Uvijek je zgodno imati 60 fps-a (daleko je fluidnija cijela scena, bolja responzivnost kontrola i sl), no kod nekih žanrova čak je bolje dati prednost nižem FPS-u da se dobije veća razina detalja - klasične avanture, jako skriptirane igre orijentirane na filmsko iskustvo, strategije ako se ne igraju kompetitivno (posebice turn-based stvari) i sl. Ne bih se složio da su viši fps-ovi uvijek bolji. U pravilu jesu ali sve i da imamo hw gotovo neograniče procesorske snage, za određene igre u kojima je naglasak na priči i imerzivnosti uvijek bih preferirao 30 fps-a.Ako Scorpio izađe u kasnoj 2017-oj,do tad će biti vrlo underpowered u odnosu na PC iste ili slične cijene Scorpio neće biti slab u odnosu na PC u vrijeme izlaska iako će tada na tržištu biti dostupni GPU-i i 2x jači od Scorpia. Konzola od 6TF sposobna je za izvrsnu grafiku uz čvrstih 30 fps-ova pa čak i uz postepeni rast vizualnih standarda. Još jedan razlog zašto Scorpio neće tako brzo zastarjeti sastoji se u činjenici da su današnje konzole (nakon 3 godine na tržištu) više nego 5x slabije od modernih GPU-a dok GPU od preko 30TF-a (koji bi bio 5x snage Scorpia) teško da će doći prije prelaska na 7nm što je najranije 2020-te.Treba biti 10-ak puta moćniji,pa makar koštao ko PS3 kad je izašao.Za 600€ kolko je koštao PS3,M$ bi mogao složiti finu 4K mašinu do kraja 2017-e...vjerojatno.Skok od 10x je nemoguć u samo jednoj smjeni proizvodnog procesa (28nm ---> 14nm) a sve i da je moguć, takve komponente ne bi bile pogodne za konzolu (previše bi se grijale i crpile struje). Evetualno je moguće na 10nm ali to čak i kad bi bilo spremno za H2 '17, yield bi bio prenizak za korištenje u konzoli. Uostalom 10x od X1 bio bi možda i najjači single GPU na tržištu (čak i u predviđeno vrijeme izlaska) i takvo što se iz niza razloga ne ugrađuje u konzolu.Ja ne tvrdim da će Scorpio biti zastarjeli kad izađe.Ja tvrdim(nadam se da griješim)da će mnogi po forumima srati da je underpowerd i zastario.Pod mnogi mislim na PC gamere.Ok nisu svi PC gameri intelektualno uskraćeni,al ima ih zbilja previše,pa makar i bili u velikoj manjini.Baš sam malo Wikipadio i iznenađen sam da u Flopsima samo Titan X i 1080 nadmašuju Scorpia.Amd kartice nisam gledao.No to je sad,a za godinu i nešto bit će toga više i što je bitnije bit će jeftinije.Samo 1 godinu nakon... .Nek oni to dignu na 8-10 da si osiguraju mir.Meni osobno je svejedno.Kolko je PS4 pljuvan kao underpowerd,ja se nemogu nadiviti što neki studiji rade s tim kakti jako slabim hardverom.Meni osobno i nova Zelda Wii U izgleda više nego impresivno.Bat aj ges ja nisam mjerilo.Ja nisam sasvim shvatio dal je Scorpio samo nabrijani XO ili je to sljedeća generacija.Sad je mislim 8 generacija.Jel Scorpio 9-a ak je sad 8?