Skipanje je samo bilo moguće jer je developer probao spasiti launch igre na taj način, iako je znao da će to biti obavezno. To je njihova odgovornost jer su napravili nešto što nisu dovoljno jasno komunicirali, a Sony se čak nije potrudio ni EULA-u ažurirati na vrijeme.
Igrač / kupac ima odgovornost s druge strane pročitati što točno kupuje kada nešto kupuje. A koliko god Sony bio nesposoban u cijeloj priči, ono, crno na bijelo je pisalo ovo:
Ja ne znam što je tu tako teško shvatiti.
prayer Što ako nisi nikad imao PlayStation konzolu pa ne znaš ako je takvo što uopće moguće? Da li si i onda kriv što ne možeš ući u igru koji si legalno platio ili je možda tu ipak developer/publisher kriv što ti je tu igru prodao unatoč tome što je znao da tu igru nećeš moći igrati, ili još gore što će ti naknadno ukinuti pristup njoj nakon što si desetke ako ne i stotine sati proveo u njoj? Ajmo malo objektivni ovdje biti, i ja znam da su krivi i ti znaš da su krivi.
Čuj, tako ja mogu napamet kupiti nekretninu i ne provjeriti ako je sve čisto na gruntovnici ili ne provjeriti ako objekt ima uporabnu dozvolu pa kasnije se žaliti i tražiti pravdu po sudovima. Na tebi je odgovornost da se informiraš na vrijeme ili ako ne znaš, pitaš nekoga tko to zna. I dalje se divim bježanju od bilo kakve odgovornosti od strane kupca.