pravednik skuzio sam sliku, ali zbog teksta ispod je moja reakcija. Lik trabunja o alienima kroz toboze neku salu, a zapravo mu je intelekt takav da brije na teorije zavjere, novi svjetski poredak i vanzemaljce integrirane u nase drustvo.

Fenix Mene je strah išta napisat na tu temu jer se olako karakterizira ljude kao naciste i fašiste, spominje Hitlera itd.

E a

Vec 3 dana krecem nesto napisati pa stanem jer eto mrzimo nevine ljude.

Imam 3 filipinca u firmi top su ali isto tako njih 3 su sjebali nas jer nismo tili raditi za crkavicu pa su dosli oni i placen bus placen smjestaj mobitel i 1 obrok dnevno. Pa me zanima koliko onda firmu to ispadne i zasto se nije ponudila 200e vece placa pa bi se javilo na natjecaj.

Isto tako kad su istekli ugovori dvoje nije dobilo produzenje a na njihova mista stigla 2 indijca.

I jos nosu jebeni turban pa ne mogu nositi zastitnu kacigu a nama se radi toga pisu prijave.

Ajmo sad na malo gore stvari prosli tjedan kod frenda susjedovu malu od 15g je jedan škuri pokušao silovati uspila je pobignuti, stari i stric joj su isli traziti ljuti ali naravno bezuspjesno.

Dosla policija kazu mi nemozemo nista jer po opisu svi izgledaju tako.

Onda jos cujem da je pokusaja silovanja pun kurac ali se sakriva.

Ali ne to je sve laz mi smo u kurcu i to

Ja samo znan da mi mala krece u prvi srednje i da san joj kupio suzavac a bogami prije to nije bilo potrebno.

Nedaj boze nikome nista i na kraju dana nadan se da je sve prenapuhano ali isto tako…bolje da stanem

Miro

Vec 3 dana krecem nesto napisati pa stanem jer eto mrzimo nevine ljude.

Imam 3 filipinca u firmi top su ali isto tako njih 3 su sjebali nas jer nismo tili raditi za crkavicu pa su dosli oni i placen bus placen smjestaj mobitel i 1 obrok dnevno. Pa me zanima koliko onda firmu to ispadne i zasto se nije ponudila 200e vece placa pa bi se javilo na natjecaj.

Isto tako kad su istekli ugovori dvoje nije dobilo produzenje a na njihova mista stigla 2 indijca.

I jos nosu jebeni turban pa ne mogu nositi zastitnu kacigu a nama se radi toga pisu prijave.

I sto su oni sad tu krivi? Krivi firmu koja vas ne zeli posteno platiti.

Ajmo sad na malo gore stvari prosli tjedan kod frenda susjedovu malu od 15g je jedan škuri pokušao silovati uspila je pobignuti, stari i stric joj su isli traziti ljuti ali naravno bezuspjesno.

Grozno, nadam se da ce uhvatiti lika i da ce klinka biti u redu.

Dosla policija kazu mi nemozemo nista jer po opisu svi izgledaju tako.

Da, sigurno je do toga. Nije uopce do nikad nesposobnije policije koja je sustavno unistavana od strane iste one stranke koja 30+ godina osvaja glasove Dalmacije.

Necemo uopce spominjati o poznatim javno-iznesenim slucajevima zena koje prijavljuju obiteljsko nasilje i silovanje pa ih se odjebe s jednim "je, to ti je tako u braku, smirit ce se on"…

Onda jos cujem da je pokusaja silovanja pun kurac ali se sakriva.

Sori, ovo nista ne znaci. Ja sam cuo da je Hajduk zapravo osvojio prvenstvo, ali su promijenili zakone matematike pa se Dinamu i Rijeci pribrojalo ekstra bodova. Ovo je tocno primjer kako se sire maliciozne glasine koje sluze za kurenje vatre.

