Skupio na kraju cca 7h igranja kroz vikend, dojmovi:
+ fenomenalan uvod u igru, čak bi sve bilo dobro, jasno i razumljivo bez odigranog prethodnika, no ovako je bilo još kudikamo bolje;
+ dosta mi je bolji combat - malo su pojednostavili sustav s pozicijama napada, a da cijeli koncept nije izgubio na dubini. Također, malo mi je bolja preglednost pa se lakše boriti 2+ neprijatelja odjednom. U biti sredili su jedinu veću zamjerku koju sam imao prema prethodniku;
+ side questovi su mi za sada odlični i nekako se organski događaju kao u RDR 2 (tipa tražio izgubljenog psa pa po putu naletio na lovca koji je vikao za pomoć jer ga je napao čopor vukova -> njih sredio pa onda se nastavlja dalje quest i cijeli urnebes oko njega, da ne spojlam)
+ grafički je igra apsolutno prekrasna i radi fenomemalno. Čak na Steam Decku uspijevam imati 40+ fps-a, jučer sam tako igrao cca sat i pol vremena i super iskustvo.
+ glazba mi je isto odlična, super diže atmosferu i nije mi jasno kako tako nešto ne dobije nominaciju.
+ zvuk apsolutno maestralan, dok si stavim slušalice, kao da sam se teleportirao na mapu. Nevjerojatno koliko je to dobro odrađeno. Mislim, bilo je i u prethodniku, no ovdje je jednako dobro, ako ne i bolje.
+ user interface je također dosta pregledniji i intuitivniji za korištenje, a da je pritom zadržao middle-age dizajn, da to tako nazovem.
- jedina zamjerka ide prema možda malo drvenim animacijama lica u razgovorima pa se teže dožive emocije, no to je realno traženje dlake u jajetu, VA je odličan pa se svejedno dobije željena prenesena emocija.
Uglavnom, roba. Odmah sam se navukao, za razliku od mase drugih igara gdje malo igram, pa napravim pauzu, pa se vraćam i to onda traje par mjeseci dok ne završim igru.