikad počinjeno i kategoriziraš ga kao da ga jebeno razumiješ

Ne radim to. Pokušavam ti pojasniti da ljudi koji se odluče na samoubojsvo ne misle da će im to rješit probleme.

Tvoja i bilo čija percepcija o tome je li osoba normalna ili nije ili dolazi iz normalne i stabilne obitelji je apsolutno nebitna. Ono kak se događa u glavi osobe je isključivo poznato toj osobi, drugi ljudi se mogu samo potrudit suosjećat, nitko tko nije bio u istoj situaciji ne može shvatit.

Osoba koja se odluči ubit je svjesna da se ide ubit. Da je nakon toga više nema. Ne misli da će joj sutra ujutro kad se probudi bit lakše zato jer se ubila.

fensisuperstar Znaš što isto odmaže? to što se nakon njegove smrti nekoliko fanova LP isto tako, s užetom, na isti način počinili samoubojstvo. Možeš ti reći da su svi oni bili psihički u kurcu, ali na kraju dana Chester je bio tu za njih u njihovim najtežim situacijama i onda je rekao bok, svi su oni rekli bok. Tebi je to naravno ok očito jer ljudska psiha je fragilna, oni nisu imali drugo riješenje, previše je to bilo za ishendlati.

Jedini razlog zašto se to dogodilo je zato što je samoubojstvo tabu tema. Vjerujem da svako zna za nekoga tko se ubio, bilo iz prve, druge ili treće ruke. To je dosta češća pojava nego većina želi priznati.

Ne razgovaranjem o tome se stvara ovakva situacija di ljudi traže odgovore kod depresivnih umjetnika i idola i na kraju sljede njihove postupke.

O tome, općenito o mentalnom zdravlju treba učiti ljude, a ne zatrpavati pod tepih da se netko ne bi osjećao inspiriran, jer za neke dovoljno inspiracije ima posvuda.

fensisuperstar Mali je bio sasvim normalni klinac koji se btw pokušao već nekoliko puta ubiti

Pročitaj ovo i probaj skužit kolko je apsurdno.

fensisuperstar Objasni mi doktore Woodie. Zašto se mali ubio, bez ikakvog poremećaja, bez ikakvih tragedija u obitelji. Zdrav mozak, zdravo dijete, zdrava okolina, dobri roditelji, dobar odgoj, bez psihoza, neuroloških poremećaja. Išta što bi tom klincu dalo jedan jebemti da se želi ubiti.

Ti ne znaš kaj se s tim klincem događalo doma. Nitko ne zna osim njega. To kako nešto izgleda na površini je drugi svemir od onoga kaj se zapravo može događati.

Psihijatri i psiholozi nisu telepati pa da mogu čitat misli. Rade s onim što im se da i čemu dobe pristup.

fensisuperstar Sad, ja fakat ne mogu reći za tog klinca da je bio sebičan. Jer ovo je next level sjebanosti. Nitko nikad nije saznao zašto i kako je došlo do toga. Neću tvrdit da ne postoje ljudi kojima je mozak prso da jednog dana dobiju tešku psihozu izađu vani ubiju sebe nekoga. Ne pričamo o tome. To su ljudi koji su trebali primat pomoć od neke institucije. Ljudi sa PTSPom, bivše ime shellshock, primaju rehabilitaciju kroz nazdor. Sistem koji je očito isfejilao teško kod nekih.

Odogovaraš si sam na pitanja koja postavljaš.

fensisuperstar Ali kompa, igraš se sa sinom, i nakon toga staviš omču oko vrata. Taj trenutak je sebičan. Način je pogrešan. Taj trenutak je sjebao čitavu obitelj. Javnost, milijune fanova i nekim je fanovima dao taj push da naprave isto. Ti to možeš prihvatit da je ok, ja neću. Nikad.

Ja ne prihvaćam da je to ok, ne znam od kud ti takav dojam. Pričam ti o tome da su ti ljudi dovedeni do stadija koji mi ne možemo shvatit. Ljudi proživljavaju svakakve traume kroz svoj život, neki su pripremljeni da se s tim nose, neki nisu, neki su totalno prajmani da se roknu od strane dobro mislećih roditelja koji su svima na van izgledali brižni i puni ljubavi, ali su nesvjesno radili krive stvari i stvorili ljude koji misle da su problem svima oko njih iako se daju 150% svima i to ih crpi i svi im govore da davanjem sebe mogu dobit zadovoljstvo i uspjeh i onda se to nikad ne dogodi. I onda nakon davanja sebe i šikaniranja sebe i mržnje samog sebe odluče preuzet kontrolu nad jedinom stvari nad kojom mogu i uzet si život. To ni semantički nemre bit sebično.

