Novi vizualni identitet Grada Zagreba (OVO DESNO) odabran je putem javnog natječaja koji je provelo Hrvatsko dizajnersko društvo. Ocjenjivački sud u sastavu Ira Payer, Nina Bačun, Tom Dorresteijn, Luka Korlaet i Luka Thumm jednoglasno je ocijenio kako pobjednički rad predstavlja strateški čvrst temelj za vizualni identitet grada, spajajući njegovu bogatu tradiciju sa suvremenim dizajnerskim pristupom Predsjednica ocjenjivačkog suda Ira Payer naglasila je kako rješenje uspješno balansira prošlost i suvremenost te omogućava jasnu i dosljednu komunikaciju grada.
Blebletaonica 3.0
Ono što je bila ideja jest da standardiziramo komunikaciju, međutim želim pojasniti sve dezinformacije da će ovaj identitet zamijeniti Grb Grada Zagreba. Grb naravno ostaje, on se čak nalazi u statutu Zagreba. Što se tiče prvonagrađenog rješenja, to je idejno rješenje, tek će nastupiti proces i rasprave, i vidjet će se u kojem će se kontekstu primijenjivati. Bit će prvenstveno inspiracija za neke digitalne standarde, ali grb ostaje", rekao je Tomašević, a potvrdio je to i dogradonačelnik Luka Korlaet.
Ajd, barem imaju dovoljno pameti da odmah ne miču grb umjesto ovog…nečega.
Evo dok sam ga crtao sam shvatio su genijalnost ovog umjetinčkog dijela.
Rupe u grbu predstavljaju još uvijek nesaniranu štetu od potresa. Gramatički neispravna rečenica predstavlja razinu edukacije prosječnog građana. Manjak slika i boja trenutno ekonomsko stanje, a činjenica da je devetorici ljudi isplaćena mjesečna plaća da bi povukli 4 crte duboke korjene u socijalizmu.
Jednog dana će ovo biti uokvireno u Louvreu.
- Uređivano
Od svih ponuđenih radova, taj mi i je najbolji.
Da, stvarno, zašto ne piše "Zagrebe, volim te"? Zvuči kao da podilaze dotepencima koji ne znaju deklinirati.
Trebali su uzeti ovaj veliki "Z" da Putin ne gađa Zagreb kad izbije nuklearni rat.
Meni to više izgleda kao stilska odluka gdje je Zagreb jezgra, a ispod se dodaje što treba, bilo ime institutcije ili nekog programa.
Svejedno jako glup logo. Volim minimalizam kad ima smisla, ali ovo je baš preseravanje žirija koji, eto, vjerojatno razumije ljepotu i funkcionalnost. Ali logo grada ne radiš umjetnicima nego svim građanima
trnci jebote. koliko je lik brutalan