• Gaming Vijesti
  • Assassin’s Creed Shadows navukao je na sebe hrpu mržnje zbog crnog samuraja

Japanci su čudni po tom pitanju. Teško da bi vojsali konsrne čak i da im smeta. Koliko dugo su samo puštali onog idiota live streamera koji je maltretirao japance mjesecima. Pokušavaju biti kulturni a vidi im se na faci da bi ga izboli 99 puta da mogu.

Deadwalker naravno da bi smetalo da je protagonist bijelac, ljudi su ocekivali japanca samuraja treniranog od strane hanzo hattoria kakva je i bila prva ideja po kojoj je igra prvotno razvijana. Ljudima danasnjice sigurno ne smeta crna boja koze pored toliko glavnih protagonista, sta u igrama sta u filmovima, koji jesu bili crnci pa nitko nije zucnija. Vec su, kako je @StarFox_N reka, ljudi samo siti nekih stvari.

Diversity u medijima je prisutan bas odavno i, apsolutno nikome do zadnjih par godina isti nije smeta, jer je on ukljucen na pravom mjestu, promisljeno. Zasto nijedan takav projekt, tada nije bija review bomban??? Pitanje je naravno retoricko, ali ja cu odgovorit na njega.

Od kada su tetkice koje ne vole previse razmisljat pocele vuc poteze koji nemaju logike, koji su out of place, koji su ljudima udarac na intelekt, koji su šaka u oko, kao recimo nedavno Cleopatra, u ljudima se poceja razvijat otpor prema tome i zbog toga svi takvi projekti jesu i bit ce docekani na noz.

I to je nesto sta ap-so-lu-tno nema nikakve veze sa rasizmom, homofobijom itd kako ljudi - koji misle da su vrlo progresivni naspram takvih ako sutke sve tako lose servirano prihvacaju - vole etiketirat (sta zapravo govori vise o njima samima a ne kriticarima), to je daleko od pravog problema i istine danas u 2024toj godini kada je tolerantnost na raznolikost veoma visoko.

Da se u posljednjih 5-6 godina nije gurala woke pašteta uz svako jelo mislim da nebi bilo niti približno jednaka reakcija. Ljudima je puna kapa takvih stvari, meni prvom, ali smatram da su reakcije malo preuveličane. Dapače, meni bi bilo puno zanimljivije igrati sa crnim Yasuke-om svaki dan u godini nego sa berlavim Alexiosom ili velikom većinom drugih igrivih likova koji se rijetko po čemu ističu.

Fućka se meni za lika ak grafika, gameplay i dizajn svijeta nisu kvalitetni.

Giphy - Dog Halloween GIF by Red and Howling

Koga smeta nek ne igra, glasajte novčanikom ili nastavite lajati na mjesec 😃

Ovo s novčanikom bi trebao staviti u potpis. Izlizala se fraza više od Ubijevog AC serijala.

Evo ja ću s Flipperom igrati na Xboxu.

Blitz

Ali u igri imaš Japanku za protagonisticu 🙃

Ne igram sa ženama ako se mogu igrati sa velikim crncom.

Za PS5 sam prednarucio bogara vam crnog! I AC i Star Wars: Outlaws. Volim kad Ubi penetrira u moj novčanik.

Da se ne moram sad useljavati uskoro i skupljati svaki cent, odmah bih preorder pao za collectors edition…

Rođendan je blizu, doduše, ko zna Ha-Ha-Ha

wooddiebone Postoji sigurno dio japanske publike kojem smeta, ali velika većina se žali na vizualne aspekte svijeta i arhitekturi koja više djeluje kao jugoistočna azija, a ne Japan.

Oko ove igre veliki broj japanske publike nije zadovoljoan i to je ocekivano, stvar je što njihova internet kultura nije na razini zapadne lajavosti pa se misli da je sve cool…wikipedijska editiranja sa površnim informacijama oko Yasuke licnosti ne treba ni spominjati…izvorne informacije su samo od japanskih povjesnicara, Ubisoft verzija je na kraju ipak samo velika fikcija/igra.

stitrek stvar je što njihova internet kultura nije na razini zapadne lajavosti pa se misli da je sve cool

Dobro pa imaju tebe i još vas koji konstantno zastupate njihove interese u gamingu jer sami jadni ne znaju.

Dobro jel ti shvaćaš sad kolko si isti ko oni privilegirani bijeli amerikanci koji kleče za BLM, a jedino kaj rade je zadovoljavaju svoj imbecilni savior complex?

Assassins Creed je inače u Japanu ful popularan i svi ga igraju samo se srame reć svoja mišljenja na internetu.

Giphy - Season 9 Ok GIF by The Office

wooddiebone Dobro pa imaju tebe i još vas koji konstantno zastupate njihove interese u gamingu jer sami jadni ne znaju.

Dobro jel ti shvaćaš sad kolko si isti ko oni privilegirani bijeli amerikanci koji kleče za BLM, a jedino kaj rade je zadovoljavaju svoj imbecilni savior complex?

Assassins Creed je inače u Japanu ful popularan i svi ga igraju samo se srame reć svoja mišljenja na internetu.

Objektivnost i analiza nisu loša stvar za kreiranje šire slike, npr. YT like/dislike za ovu igru govore sasvim dovoljno…ovo ostalo nepotrebno projiciranje ne treba komentirati i zato završavam raspravu, hvala.

Isusa ti boga koliko rasprave o jednom črnom samuraju, priči, dal je peder ili ne.

Kaj meni to znači ako igra bude patila radi toga ili još gore ako gameplay ostane na razini Valhalle?

Borite se protiv LGBTQ+ i Ubisofta? Onda nemojte kupiti igru tj. glasajte novčanikom a ne forumu.

Na kraju budete svi kupili a oni koji neće budu piratizirali ili bar posudili kakti na probu da ljepše zvuči.🙄