maverick nije da ja to nesto ekstra podrzavam, ali podrzavam ono sto je za moj novcanik bolje. gledam svoj interes, bas kao i sto svaka kompanija gleda svoj. ako to znaci da cu ja manje love potrositi i usput se neki osrednji studio zatvoriti, so be it.
E da, dobra tema. Možemo mi biti za ili protiv nekakvih tržišnih praksi koliko god želimo, no bokte, nije na igračima odgovornost tržišne održivosti raznih poslovnih modela, niti posljednicno eventualno zatvaranje određenih studija. Koliko god svi ovdje / na internetu pametovali MS-u oko zatvaranja studija, nitko osim MS-a nema cjelokupnu sliku, niti zna koliko je nešto stvarno isplativo ili ne. Takoder nitko ne zna što je Tango sve radio i kakva je bila stvarna situacija u tvrtki (pustite silne PR izjave - one su samo to, PR, čak dok ga užasno radiš poput MS-a). Svaki konzument gleda da za što manje novaca dobije što bolji omjer zabave na uloženo. Ako neka kompanija to nudi i njima je to ok proposition value, zašto ne bi bilo drugoj strani.
Također, kada prodaš svoju tvrtku nekome drugome, realno, više nemaš kontrolu u svojim rukama. Ako MS jednog dana ne znam, zatvori Obsidian, koliko god se ne slagao s time, MS ima potpuno pravo na to. Jbg, vlasnik Obsidiana je pustio kontrolu tvrtke u zamjenu za sigurnost plaća i lakše dobivanje kapitala za nove projekte, uz ostvaren profit od prodaje. Njegovo pravo i odluka.
Da ne bi bilo zabune, postoji glasovanje novčanicima. Treba pokazati srednji prst dok netko očigledno radi sranja ili izvlači profit na moralno krajnje upitan način. No to je upravo odgovor u kontekstu proposition valuea, tj. tržišna demokracija. Kako bi rekli neki ovdje, za dosta toga u gaming industriji danas smo si sami krivi (što nekima s druge strane ne smeta, dapače).