I taman danas jos dode u vijesti: U hostelu u Splitu silovana 15-godišnjakinja

Fico I sto su oni sad tu krivi? Krivi firmu koja vas ne zeli posteno platiti.

Ovo stoji 110%! Nisu tu oni ništa “krivi” već firma što ih očito više cijeni nego vas. Ista stvar sa tobože ilegalnim migrantima ili čime već što dobivaju hotele, novčane benefite ili šta već, to se fino treba dignuti na noge i jebat majku državi što bolje ne raspolaže sa sredstvima iz proračuna, a ne praviti pobune i biti jebeni rasist jer ti ljudi nisu ništa krivo napravili, došli trbuhom za kruhom, sve im je ostalo država omogućila, oni su samo efekt loše ili dobre vlade ovisno o tome kako se gleda. Evo čovjek kojeg sam znao iz viđenja mi kaže brat već leži drugi mjesec u istražnom zatvoru jer se dvije godine dopisivao, groomao i pipkao curicu od 13 godina i to sve u okolici Zadra. Frend mi radi kao detektiv u Vodicama, samo tamo imao toliko priča i jebenih pacijenata da bi se za svakog tog Indijca, Arapa ili Filipinca našla još 10 takvih domaćih - i to bez pretjerivanja. Ljudi su smeća kratko i jasno.

EDIT: neki ljudi ispada da su čak i OK

https://www.theguardian.com/uk-news/gallery/2024/aug/07/anti-racism-protesters-gather-across-england-in-pictures

Prije se jeftina radna snaga tražila na istoku, sa proizvodnjom na istoku, danas uz to sve se uvozi što jeftinija radna snaga jer to još dodatno pospješuje profit u raznim granama industrije.

Corpo svijet ima samo jedan cilj i dobro su se slizali sa politikom zadnjih 10 godina; domicilno stanovntištvo, tradicija i sama država im je nebitna, samo je profit i rast bitan🙃 ne zovu ih prdonje bezveze🤣

Bit ce bolje, to je sve samo proces, ljudska rasa ce biti blago cokoladna za 50-100 godina, barem nece trebati puno kvarcanja i suncanja😁

Fico I sto su oni sad tu krivi? Krivi firmu koja vas ne zeli posteno platiti.

Da oni nisu dosli nebi tribalo kriviti nikoga, ali dosli su. Ok napad na firmu ali od toga nema nista jer im je to sve drzava omogucila onda napad na drzavu prosvjedi i postjemo rasisti jer vidi ih prosvjeduju protiv jadnih ljudi sto su tu dosli trbuhom za kruhom.

prayer a ne praviti pobune i biti jebeni rasist jer ti ljudi nisu ništa krivo napravili

Kao sto evo kolega kaze da smo, jer jedno bez drugoga ne ide.

Nemate dicu pa drugacije razmisljate odnosno boli vas kurac, ja kad vidin da se siluje 13 godisnje dite roditelji odu na policiju i rjesenje je neka se ozenu i problem rijesen meni pada mrak naoci. Jer eto iz takve jebene drzave dolaze di je to normalno.

I jos samo jedno pitanje za kraj jer ne zelin tu pisati dalje jer nece na dobro zavrsiti znaci cujemo protiv cujemo vas koji to brane ali ja ili nisan to vidio ili sam priskocio ali mozete li mi obijasniti koje su onda dobre stvari sto dolaze migranti?

Dakle koji su to plusevi za mene za moju obitelj za moje sumjestane za nase gradane?

Koji su plusevi?

Plusevi su da ne dolazi do kolapsa jer netko mora odraditi poslove koji oni rade . Inače ide ključ u bravu pa nema za uhljebe, penzionere, invalide, administraciju, školstvo, policiju, vatrogasce, vojsku itd. Jednostavno rečeno gradilište bu prazno, kanal bu ostao bez cijevi, turizam bez sobarica itd

Miro Da oni nisu dosli nebi tribalo kriviti nikoga, ali dosli su. Ok napad na firmu ali od toga nema nista jer im je to sve drzava omogucila onda napad na drzavu prosvjedi i postjemo rasisti jer vidi ih prosvjeduju protiv jadnih ljudi sto su tu dosli trbuhom za kruhom.