Društvo nam svima nalaže da moramo bit ovakvi ili onakvi, ali postoje ljudi koji se osjećaju nesposobno da sami sebe ostvare kao osobe, bilo svojom krivnjom ili tuđom, bilo realnim traumama ili kliničkom iracionalnom depresijom koja ih čini ljušturama bez trunka nade i svaki pokušaj da to promjene im propadne. I to ljude prati kroz cjeli život, postigli ciljeve ili ne postigli i u kakvoj god životnoj situaciji bili.

Ako te zanima od kud vučem ovo sve, imam dva prijatelja koji su se objesili i preživjeli. Iz razgovora s njima i kroz vlastita iskustva sa depresijom i suicidalnim mislima sam izvukao ovakve zaključke.

Samoubojstvo je tragično. Uvijek će biti. Ali to da je sebično, možda u nekim slučajevima, ali kad zapravo porazgovaraš s osobom koja je to probala napravit i čuješ kaj one imaju za reć, onda vidiš da nije baš tak lako osudit tu osobu. Nema tog PTSPa ili fizičkih trauma koje su gore od apsolutne mržnje samog sebe, a koju su ti priuštili ljudi koji bi te trebali najviše voljet.

Na kraju, jedino kaj tvrdim je da suicid nije stvar oko kojih bi trebalo držat rigidne i tvrde stavove.

Fenix stvarno sam pomislio hrabar hrabar jer se dns svašta naziva hrabrim pa čak i kada netko prizna da je gej.

Teško je tu ista previše govoriti jer mi očito ne patimo od tih sranja i ne želim govoriti dali je netko kukavica, hrabar ili pak da ima muda jer se ubio. Neka im je laka zemlja i neka nadju mir gdje god da su osli.

Po krščansko-biblijskom svjetonazoru veći je grijeh ubit sebe nego drugoga.

Oni koji su to napravili dakle ubili sebe i pritom da su zrele osobe imaju jedan vid duševne bolesti. To je trenutak crnila u kojem ne vide nikakvog izlaza.

Susjeda koju sam poznavao iz viđenja a živjela je u susjednom ulazu počinila je samoubojstvo bacivši se sa 8 kata i pala je blizu moje garaže i još dugo je bilo tragova krvi i mrvice mozga, užas.

Ubila se jer nije vidjela izlaza. Imala je prije svega bolesnog unuka sa posebnim potrebama, sin ju nije šljivio te se ružno ophodio prema njoj a i sama je netom prije doznala da boluje od raka koji bi ju kroz neko vrijeme i dokrajčio i to je bio glavni okidač za samoubojstvo.

Bila su dva pokušaja samoubistva isti dan. Kod prvog pokušaja jedna druga susjeda ju je vidjela kako se penje na stolac ne bi li se hitila kroz prozor stubišta i nekako ju je uspjela odgovoriti od toga ali nije dugo potrajalo pa je pokušala ponovno i uspjela je ostvarit svoj naum.

Tužna priča na kraju svega i dugo sam još razmišljao o tome danu.

TITANXIS nisam rekao da će naći mir u raju. Gdje god da ga nadju, dobro je jer takvi ljudi su se očito patili na ovom svijetu cijeli ili veliki dio svoga života.

Ja vjerujem u Isusa Krista, ali kontam da će me gurnuti dolje da sa Luciferom i Lilith igram kazačok.

maverick Ja vjerujem u Isusa Krista, ali kontam da će me gurnuti dolje da sa Luciferom i Lilith igram kazačok.

Ak u Njega zbilja vjeruješ nemaš se razloga bojat da će te stavit sa zlim pajdašima pa da i to želiš.

foggy krusku sam pocupao jer su dolazili blizu kuce.

Ja im ostavim par jabuka ispod jabuke da ne jedu nove jabuke, a kruške nema koju nisu načeli. Smokve sam htjela sušit, nešto sam uspjela, ali većinu su pojeli i pobacali po podu. Jedino što nisu pojeli su pomidori i krastavci i tikvice. Sere mi se jer crnčim pol godine u vrtu da imala nešto domaće za jest, neznam odakle više dolaze jer sam dva gnjezda makla, ali baš tu di živim je prava najezda, se samo kod mene, nego cijelo područje se muči. Nikad nije bilo stršljena do ove godine.

A prošle godine sam imala jednu debelu letvicu i s njom jedno sat i pol svaki dan gnječila smrdljive martine po fasadi, svaki dan na tisuće sam pognječila jer je bila neka najezda. Ove godine srećom ništa. Valjda su se preselili kod tebe.

oxi Valjda su se preselili kod tebe.

Jedino ak su planski poslali par drolja da se razmoze kod tebe, pa si to rjesila, a kod mene ostalo sto su ostavili. Vec par godina je kaos kad je prijelaz toplo hladno i obrnuto. Ne znam koje je rjesenje, stvarno ne znam, pun mi ih je k.

Bez jebe, za strsljen-party probaj bocu od 2L cole napunit 2-3 prsta pivom i stavi pokraj. Ulaze, ne mogu van i utope se. To je za sad najefikasnije rjesenje, iduce je benzin i gorit ce i oni i smokva.