da ne otvaram novu temu al ima veze sa nekretninom…

imate li preporuku branda elektricnih uredjaja koje koristite za perilicu,susilicu,hladnjak itd

Dali da se gleda nesto prosjecno sa sto vise garancije ili? Nisam se prije s time morao nikad opterecivat jer sam bio podstanar 🤣🤣🤣

Genesis Brand je onaj koji ima 5 god garancije. Nema više pravila. Gledaš što ti treba od featura i da ima garanciju.

Imam Hisense frizider i perilicu rublja, candy perilicu sudja i napu, elektrolux indukciju i pecnicu. Sve ima 5 god garancije i miran sam.

Ovi skuplji uredjaji imaju nekad po 2 i apsolutno ne bi preporucio takvu kupovinu jer sam se navracao super mega fency brandova vise nego ovih jeftinih.

Btw Gorenje = Hisense jer ih je Hisense kupio. Identicni su samo sto na jednom pise Hisense na jednom Gorenje.

Klima Vivax. Hisense isto govno. Sve 5god i boli me kita.

Genesis da ne otvaram novu temu al ima veze sa nekretninom…

Offtopic, ali da pokušavam dokučit, u čemu je toliki strah od otvaranja nove teme? Već godinama radim sve, olakšao sam maksimalno proces, sam izvlačim i filtriram nove teme. Stvarno ne serem, nego pokušavam skontat da se popravi što se treba popravit

Ontopic: mi upravo u procesu tog istog, minimalni filter mi je 5+ godina i da stane gdje hoću

foggy Btw Gorenje = Hisense jer ih je Hisense kupio. Identicni su samo sto na jednom pise Hisense na jednom Gorenje.

Ovo nisam znao. Općenito je Hisense i sam po sebi ok, ali sad još bolje

Potvrđujem gore napisano, treba gledati što ima najdužu garanciju i to uzeti. Danas brand više nije garancija kvalitete i kućanski uređaji se ne rade kao prije 40-50 godina da traju vječno.

Fenix foggy Btw Gorenje = Hisense jer ih je Hisense kupio. Identicni su samo sto na jednom pise Hisense na jednom Gorenje.

Ovo nisam znao. Općenito je Hisense i sam po sebi ok, ali sad još bolje

Pogledaj samo 2 slicna modela perilica rublja, znaci identicni design, samo slova drugacija 😃 To mi je rekao netko u Pevexu jednom, i stvarno, gledam, sve isto osim slova.

Brand u današnje vrijeme i je ili nije toliko bitan jer mnogi nazovi brendovi žive na staroj slavi i čim čuješ ili vidiš popularan brend i mora da je proizvod u skladu sa tim ili jest ili nije. Kupiš i testiraš, ak si zadovoljan, ponovi opet sa tim proizvodima jer ni jedan ne traje vječno.

Kao što rekoh čovjek si sam nekako ta imena prozvoda ako ima dobra iskustva sa njima, opet odabire. Svako ime za neki proizvod a obično im je i garancija zadovoljavajuća. Nisam po svim prizvodima High Fidelity fan.

Npr ja imam ovak. hladnjake i pećnice biram od Gorenje ili Končar, perilice i manje aparate poput mikrovalnih od Whirpoola, televizore od Vivax, Hi-Fi uređaje i igrače konzole od Sony.

Kako ste zapeli za taj Hisense / Gorenje… 🥺

Nitko nije zapeo, jednostavno ispadaju jeftiniji, solidni, i imaju 5 god garancije. Kakav ti je to comment? Imam super skupu perilicu, stara gore ima Gorenje skoro duplo jeftinije, i pere bolje nego moja Whirpoolova. Pa mi ti objasni po čemu da ja sad nekom preporučim Whirpool instead of Gorenje?

foggy stara gore ima Gorenje skoro duplo jeftinije, i pere bolje nego moja Whirpoolova

Pod kaj sporazumijevaš bolje pere? Šta tvoja ne opere dobro, ostanu mrlje ili šta?

TITANXIS Jeste, bolje opere. Iste tablete, isti program (kratki EKO), i rezultati drugačiji u korist Gorenja. Moram palit ove duge programe i kemijat koliko mećem posuđa unutra za bolje rezultate.

foggy imaju 5 god garancije

Velika većina kućanskih uređaja ima te promocije.