Došli su zato što su jeftini, firma ih je zvala i firma ih je zaposlila preko agencija ili čega već ne. Opet, produkt pohlepe i očito neorganizacije same firme. Zna se koga se tu treba kriviti.

Ne postaješ nikakav rasist jer prosvjeduješ protiv nepravde jer to i je. Strašno me zanima koji bi objektivni prigovor bio da ti ljudi dobivaju jednake benefite kao i drugi. Meni isto smeta što imaju bolje benefite nego mi, meni isto smeta što tipa u Njemačkoj možeš dovesti cijelu svoju obitelj i doslovno ne raditi ništa i cuclati novce od države, meni isto smeta što se državni stanovi njima daju prije nego domaćinima za praktički kikiriki. Ali sad, jesam li ja ljut na njih? Hoću li ih zvati kriminalcima koji žive u hotelu iako u mom dvorištu ima 10x većih nakaza gdje država tone od korupcije, bijede i jade? Apsolutno ne, treba jebati majku državi koja takvo što omogućava i dopušta jer koliko vidim ljutnja i mržnja je uperena na apsolutno krivi smjer.

Fico Necemo uopce spominjati o poznatim javno-iznesenim slucajevima zena koje prijavljuju obiteljsko nasilje i silovanje pa ih se odjebe s jednim "je, to ti je tako u braku, smirit ce se on"…

Ne znam kako je na jugu ili kod vas u ZG-u, ali kod nas su žene zaštićene po tom pitanju i osobe koje su visokopozicionirane u javnim ustanovama uredno završavaju na sudu i u zatvoru ako se dogodi obiteljsko nasilje. Primjer? Naš bivši župan Tomašević zbog nasilja prema supruzi i bivši ravnatelj Zavoda za socijalni rad Potočanac. Oba HDZ-ovci, da i to spomenemo. S migrantima koji bi završili na sudu i čiji bi slučaj postao javan zbog ovakvih stvari nismo imali problema…barem ne još.

Fico Iskreno, volio bih vidjeti neki izvor ovih podataka. Ne sumnjam da postoji znacajan broj ilegalnih pokusaja migracije, ali gdje su neke konkretne informacije o tome koliki postotak ih uspjesno prode? Ovako samo ispada sirenje straha da medu grupom ljudi postoje losi individualci, sto je jednako primjenjivo za nase prostore. Ne smijemo ignorirati koliko je europskih teroristickih mreza razbijeno, poput njemackih grupacija ciji su clanovi ili unutar ili simpatizeri AfD-a, stranke koja svakako nema dobre odnose s muslimanima.

Pregledao sam podatke za prošlu godinu. Agencija za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex) zabilježila je otprilike 380 tisuća ilegalnih prelazaka vanjske granice EU, no nisu svi unutar te brojke spriječeni u prelasku, ovdje se govori o čistom detektiranju. Sveukupno je, u ilegalnom prelasku, spriječeno 118.935 ljudi. Neki od njih su vjerojatno pokušali prijeći granicu više od jedanput pa treba biti realan i to uzeti u obzir kod onih 380 tisuća detektiranih ilegalnih prelazaka.

Uz navedene brojke, postavlja se pitanje koliko se još njih uspjelo nedetektirano probiti do prihvatnog centra i zatražiti azil ili se nastaniti u nekoj od država potpuno ilegalno. Azil u EU je prošle godine sveukupno tražilo oko milijun ljudi, od čega 482 tisuće s podučja Magreba i Bliskog istoka, uključujući i Tursku. Najviše azila zatražili su Sirijci (183.250), za koje Frontex navodi da su imali i najveći broj (više od 100 tisuća) ilegalnih prelazaka, a odmah nakon njih su Afganistanci sa 100.985 zahtjeva za azilom. To je očekivano s obzirom na to kakva se sranja tamo događaju.

