Garrus_V to bi bilo super da se jos masovno izdaju igre koje traju 10-20 sati. Uzet cu sebe za primjer, u prosjeku odigram mozda 25h mjesecno i sad racunaj koliko novca unistim ako preko takvog nacina igranja igram recimo Starfield, Valhallu ili Horizon.
Prayer je u pravu, otisao sam malo u offtopic ali htio sam samo ispraviti ovu njegovu tvrdnju "i nisam uopće imao izbora tu igru igdje drugdje ili na iti bilo koji način jeftinije kupiti". Sto jednostavno nije istina.
Kažem da ima izbora sa isključivo digitalnom kupovinom i igranje za jako malo novaca. Svaku od pretpolata mođžeš uzeti na mjesec dana a drugu zatvoriš, i igraš ono što pojedina platforma nudi najbolje na pretplatu. Na CDkeys nove igre su cc 45 eura u roku od godinu dana su dvadesetak eura.
Kupovina diska, odigraš malo brže pa prodaš dok drži cijenu je isto OK, ali neda se svima sa time zajebavati ako ti je digitalije široko dostupna, u vidu nekoliko pretplata i sa hrpom online ključeva uz različitih shopova. Jednostavno ponuda je ogromna, konkurencija je ogromna i cijena je konkurentna.
Dolazak svih servisa na konzolu, pod uvjetom da dobra konzola košta i dalje koliko sad košta, pa to je ostvarenje gamerskog sna i jako velika konkurencija kupovine skupih PC strojeva i monopola u vidu Nvidije i AMD-a. Ma to čekamo, da im netko pošteno zapapri, ja prvi kupujem konzolu za te novce, igram se 5-6 godina, sve igre su mi dostupne po dobroj cijeni, pretplate i nakon 5-6 godina predam tu konzolu za pola cijene,