Nemaju svi brandovi kroz cijelu godinu, ali stvarno je jedna od najčešćih.

Slažem se da je jedna od stvari na koju treba obratit pažnju prilikom kupnje, ali ne, neću uzet Gorenje sa 5 godina ako mi nasuprot stoji Bosch sa 2 godine.

foggy Kakav ti je to comment

Comment ne u smislu da omalovažavam ičiji izbor nego comment sa pozicije nekog tko 10 godina radi sa time, a zadnjih godinu dana u reklamacijama, pa sam malo upućeniji što se tiče kvarova i pouzdanosti pojedinih brandova.

Znam što bih kupio, znam što ne bih, makar, ajd, mogu čak i reć da se to na kraju dosta svede i to na kolko sreće imaš.

Da ću ić u detalje, jbga, ne smijem.

foggy

Neznam onda, ja imam isto Whirpool i više od 15 g koristim taj brend za vešmašine i zadovoljan sam. Opere mi dobro, bijeli i tamni veš. Opet reza opranosti ovisi o kakvoći vode i deterđentu za pranje. Ja ne koristim doduše nikakve tablete već samo onaj u prašku klasika plus omekšivač više radi mirisa a ne da mi omekša odjeću.

Edit: ja govorim za perilice odjeće a ti za perilice posuđa. 😁

Tuhy ali ne, neću uzet Gorenje sa 5 godina ako mi nasuprot stoji Bosch sa 2 godine.

Pajdo moj upravo ovo cu napravit. Nema te sanse da ja ista takvo napravim jer sam taj tvoj Bosh vratio vec, od alata do uredjaja. Nit je to vise svjetska kvaliteta nit je ijedna druga. Siguran sam da ti imas bolji uvid jer to i prodajete, ali evo osobno sam imao vise problema s tim mega jebenim markama nego ikad s Gorenjem. Stara ima sve Gorenje i sve radi odlicno.

Tuhy Znam što bih kupio, znam što ne bih, makar, ajd, mogu čak i reć da se to na kraju dosta svede i to na kolko sreće imaš.

Eto posrao si sam svoj argument. Ako meni sreca igra ulogu sta kupujem i hoce radit, onda mi je jefini uvjet 5god garancije pa nek se kvari kad hoce.

Samo dobro obratite paznju na to da imate i podrsku za vrijeme i poslije garancije! Cuo sam vec preko nekoliko prica o raznim kineskim firmama (u koje sad spada i Gorenje) koje se hvale dugim garancijama a ispadne da nakon 3 godine vise nitko ne moze nabaviti dio :/

Neki dan za Gorenje frižder kupio jedan unutarnji novi nosač za flaše i novu gumu za vrata. Frižider je star deset godina, javio se u servis oni me uputili na Kralj Komerc i nakon tjedan dana sve dobio.

moschus Koliko znam, zakonski moraju osigurati rezervne dijelove ako prodaju u EU (i to puno više godina od same garancije), mislim da je to postala obaveza za sve baš kako bi se eliminiralo planirano zastarijevanje i nemogućnost popravka na štetu okoliša i svega ostalog.

Fenix ma iskreno nije me strah otvarat teme, samo nisam osobno vidio bas potrebu da je nuzna nova tema 🙂

Da,primjetio sam da podosta brandova sad nudi do 5 god garancije pa me zato i potaklo da pitam za savjete koje uredjaje koristite.

Svakako sam gledao da je sto duza gara to bolje al evo recimo nisam znao ovo za Gorenje i Hisense 🙂

Takodjer ima podosta proizvoda recimo, Perilica marke LG,Samsung,Gorenje i razlika je tipa +-30€ u cijeni pa onda sto recimo od toga uzeti…Fokusirat se na feature koje ima ili na bas brand zbog toga sto se najmanje kvare?

Gledam da mi budget do 40k€ da napravim neku renovaciju kupaonice,ubacim jos negdje plocice,moguca promjena elektricne instalacije u stanu itd posto je stan potpuno gol i nije novogradnja…

@Tuhy ima li kakav popust u Sancti 🤣