Trenutno u Europi ima detektirano oko 1,2 milijuna osoba koje su prisutne ilegalno, a stvarna brojka je vjerojatno puno veća.

Fico Isto tako, ne spominje se kako je upravo Madarska, zajedno s Orbanom, proslog tjedna efektivno sabotirala Schengen dopustaju Rusima da bez vize ulaze u Madarsku i time prolaze u druge zemlje, otvoreno stvarajuci prilike za sabotaze unutar EU.

Orbanovim sranjima treba stati na kraj. Neka prestanu ugađati agresoru ili neka odjebu i on i Mađarska iz EU.

Fico Jednostavno sam pod dojmom da u nedostatku konkretnih informacija (koje bi vec trebale donekle postojati s obzirom da je citava migrantska kriza krenula prije nekih 10 godina), vecina dojmova o migrantima dolazi od ljutih simpatizera desnice koji svoju frustraciju sire internetom. Imam osjecaj da se jos uvijek poistovjecuje pojam Bliskog Istoka s terorizmom, ne uzimajuci u obzir mogucnost (i vec dokazano ponekad i cinjenicu) da imamo nezanemarivo postojanje domaceg terorizma.

I  ja sam pod dojmom da ljudi skloniji ljevici žmire na problem islamističkog terorizma i govore isključivo o onom desničarskom, unatoč tome što je islamistički još uvijek (i vjerojatno će do daljnjega biti) puno veći problem.

Fico Svedska nije vise ni klasican, vec izlizan primjer. Zbog cega ne spominjes Dansku, koja je svojim sustavom asimilacije dovela do toga da se migranti puno lakse i brze integriraju u cjelokupno drustvo. Mozes i sam provjeriti, ima dosta istrazivanja o postotku gradana u zemljama EU koji smatraju da zemlja ima previse imigranata. Primijetit ces da su drzave poput Danske i Norveske pri samom dnu.

Cisto da ne bi bilo da ovo vadim iz nekih internetskih dojmova, ovo znam zbog prijatelja u Danskoj koji su radili ili rade u sustavu za asimilaciju migranata, tako da sam dobio iz prve ruke dojmove o samom procesu.

Razumijem pozivanje na Svedsku i ocito je da je tu Svedska u potpunosti zakazala. I ti bi se radikalizirao da dodes u zemlju trazeci priliku za novim zivotom, samo da te zatvore u geto i tretiraju kao nikog i nista. Medutim, opet se pokazuje ta tendencija isticanja samo negativnih primjera.

Švedsku sam naveo kao klasičan primjer onoga što može dogoditi kad se poklope katastrofalan ili nepostojeći program asimilacije i manjak želje za integracijom.

Da, Danska ima dobar integracijski sustav i idu u pravom smjeru i to prvenstveno zato što su, unatoč pritiscima povampirenih udruga za ljudska prava, donijeli poprilično restriktivan zakon za razbijanje geta, raseljavanje i asimilaciju u društvo.

Pitanje asimilacije imigranata, a samim time i sigurnosti rezidenata države u koju dolaze, mora ponekad biti iznad ljudskih prava. Ne znam ako to još uvijek postoji, ali znam da su u Norveškoj, kad je tek krenula migrantska kriza, u programu asimilacije imali predavanje u kojem su im objašnjavali da je silovanje nedopustivo i koje su posljedice pa su se borci za ljudska prava uznemirili jer se time navodno implicira da su svi silovatelji. Naravno da nisu, ali s obzirom da dolaze iz drugačijih kultura ne vidim problem da im se to istakne.

Fico Medutim, vidljiva je tendencija gledanja na migrante kao potencijalne teroriste, a ne kao prvenstveno ljude koji zele bolji zivot. Da, neki ce doci legalno, neki ce doci ilegalno, no stvari nisu crno-bijele. Bilo bi dvolicno pretvarati se da nije s ovih prostora bilo ileglanih migracija u Europu tijekom/nakon Drugog svjetskog ili Domovinskog rata.

