• foggy

•  
    •  
    •  
    •  

somethingwrong Zvuči super. Jebote, ja imam 200 reci valjda na sajtu… Jel igra da mu bacim taj text i da mi to čita? Samo ne znam kak bi naglasio bitne stvari, i intonaciju. I jel ima caka da određeni dio texta mora bit od npr minute 1-5, ostalo kasnije itd? Bubam sad, ali to bi me recimo manualno mučilo kad bih nešto radio.

foggy znaci ovo u videu je text od oko 6000znakova. Samo ga ubaciš. Štos je da kad uploadas tih 15 sekundi probaš uploadati gdje citas mirno, naglašavaš i koristiš neku emociju. Dalje, ako želiš, i ako ti se ne sviđa rezultat dobiješ treningom.

Dakle nakon što napraviš karakter sa svojim glasom, upišeš text u Greeting tab koji želi da pročita. Odeš na Create Character. Tad možeš chatati sa svojim chatacterom. Ako ti se ne sviđa brzina ili intonacija to mu kažeš u chatu. Onda 8n to promjeni. Možeš mu reći da proba imitirati neku ličnost sa tvojim glasom ako želiš. Ili način na koji čita text, kso glumac, natrator, tv voditelj itd.

Na kraju tog inicijalnog setupa, kopiraš taj svoj chat sa botom s tim da naglasiš na svaki line tko je što rekao.
    Npr.
    Foggy: talk slower
    Foggy bot: thanks for the advice, i will try to talk slower.

Vratiš se u character creation ili kreiraš novi character i kopiraš taj text na dno u advanced definition.

Već kod samog chatanja ćeš orimjetiti da mijenja izgovor.
    Ja osobno nisam puno trenirao ovsj chatacter u videu.
    Cijeli proces zapravo traje puno krače nego mi je trebalo da ovo napišem Ha-Ha-Ha

Prethodni video i zvuk dobri. Vidno poboljšani AI za razliku od prijašnjih voice generatora koje si mogao naći na webu od stotine glasova u galeriji iz svih jezika. Kada izgovara tekst koji mu napišeš. Hrvatski po običaju imal je malenu bazu od 3-4 glasa muški, ženski u različitim verzijama.

Odnisno ako želiš da generator izgovara pravilno i ritam govora tada točka zarez, uskličnik i ostali interpukcijski znakovi budu na pravim mjestima jer prepoznaje on te znakove. Točka mu naravno znači da stane i započne novu misao, riječ. Govorim za te free nekvalitetne voicere. Katkad neke riječi ne izgovori kak spada ili prebrzo ih izgovori bez predaha i to uvidiš kod kojeg slova je ubrzao i tu jednostavno ostaviš razmak i tako će sa kratkim zadrškom pročitat. AI je koristan ali čovjek upravlja njime i on uči od nas. To je mogao i obični gugl voice generator prije 10 g i više a danas su sintetizatori glasa poboljšani tak da je čovjekova interakcija sve manja.

• Uređivano

Raziel Miro

Mesarska su oba noža, neki španski Arcos, srednja klasa. Oko 80 eura me oba izašla.

Ne treba mi ništa ekstremno oštro, ali bi volio da mogu poslužiti par godina bez da se mučim i da ih ne ubijem lošim oštračima.

Bija san u gužvi pa nisan stiga prije.

Tu se radi o nizoj klasi koja ti nece dug drzati ostrinu.

Kod tih noza oni ne drzu dugo ali zato ih je ful lagano naostriti.

Evo ti jedna univerzalna stvar

Ovo kroz kud se vuce noz ne koristis za iti malo skuplje noze za njih koristis dijamant sa donje strane

Na njega ces bez problema naostriti svaki kuhnjski noz ali veci nozi ce ti raditi problem jer je dijamant manji.

https://www.lamnia.com/hr/p/49171/alati/work-sharp-pivot-pro-knife-tool-sharpener

Nije skupo a dobro za pocetak

Onda imas u toj nekoj cijeni ovo

Sa jedne strane dijamant sa druge keramika i dolazi u kozi na kojoj mozas imati zavrsno brusenje

https://replikart.com/artikl/fallkniven-brus-kombinirani-dc4/

Onda za malo vise love imas ovo na njemu iskreno najvse brusim jer je svestrano ima 2 dijamanta, keramika i koža dijamant jako kvalitetan jos se nije potrosio a mozes i kupiti zamjenski. Cak ima i kutove za brusenje da se ucis i hvatas ruku. Ali je isto manji pa je teze vece noze brusiti.

https://replikart.com/artikl/work-sharp-guided-field-sharpener-5-u-1-sistem-2-x-dijamant-2-x-keramika-kozni-strop/

Ovo mi je obavezno.

