UPDATE:

Probao u utorak navecer, receiver vani na prednjoj strani, ja udaljen od PS-a malo manje od 2 metra, nakon 40 minuta se odspoji. Procitao sam na netu da se ne mora vaditi prijemnik, nego samo resetirati PS. Ne znam sto je gore, stalno ga istekavati ili spremati igru i cekati da se resetira, pa ponovo pokretati 🙂
Ona plavo svjetlo je pocelo treperiti, ne znam zasto, pa jos vise iritira nego obicno.
Da ne pisem samo negativene, slozio sam si odlican preset, bas malo gore, treble smanjio, sa zvukom sam prezadovoljan. Danas mi dolazi i Steelseries Arctic Nova 7 pa cu ih usporedivati, ali za sad vracam PS Pulse. Sta vrijedi ako su i donekle udobne kad se odspajaju i ostale sitnice…

Evo par mojih dojmova, kao prvo nikad nisam imao gameing HS i nisam ni znao sta ocekivati od njih.Proba sam od brata steelseries (neznam koji model) i samo sam reka koje je ovo smece.

Dosad sam igra na SonyXM4 sa kojim sam i vise nego zadovoljan, prije njih sam ima BeatsStudio isto su mi bile dobre ali XM4 su ipak stepenica iznad.Uze sam Elite najvise jer mi XM4 nisu radili bez kabla na PS5.Malo cu Elite usporedivat sa XM4 iako usporedba nije bas fer jer su XM4 duplo skuplje bile na releaseu.

Sta se tice sounda Elite slusalica, iznenaden sam koliko se dobro drze naspram XM4 zvuk je cist i mozes poprilicno dobro skuzit odaklen dolazi ali sta se tice bassa i lowa meni tu malo fali dubine i onog “mesnatog” zvuka, mislim da zbog toga cak ova cistina zvuka dolazi jos vise do izrazaja.U postavkama sam stavio bass zvuk na +3 i low na +2 sve priko toga zvuk mi krece pucat.Dizajn je ok nezanima me previse, malo jebe ova plastika na earcupsima jer kad se naslonis udaraju u jastuk/kauc.Build kvaliteta mi se necini bas kao da ce izdrzat dugo ali to cemo vidit za par god😅

Uz njih dobijes stand koji je i punjac to je isto +

Jos jedan minus je sta nemaju noisecancel, nisam se navika cuti zvuk oko sebe kad igram. Sad me to malo iritira kad se nista nedesava u igri a iza sebe cujem neke serije…Sta se tice mikrofona moji kazu da je bolji nego na starim tako da tu nema nikakvih problema.Za problem odspajanja od LinkUSBa nije mi se pojavljiva odkad sam prebacio stick na prednji dio konzole.

E sad dali su ovo dobre gameing slusalice?Neznam! Jedina usporedba koju imam su te bratove steelaeries i ovo je spaceshuttle za njih.

Ako ih planirat koristit za nesto drugo osim gameinga nebi ih priporucio, jer na ovim slusama nikad nebi mogao slusati muziku.

Evo nakon koristenja obadvojih par dana, i dalje se ne mogu odluciti, svake imaju svoje neke nedostatke i prednosti

Steelseries:
PREDNOSTI:
- udobnije
- kvalitetnija izrada
- bolji bas u igrama

NEDOSTATCI:
- nisu integrirane kao Elite u ps5
- kvaliteta zvuka (detalji) nije kao na Elite
- ne rade sa PS Portalom

PS ELITE
PREDNOSTI:
- integracija sa PS5
- detaljaljan zvuk svake sitnice
- rade sa PS Portalom

NEDOSTATCI:
- losija kvaliteta izrade, bojim se da ce popucati (na redditu ima vec par slucajeva) ili da ce se odlijepiti koza
- odspajanja (makar mislim da ce to rijesiti sa updateom)
- nemaju basa kao Steelseries
- neudobnije nego Steelseries

Vjerovatno ima jos razlika, ne mogu se sad sjetiti 🙂

imaticx najbolja opcija bi bila vratiti i jedne i druge i uzeti Audeze Maxwell 🙂

imaticx je, dosta koštaju, ali nemaju konkurencije. Koristim ih cca 6-7 mjeseci i mislim da se radi o najboljoj investiciji perferije za plejku.

