Fenix Što hoćeš reći, da je bio skroz zdrav samo zašto što kroz razgovor (još) nitko nije napisao dijagnozu?
Gle ne znam čitavu priču vezano uz klinca, znam da je bio kod psihijatra, nekoliko. Što su točno radili, ne znam. Ali pretpostavljam da je bio na promatranju. Ovu čitavu priču sam dobio preko svoje tete koja je tom klincu predavala, i preko svoje mame koja je radila u toj ustanovi. Nakon toga se u sve to uključili i školski psihilozi i ostale pizdarije koje slijede. Jedno je sigurno da je klinac van svake norme, standarda, ljudi koji se pokušaju ubiti. Na kraju dana klinac u osnovnoj školi je isplanirao samoubojstvo. To nije normalno, to je vidljvo. Zašto sam spomenuo, zato što želim čuti Woodijevu teoriju. Ali baš me zanima kak će objasniti nešto što nikad nitko nije uspio objasniti.
Fenix ali razmisli malo, to što si taj nešto napravi je nadljudski i treba ti golema hrabrost za taj potez
Isto tako možemo reći da je nadljuski i treba golema hrabrost za ne učiti isto to.
Fenix Ja i dalje tvrdim da 99% ljudi nisu pri zdravom razumu kad to naprave
ok, poštujem tvoje mišljenje. 99% je možda prevelika brojka. Ali kužimo se. Ono što sam ja htio reći je da je čin vješanja, pogrešan. I nemojmo sad pričati kako on nije bio u stanju odlučiti hoće li se vješati ili skočiti sa mosta ili popiti tablete, ili si razrezati vene. Jednostavno taj trenutak gdje je on odlučio završit svoj život je bio greška. Odabir njemu lakšeg puta. Nije se više mogao nositi sa životom? Ok fine. Nek bude tako. Ajmo reći da mu je kroz glavu prolazilo da će njegova obitelj patiti radi njegovih pizdarija u glavi. To je sad samo nagađanje. Kao što je rekao @maverick sjebeš život voljenima kad se ubiješ ali sjebeš život voljenima ako te gledaju kako propadaš. Da je sve uzeo u obzir, i da je imao hrabrost riješti sve muka, nije se više mogao nositi sa životom. To je bilo to. Golema hrabrost da to napravi. Brate onda se nemoj vješati u vlastitoj kući bog te jebo. Odi se ubiji negdje drugdje, zagazi na autocestu a ne da te familija nađe kako jebeno visiš sa stropa. Ili barem pusti jebenu poruku. Reci barem familiji da ju voliš.
I napisao sam moje mišljenje je možda pogrešno. Prihvatit ću da postoje ljudi sa toliko sjebanim umom koji mogu prsnuti, pogotovo ljudi sa PTSPom, kao što je @maverick pisao. Isto tako treba uzeti u obzir što je @Zero napisao, čovjeku je to struka.
Zero Ali kako god, to je i suviše intimna i osobna tema za svakoga da bi se generalizirala u vidu razloga, zašto i kako
Potpuno razumno. Ima ljudi koji su prsli i to je to. I ja ću reći da sam kriv donekle jer sam generalizirao samoubojstva bez ramišljanja o tome da nekim ljudima je psiha toliko daleko u kurcu da to više nije ista osoba. Ali u slučaju Chestera, igrao se sa klincem i nakon toga se ubio. U tom njegovom specifičnom slučaju možda treba hrabrost za samoubojstvo ali treba veća hrabrost za nastavit život.