pravednik Njegovi grafovi se ne gledaju, ostali da.

Ima nekoliko komentara zašto je graf besmislen.

Stavi dolje na x os bilo koju stvar koja se povećala u zadnjih nekoliko godina i crta će biti ista.

Frend već godinama radi kao policajac na granici i ima podosta različita iskustva s "milim i nevinim" migrantima od, recimo, Tzea. Tko god nije "na prvoj crti", nema blage veze o čemu priča i što se sve zataškava. Dobro Pravednik veli, dosta ljudi je u svom bubble svijetu, temelji mišljenje na svojih par pozitivnih iskustava dok nema pojma o situacijama koje se događaju nekom drugom stotinjak kilometara dalje.

Ne treba miješati legalne i ilegalne migrante jer sumnjam da su ovi prvi došli tu radit sranja. Nisam ni ja imal apsolutno nikakvih negativnih iskustva sa njima, ne mrzim ih, ne prezirem ih te smatram da Brijač definitivno malo pretjeruje, ali isto tako neću sigurno ni (karikiram) podržavat one koji stoje sa znakovima Refugees welcome za ove koji ilegalno prelaze granicu (u brojkama o kojima nemate pojma).

Tuhy Frend već godinama radi kao policajac na granici i ima podosta različita iskustva s "milim i nevinim" migrantima od, recimo, Tzea. Tko god nije "na prvoj crti", nema blage veze o čemu priča i što se sve zataškava.

Stari mi radi kao carinik i nažalost može potvrditi isto.

Tu u Baranji ih ima sve više. Nikakvih problema s njima. Štoviše, naučio sam par pozdrava na njihovim jezicima.

Tuhy

Upravo to.

Kontradiktorni su. Prvo seru po politici (opravdano da se zna) ali isto tak veruju mainstream medijima koji plasiraju unaprijed pregledane i odobrene informacije upravo od te kriminalne vlasti.

Drugo, ko nije na prvoj crti nezna pravu situaciju. Neću reći da nema pravo komentirati jer nisam retard ali moramo biti razumni.

Ilegalno i nasilno prelaženje granice je ilegalno.

Odi tako ilegalno u bilo koju državu njihovu, tamo će ti doslovno odrubit glavu ili te upucat. Možda tražit otkupninu i snimit video.

Odi u Austriju, Švedsku, Nizozemsku kao hrvat bez dokumenata tražit azil. Dobit ćeš 4 god. zatvora kod nas nakon deportacije.

Nisu teorije zavjere da je u pozadini netko ko vuče konce i dopušta. Zna se dobro ko im daje rute, kuda ići.

Većina ih bježi od rata ali pazi ovo, imaju po 2-4 hiljade eura.

Kartice sve izgubili. Zato je Iphone tu.

Razbiješ mu Iphone, predaš graničnoj, odvedu ga opet u BiH i puste.

Za 4 tjedna isto sa novim Iphoneom.

I tako 4x u razmacima do mjesec dana. Ovo je true story. Potvrđeno.

Dakle, neko ih dobro snabdijeva. Najgore da se uhvate djece i tako švercaju pa ti se umile. Dok ne saznaš da djeca nisu njihova.

Djeca neznaju engleski, ja neznam njihov, kako dokazati a vidiš da se curica boji? Točno osjećaš da joj nije otac.

Ovo nije post protiv ali moramo podvući crtu. Jasno, nemaš kaj prelaziti i upadati u države a još manje raditi pizdarije.

Ko se nebre prilagoditi 21. stoljeću nema šta tražiti u modernom društvu.

Tzereen Ne vidite kaj vam se zbiva pred nosevima, ali krivimo druge. Evo, HDZ i DP oformili vladu. I dalje će biti krađe, pljačke, čerupanja. I nikom ništa. Nekima to i paše jer imaju osobne koristi od toga.

Pobogu pričamo o nasilju, ubojstvima i silovanjima, a ti pričaš o HDZ-u i korupciji.

Brijac

Samo ću se još osvrnuti na ono od @Tuhy

"Refugees Welcome"

Jedno je ponuditi i pružiti pomoć kao kod ukrajinaca drugo je doslovno podržavati kriminal tj. jedan od najvećeg oblika kršenja zakona a to je prelaženje granice bez dokumenata.

Da su države normalne ovi sa plakatima i transparentima završili bi na duljem hlađenju, bar god. dana.

Refugees welcome, postoji jasna razlika između izbjeglice (ukrajinac npr.) i ilegalni imigrant.

Tak da mogu za sada potvrditi dobra iskustva sa ukrajincima, podržavam sve koji su otišli od Zelenskog i rata.

Vidite u tome je razlika, da su to civilizirani i normalni ljudi, od djece do odraslih. Šteta da isto nebrem reći za Bliski istok.

Brijac Što vi ostali mislite o tome, brine li vas sve ovo što se događa zadnjih godina?

To je sve kreirano za stolom, važi i za ratove…takvi neredi sa došljacima ne prolaze u Dalmaciji, zato što bi to narod riješio na ulici prije policije…

Uvjek se desi slično kad se divlji narodi spuste među civilizaciju. Pogle 90-te kod nas. Di god je ušao "kamenjarac" pojeli su i istisnuli domicilno stanovništvo. Zagreb, Beograd, Ljubljana, Split, nebitno.