Migrante treba gledati kao ljude koji prvenstveno žele bolji život, ali među kojima ima potencijalnih terorista i ekstremista. Također treba imati na umu da dolaze iz kultura u kojima se mnoge od malih nogu odgaja u duhu neprijateljstva prema Zapadu.

Fico Upravo se zbog toga sav teret svaljuje na migrante i govori se kako se "oni ne zele asimilirati", a premalo se pritiska stavlja na one koji iste migrante izrabljuju i zakidaju ih mogucnosti za ikakvom asimilacijom.

Ovo vrijedi za Hrvatsku i ovdje migranti vjerojatno nikad neće ni imati priliku maknuti se od izrabljivanja i kvalitetno se asimilirati jer mi imamo u sebi taj jedan jako ružan izrabljivački mentalitet koji se prvenstveno manifestira u izrabljivanju onih koji su u nepovoljnijem životnom položaju. Isto tako vjerujem da oni imigranti koji se u uređenijim državama potrude dobro naučiti jezik, ulože trud u učenje nekog skilla i samo se malo odmaknu od stereotipa (npr. kroz stil oblačenja sličan lokalnom stanovništvu i takve finese), mogu pronaći bolje poslove, posložiti si život i asimilirati se kako spada.

Ne mogu bas previse nista reci jer sam samo na brzinu prosao par zadnjih postova. Nekako sam uvijek naginjao tome da se ugrozenim ljudima treba pomoci odakle god da dolaze. No cak i za mene koji vise naginje ljevici postaje sve teze braniti ovo sto se sve dogadja.

Tu gdje zivim se po navodima policije stopa kriminala 9 od zadnjih 10 godina konstantno povecavala, kako je od jednog mog prijatelja brat policajac znam da su te brojke dosta povezane sa izbjeglicama iz Afganistana i Sirije. U gradu zivi priblizno 47000 stanovnika i 1600 izbjeglica(od cega 500 iz Ukrajine). Najbizarnija je stvar da se radi o gradu koji je 2014. kad sam dosao bio olicenje cistog i urednog grada, gotovo mi je nestvarno izgledao nakon Rijeke koja je cim se odmaknes kilometar od centra bila puna smeca po cesti i opcenito uzasno neuredna. Sada imam osjecaj da je ovdje puno gore, djecji parkici su puni tih "talahona"(https://www.urbandictionary.com/define.php?term=talahon), kad vikendom ujutro idem u parkic moram obavezno ponijeti rukavice da ocistim staklo i smece. U Stuttgartu cak postoje kvartovi u kojima sam grad savjetuje da se iza 22h ne krecete sami po ulici pogotovo se to sugerira zenskim osobama.

Kad god o tome razmisljam uvijek mi bude zao sto mi se misljenje toliko promjenilo jer dobri ljudi su ipak u velikoj vecini otkud god da dolazi, dosli su trbuhom za kruhom i zbog njih mi stvarno i bude zao. Mislim da nikome ne pomazemo ako se pravimo da problem ne postoji. Problem je sto je preveliki broj onih koji se nece nikada asimilirati koliko god da im drustvo pomogne, mnogi takvi javno na demonstracijama traze uvodjenje kalifata u Njemackoj i pozivaju na linc zidova. To nije zanemariva brojka koja se okuplja na takvim skupovima, u Essenu i Hamburgu se skupilo po 3000 tih fanatika, kolika je samo brojka tih fanatika koja ipak to ne iskazuje toliko javno, bog ce ga znati.

Fenix Mene je strah išta napisat na tu temu jer se olako karakterizira ljude kao naciste i fašiste, spominje Hitlera itd.

Mene nije strah nego me frustrira to pogoto kada znam duboko u sebi da nisam rasista i islamofob kao onaj Tommy kojeg čiji sam twit postao ni ne znajući tko je, a iskreno nije bila ni poanta tko ga je stavio već sadržaj videa.

