PS2MASTER - divni grafovi samo steta sto nemaju nikakve veze sa Scorpiom.. Sasvim drugacija prica je kad dev ciljano razvija 4K igu za CILJANU konfiguraciju kakva ce biti u Scorpiu. Ovo sto gledamo danas na PCu je posljedica neoptimizacije cak i na 1080 i onda se samo ukljuci 4K rezolucija koja dolazi vise kao feature nego kao optimizirana opcija. Danasnje moderne grafe, pa cak i gtx 1080, nisu iskoristene kako treba kada renderaju 4K, a to je sve posljedica igara koje vrte.
Cak i da bude na Scorpiu 4K uz medium postavke multiplatforma, to ionako nije nista novo, jer danas imamo istu situaciju na PS4 i Xbox One sa pripadajucim rezolucijama. Cim se pocnu implementirat napredne graficke opcije PCa pocinje "kasljanje" konzola. Najsvjeziji primjer je CDPR sa Witcher 3, gdje su naivno prvo obecali identican prikaz na svim platformama, da bi kasnije mijenjali cijeli lightning i render sustav jer se PS4 jednostavno ugasio na testovima..
Ja i dalje mislim da je 4K@30 na Scorpiu itekako moguc, dok ce 60 biti rezerviran za odabrane naslove ili ako stvarno zazivi low level API optimizacija u pravom smislu, slicno onome sto se pocelo dogadat AMDu zbog Mantlea koji je temelj novog DX12. Kako ce Scorpio sigurno imati AMD komponente, mislim da je realno ocekivati dobre performanse.