A tragedija domicilnog "civiliziranog" stanovništva je ukratko sročena u ovoj slici šta je @stitrek postao iznad.

Pa kako je i Arapska kultura propala sa dolaskom Sedžuka i njihovih šatora?

Kaiserus

Da, samo što su balkanski "kamenjarci" mila majka za ove šta rade nerede po zapadu…jedina "mekana" država koja nema te probleme je Švicarska (jezgra moći), nikad nisu ratovali, nisu u EU i sve bitne banke/financijeri su kod njih…

Brijac I onda će neko reći da sam rasist.. pa ovi ljudi ne trebaju živjeti u civiliziranim zemljama.

Mi se u ne tako davnoj prošlosti imali tvornice smrti, gdje smo ljude ubijali sjekirama, noževima, toljagama, izgladnjivanjem, batinama i sl. jer je metak bio preskup. Ubijali smo masovno, u desecima tisuća ljudi, djece itd. i leševe smo bacali Savu po kojoj su plutali danima dok se ne bi raspali.

Bili smo dio civiliziranog svijeta, pa smo svejedno radili nemoguće genocide i takvi živimo i dalje.

stitrek Da, samo što su balkanski "kamenjarci"

Takve je Brko mrzel i htel ih je skurit skup sa lažnim židovima, Samo kaj nije znal razliku ko je ko pa je sve slavene svrstaval u isti koš a mogli smo biti dobri sa njim i rulali bi svijetom kao nekoć Tito koji je držal sva svjetska muda u šaci.

TITANXIS

Zloglasni brk je bio puppet, duboka tema za ici u analize, kljuc je u velikim okruglim stolovima, uvijek je tako bilo.

Ko može neka živi tamo di je manje debilizma, više prirode i manje materijalnih imperativa, na kraju krajeva covjek je humanoidna životinja🤣

Nemam nikakvih problema s Nepalcima, Filipincima i drugim pitomim narodima koji dolaze u Europu (a sada i Hrvatsku) trbuhom za kruhom. Međutim, nisam nikako zadovoljan činjenicom da nam u Europu ilegalno dolaze (i kroz Hrvatsku prolaze) horde Arapa. Naravno da među njima ima mnogo dragih i dobrih ljudi, ali smatram da imaju veći postotak divljaka nego drugi narodi.

I nemojte se zavaravati, među njima ima hrpa radikalnih islamista. Propalestinski i ostali prosvjedi prepuni su ISIL-ovih zastava i možemo samo nagađati koliko je potencijalnih šehida ušlo u Europu bez ikakvih dokumenata i koliko ih je spremno napraviti pokolj.

Što se tiče statistike, posljednjih desetak godina se odnos indeksa kriminala i indeksa sigurnosti poprilično promijenio nagore u većini država koje su primile značajan broj imigranata iz arapskih zemalja:

https://www.numbeo.com/crime/rankings_by_country.jsp?title=2024&region=150

Kod nas teški kriminal većinom izvode bijeli muškarci poput onog koji je vlastitu djecu pobacao kroz prozor na beton, ili onog koji je vlastitu djecu otrovao. Tu su sad i ovi femicidi u zadnje vrijeme gdje bijeli muškarci ubijaju svoje žene, majke i sl. da ne pričam o bijelim muškarcima koji svakodnevno ubijaju i sakate po cestama jer liječe vlastite frustracije divljom vožnjom.

Drugim riječima nije bitna boja kože nego da li si lud ili normalan.

stitrek

Svi su oni koji su outani pred mase i imli neku politiku bili kak veliš pupeti, juzano živo meso. Oni stvarni ruleri koji rulaju, njih nikad nećemo ni vidjeti jer oni pak se skrivaju iza poluskrivenih koji su za okruglim stolom i kao nešto smišljaju i nikad ništa saznati nećemo tko pije a tko plaća.

Točno da smo humanoidni i ja sam nekoć si umislio da sam predak majmuna jer tako učio u šule a to je meni čisti bulšit.

Čovjeka od ljutnje i mi sebe nazivamo najgorom "životinjom" među životinjama zbog nevaljanih stvari koje radimo ali mi to zaista nismo, odnosno životinje.

TITANXIS Čovjeka od ljutnje i mi sebe nazivamo najgorom "životinjom" među životinjama zbog nevaljanih stvari koje radimo ali mi to zaista nismo, odnosno životinje.

Razlika je između životinje i humanoidne životinje, mi smo visoko razvijena biološka bića u kojem svijest/duša uci kroz humanoidno iskustvo/život, slicno je i sa manje razvijenim oblicima bioloških bića/životinjama.

😁

stitrek

Onda je po tome i majmun kao i mi humanoidna vrsta životinja. Jbg u tom je kvaka jer se ne želim svrstavat u istu skalu sa majmunčekima.

Razvijeni smo malo morgen koliko bi mogli biti. Fizički i mentalno da naspram drugih divljih životinja ali daleko smo mi od prave razvijenosti mentalne svijesti na kojoj bi mogli biti i za koju smo stvoreni.

Ugnjetavaju nas stalno i bacaju u okove sa fizičkim, društvenim i političkim stvarima.

Da previše ne odemo od teme pa neću više izvan okvira.