Meni nikada previše nije značilo šta misle ljudi o meni, posebice na netu, tako da premisao da pišem u rukavicama je glupa.

Svaki oblik nasilja i vandalizma bih najstrože kažnjavao, nebitno od koje grupe ili individue dolazio.

Jedno vrijeme sam se aktivno družio sam tipom iz Libanona i čak mu svrljao sa rodjakinjom. Takodjer bio je u firmi mladi momak kojeg sam ja učio i rekao šefu za njega da ga ostave i daju mu sansu, a isto je bio iz arapske zemlje, ti njegovi roditelji. Prema tome boli me kurac šta kažu neki likovi iz hr o meni kojima je najveći doticaj sa strancima preko YouTubea, a da sam mrzitelj muslimana, ne bih imao sa njima ništa.

Medjutim ja kažem za sebe i vjerojatno za mnoge druge da se iskreno bojim imati DNS sutra djete koje ne smije zbog grupice kriminalca i neintegriranih migranata slobodno šetati u bilo koje doba dana kao što sam ja nekada mogao. Jesam li paranoican? Možda. Jesu i bijelci kršćani kriminalci? Jesu.

Znam kakvo je stanje bilo u Stuttgartu prije 10, prije 16-17 godina kada sam dolazio u posjet ocu i sestričnama i kakvo je stanje sada. Nitko me ne može razuvjeriti da masovne migracije, što legalne što nelegalne nisu pridonijeli porastu kriminala i nesigurnosti barem ovdje gdje ja živim.

Medjutim, kao što sam već napisao prije, najveću krivicu tu dajem državama. One se moraju potruditi oko integracije, one ne smiju stvarati geta tako što bubnu sve migrante na isto mjesto, one ih moraju učiti zapadnjačkoj kulturi, one moraju raditi detaljnije provjere na granicama i one imaju dužnost kako prema svojim građanima tako i prema pridošlicama da se osjećaju sigurno.

Ove su teme o kojima se da pričati, ali kada počnu ovi liberali da isprdivaju sve što napišeš i kada te počnu imenima nazivati i osuđivati sve napisano, potjera te jednostavno srati i iskreno ću reći da mi je draži svaki crnac ili Arap od takvih likova i da biram koga ću imati radije kraj sebe, njih ili takve, biram njih.

Ne kažem da desničari ne jedu govna i ne volim ni njih i ne pripadam ničemu osim samom sebi i svom stajalištu o x y topicu i postoje primjeri kada sam se složio s nekim stvarima koje ljevica, a i desnica zagovara. Medjutim danas su i jedni i drugi skurcali i otišli u ekstreme i jebes mi sve ako ne bi bilo najbolje idućih 10 godina otići na planinu živit i čekati da se te dvije frakciju pobiju (što je neminovno kada tada) pa da možemo hard reset napraviti i početi kako Bog zapovijeda iznova.

Ljudi koji bi uvodili rasne zakone i ne prestaju govoriti o rasnim odgovornostima i privilegijama me zovu rasistom.

Ljudi koji su sposobni izreći nešto poput "puberty blockersi nemaju nikakve nuspojave i nakon prestanka uzimanja se pubertet normalno nastavlja. Znanstveno dokazano i link na istraživanje." me zovu transfobom.

Ekipa kojoj je kompletan život jedan ogroman power struggle, svaka mala interakcija je power struggle i isključivo je bitno tko koga i koliko tlači, a stvarni svijet im se događa pred očima bez da uopće primjećuju.

Oni su sebi svi tak jaki i jebeni. Puni vrlina koje spominju kad god stignu.

Pazi ovog- "duboko u sebi znam da nisam rasist"

Giphy - Michael Jordan Lol GIF

24 dana kasnije

wooddiebone nisam ih pitao kaj su po struci, meni je bitno da sam brzo bio gotov i da je auto opran kako treba.