Kućanski uređaji
Imam Hisense friđ - 3 godine - radi kao prvi dan. Hisense perilicu skoro godinu dana. Nečujna je kako lepo pere.
Tako da, nemam zamjerki
foggy Stara ima sve Gorenje i sve radi odlicno.
Ma gle, ja se nadam i najiskrenije želim da i njoj i tebi i svima sve od Gorenja & Hisensea radi sljedećih 10-15-20 godina i da nikad nećete imat problema.
foggy Eto posrao si sam svoj argument
Nadodal sam tu rečenicu upravo zbog toga što ni te "kvalitetnije" marke nisu ipak ono što su bile prije 10-15 godina te bogme neću potpisat krvlju da je svaki Bosch bogomdan i da će bezrezervno radit, ali
foggy Pajdo moj upravo ovo cu napravit
znam zašto ću ja to ipak napravit
Jasno je da ćeš se vraćat nekom brandu kad god ćeš imat dobra iskustva sa nekim od njih. Isto tako te nitko neće uvjerit u suprotno ako si imao katastrofu sa "premium" brandom za kojeg si iskrco hrpu love.
Nebum se miješal, nek svatko kupuje kaj hoće, kaj mu se sviđa i kaj mu odgovara i po svojim mogućnostima.
Znam da ako bi sad kupovao, uzeo bi Samsung ili Miele.
Koliko sam izučio po netu i okolo, najmanje kvarova imaju .
Vostalom, dosta je do korisnika što se tiče samih perilica suđa i rublja. Loše održavanje, čišćenje, prenatrpanost, loši deterždenti i omekšivač.
Upravo je omekšivač krivac za razne probleme jer se taloži s vanjske strane bubnja i pumpi plus unutrađnjoj odvodnoj cijevi perilice rublja. Poslije je ko lijepilo. Treba koristiti i kocke za kamenac, stavit na prazno najveću temperaturu, ocat i sodu ili program tumble clean ako postoji.
Ne koristim više ni prah za veš samo kocke ariel pods. Prah se taložio u cijevima i nakon pranja bi kupaona imala čudan miris. Znao sam iz sifona izvući cijele šake praha.
Probao sam razne marke, kupljene kod nas.
Tuhy Sve što hoću reći je da "premium" brandovi više nisu kakvi su bili. Niti Samsung (zadnja 3 TV-a imaju mini kvar, a jedan sam i vraćao), niti Bosh, niti itko drugi. Naravno i sigurno imaju manje kvarova, ali potpuna je zabluda da ako netko kupi Bosh da će mu to trajat. To više nije case sa apsolutno niti jednim brandom.
Svatko ima svoje preferencije, ali pošto i sam kažeš da su često 2+3 garancije, onda samo kombinacija što volite i taj dio i good ste.
netko cuo za Haier?
ima neka perilica rublja za 500 eura a 7 godina garancije
Genesis Trebali bi biti među najkvalitetnijim kineskim proizvođačima, prvi su među njima dobili ISO 9001 certifikat. Stalno se šire, a 2018 su preuzeli i talijanski Candy. Ne bi trebao pogriješiti s kupnjom, ali kažu da tu treba imati i sreće.
Kod mene i mojih ima stvarno svega od elektrotehnike. Od Beko perilice suđa, Gorenje perilice (prethodna je izdržala 22 godine, isto Gorenje), Hisensea, Sonyja…U biti jedino što se relativno brzo pokvarilo nakon kupnje i unutar garancije je bila Quadro perilica suđa (izdržala je i dosta godina, a popravljana svukupno triput).
- Uređivano
Genesis samsung lg ili miele. I gledaj ove sa dobrim energetskim rejtingom.
Ja sam imao LG perilicu sa oni. A+++ energetskim rejtingom. Rikno je mali komad mora na servis jer ovi lokalni ne mogu naci taj dio uzeo samsunga novog u meduvremenu. Malo je jebeno slat čitavu perilicu.