Ma neeee. Valja se dobro zagledat u ovu sliku. Ova slika nespremnog čovika ruši na pod. Instant.

Ja bez ikakvog problema mogu zamislit kako cili život igram samo ovih deset igara. I ništa mi više ne triba. Ispunjen sam na svim poljima, i to na kakav način. Ovo je maestralno, ovo su igre koje su mjenjale standarde, a i nas same, kao ljude. Ovde imaš sve.
A svi znamo da Playstation 2 nije bija ovih 10 igara. Bija je puno, puno više od toga. Bija je bogovski library vrhunskih igara dozlaboga talentiranih kreatora igara kojima niko nije moga stat na kraj. Šta danas imamo? Ne baš previše.
Solid je vrhunski poentira već tamo na 2. stranici ove rasprave:
A jebemti više i rezoluciju, nije bit bloody konzole da žure za PC-om, skoncentrišite se developeri na pravljenje odličnih ekskluziva i igara, sa boljom umjetnom inteligencijom, uvođenjem evolucije u žanrove, postavljanje letvica visoko, kao što su nekad davno MGS, DMC ili GTA3 postavili.
Grafika je bitna, stvarno je. Ali nije najbitnija, nego jedan od parametara za remek djela. A zasad je sa remek djelima ova generacija poprilično pusta (IMO, pričam i ekskl.).
Uša sam nedavno u onaj
Gaming Tech dio foruma jer se mahnito ispisivalo i zanimalo me o čemu se radi...
Ja sam vjerojatno najsretniji čovik na svijetu jer ne znam za pola onih ispisanih pojmova šta uopće znače, zamantalo mi se i izaša sam ekspresno.
Nikako ne shvaćam ovo jurišanje prema jačim konzolama, kad je
content i sama kompleksnost i dubina igara na samom dnu, a da ne govorim o inovacijama u igrama i nepostojećim novim IP-jevima. Ako se sve svelo na prezentaciju, grafiku, a gameplaya je sve manje, radije ću gledati vrhunske filmove.
Naravno, iako igre ne igram kao nekoć, sa istom strašću, uvijek je bilo i uvijek će se nać dobrih naslova. I ove godine, s nestrpljenjem iščekujem
The Last Guardian,
Personu 5,
Dark Souls 3... (i od neki dan
Final Fantasy XV) I to su ove, ovako, samo na prvu. Ima ih još.
Ne želim konzolu koja ganja PC, već ono šta je Solid napisa u kvotu poviše, a ne želim ni igrat na PC-u jer konzole više nisu šta su bile.
Naravno, nismo ništa još službeno dobili od
Sony-a, ali neke stvari su neizbježne. Ako konzola izgubi svoju svrhu, prestat ću je ganjati. Nisam više onaj dečko od prije 10 godina koji igra sve šta mu dođe pod ruku.