Nedavno san uzeo ovaj za kuhinjske noze

Brusi odlicno ali dijamant je vec u kraju tu nisan zadovoljan platio ga oko 20e a drugi kostaju oko 50 i vise tako sad znan zasto je jeftiniji.

Ovako nesto ti je najbolje za kunjske noze jer je pri ruci ako slabije rize malo ga taknes i to je to.

Imas i zeljeznih i keramickih ali ja uvik biran ovaj dijamantni jer najbolje brusi i mozes sve vrste celika na njemu brusiti.

Za neke skuplje stvari a jednostavne ovo je dosta hvaljeno ali nisan probao

https://www.knivesandtools.com/en/pt/-horl-3-walnut-ho3n-set-knife-sharpener-walnut-wood.htm

Da je jednostavno za brusiti i radi odlicno.

Ako ces na elektricni đir onda ovo

https://replikart.com/artikl/work-sharp-tracna-brusilica-ken-onion-edition-mk2-novi-model/

A ovo ti je kao najbolje za sve noze meni je na listi za kupnju ali uvik nesto drugo iskrsne

https://replikart.com/artikl/work-sharp-professional-precision-adjust-sistem-ostrenje-nozeva/

Moj mali me pitao da napravimo sliku za forum.

Top 10 korisnika koji su primili najviše glasova u posljednjih 7 dana:

1. @chono | 64
    2. @Fenix | 54
    3. @Deadwalker | 50
    4. @somethingwrong | 49
    5. @Miro | 45
    6. @Zero | 38
    7. @solidmerlin | 38
    8. @TITANXIS | 38
    9. @prayer | 37
    10. @Genesis | 35

Top 10 korisnika koji su primili najviše reakcija u posljednjih 7 dana:

1. @prayer | 103
    2. @fensisuperstar | 79
    3. @Miro | 79
    4. @Zero | 59
    5. @chono | 51
    6. @Deadwalker | 50
    7. @Brijac | 48
    8. @foggy | 43
    9. @Flipper | 41
    10. @somethingwrong | 39
    Ovaj post se automatski generira.

LG C2 mi zadnjih par dana zdivljava. Magic remote pointer treba vremena da ulovi pokrete, dok prebacujem na HDMI ulaze crna slika, kao ima signal. Moram iz struje ištekat i uštekat nazad da proradi. Znam da je netko tu pričal da mu kod roditelja nije radil soundbar na LG-u nakon updatea. E, sad...dal je do updatea ili zbog toga jer drkal (ne doslovno) sa PS2 adapterom po HDMI ulazima. Nadam se da je samo zbog updatea... No, ako ko treba PS2 HDMI adapter, evo imam ja naručen iz Fidie. Ionak mi nije pročital PS2 na telki. Isto crna slika bez ičega.

klinjo ja sam imao i imam gomilu LG TVa kroz godine. I mogu reci da usporavaju i štopaju TVi svakim novim updateom. Rekao bi da se rjesavaju starijih modela kao iPhone.

Legenda Mel

solidmerlin stari LG LCD sam dal ženinim roditeljima, TV radi, al mislim da jedino youtube radi. Da je i netflix ubijen.

Obavezno poslusati. Vrhunski pjevaju. Kratak video.

• Uređivano

solidmerlin

Smijao sam se dok nisam vidio ovu lijevu kako se smije.

Večeras spavam sa upaljenim svjetlima.

feelsgoodman. nisam 200 i nešto dana trimmao ssd. (ugasio automatski defrag), updejtao sam i instalirao hrpu toga. pokrenem sfc i nema grešaka.
          ahh feels good.

• Uređivano

fensisuperstar Wtf, zašto defragat SSD? Ja sam baš zbog toga što ne treba na ovom novom ostavio samo jednu particiju koja je ujedno i sistemska (2TB). Za backup je pored eksternog WD-ovog od 1 TB ostao u kućištu i Samsungov HDD od 1 TB.

• prayer

•  
                •  
                •  
              • Uređivano

Ovo sa slušalicama poslušati 👌

Zero Wtf, zašto defragat SSD? Ja sam baš zbog toga što ne treba na ovom novom ostavio samo jednu particiju koja je ujedno i sistemska (2TB). Za backup je pored eksternog WD-ovog od 1 TB ostao u kućištu i Samsungov HDD od 1 TB.

Ne ja sam trimmao ssd. Tool za trimmanje ssda je windowsov tool za defragmentaciju.

HDDovi se defragmentiraju. SSDovi se TRIMaju

Edit: a to radim manualno jer imam 840pro.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trim_(computing)