Pa ovo odspajanje je meni i vise nego dovoljan razlog za vracanje. Znam da bi bio lud da se moram par puta dizati usred igre i prtljati po dongleovima. Taj problem je dugo vec prisutan i da je nesto jednostavno sto se rijesi updateom firmwarea mislim da bi vec napravili tako da se bojim da je problem puno veci.

imaticx Ma mislim da su Elite i vise nego dobre za 150eura, samo ih jebe to odspajanje (iako se meni to desilo 2x u nekih 20h igranja) i noisecancel…

6 mjeseci kasnije

Pozdrav,

trebam jednu informaciju u vezi slušalica za PS. Naime, kupili bi frendu slušalice za rođendan za PS, a jedino što smo uspjeli iskmačiti iz njega je to da mu orginalne PS slušalice koje idu uz konzolu nisu dovoljno dobre (veliki je frik za te stvari) i da ima i boljih, pa molim savjet koje bi ga slušalice mogle zadovoljiti. Tnx.

Brijac

Precijenjeno smeće iskreno, prije bih preporučio Nova 5P. Em ima bolju bateriju i bolji mikrofon i to upola cijene. Ako novci nisu pitanje Astro 50X.

Ako budžet nije ograničen, definitivno Audeze Maxwell. Koristim ih godinu dana i najbolji headset koji sam koristio. A odlične su i za slušanje muzike.

prayer

Ja sam ih probao i bile su mi stvarno top. Može i Nova 5P, samo nek je Arctis što se mene tiče.

Brijac

Koristio sam ih i ja nekih 10 dana dok ih nisam vratio nazad. Zvuk je bio dobar, ali ta zajebancija sa baterijama svakih 10h me dotukla. Sad fino imam Arctis 50X - em ima praktički mikrofon studio kvaliteta, em ima barem duplo bolji zvuk i glasnoću, em je sidetone 5 puta jači i što je najvažnije ima dock pa kada završiš snjima stavis ih na mjestu , napune se i sljedeći out kad igras imaš do 20h igranja u jednom punjenju i sve to za 100€ ekstra naspram Nova Pro. Jedino po čemu je Arctis bolji jest po udobnosti.

prayer Arctis 50X

Astro 😃

A gle, ako im pare nisu problem i žele frendu baš top top uzeti onda neka gledaju te Astro 50X, ja imam iskustva samo s Arctis pa ništa drugo ni ne mogu preporučiti.

novikorisnik123 Koje su to orginal ps slusalice sta idu uz konzolu? Imam Elite imaju fantastican zvuk za tu cijenu, fali im malo dubine tako da ako planira slusat muziku sa njima one nisu dobre ali za gameing su i vise nego dobre. Jos je minus sta nemaju noisecancel i sta postoji neki bug pa se povremeno same odlogiraju od konzole.

Imao sam obične Pulse 3D i bile su blagi šrot šta se tiče plastike i ear cupova, na kraju balade plastika je pukla a umjetna koža je stalno ispadala skupa sa spužvom. 3D zvuk je bio solidan za igranje.

Sad trenutno imam Pulse Elite i daleko su bolje kvalitetom izrade, 3D zvuk je moguće puno preciznije naštelati.
              Uz to imam i Sony WH 1000 XM4 koje imaju praktički perfektan noise cancelling i još par vrlo naprednih QoL featurea, ali nekako mi nisu za plejku, više za PC.

Mislio sam na PS Pulse Elite kao orginalne slušalice koje idu uz konzulu. No, da sumiram ili Astro 50x ili Arctis Nova 5x. I pašu uz PS 5 Pro ? Hvala.

9 dana kasnije