To je za nešto više mjesec dana.

Konačno i Milanović pogađa u sridu!

Kaj nije petak stavio, da si spojim. 😆

Mišljenje o Milanoviću mi se odjednom bitno popravilo.

Uz sav njegov manjak takta i socijalne inteligencije i dalje je najbolji predsjednik kojeg je Hrvatska imala.

Dijaspori fakat treba zabranit glasanje. U Bejha kad dođu iz Sandžaka ili glasove pošalju iz ostalih država dođe mi da se propucam. Nit tu žive, nit se išta pitaju.

Tako i Hercegovci. Dođu, biraju kao da se nešto uopšte i pitaju, zaćeraju pravim Hrvatima muda pod bubrige i vrate se nazad u svoju državu.

Copy/paste jednog fb statusa

U inozemstvu živi preko 3.2 milijuna Hrvata. Objavljen popis, evo gdje ih je najviše

Hrvatska je iseljenička država cijelu svoju povijest. Kao rezultat toga, otprilike podjednak broj Hrvata živi izvan Hrvatske kao i u njoj. Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatska ima 3.855.641 stanovnika, a procjenjuje se da Hrvata i njihovih potomaka u inozemstvu ima preko 3.2 milijuna.

Iako se radi o kontinuitetu iseljavanja već stoljećima, u nekim razdobljima je bilo posebno intenzivno. Najnoviji val je počeo nakon izbijanja financijske krize 2008., a intenzivirao se ulaskom Hrvatske u EU. Do tada je Hrvatska čak imala pozitivan migracijski saldo, više ljudi se useljavalo nego iseljavalo, primarno zbog doseljenika iz BIH.

Hrvatska se tako po broju stanovnika vratila na razine iz kasnih 40-ih, a gotovo trećina stanovnika su umirovljenici. Jasno je da su primarno odlazili mladi, koji nisu mogli pronaći zaposlenje u Hrvatskoj i koje je razočaravala socio-ekonomska situacija.

Na službenoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavljen je popis zemalja i broj Hrvata i njihovih potomaka koji u njima žive:

Argentina: oko 250.000

Australija: oko 250.000

Austrija: oko 90.000

Belgija: oko 7000

Brazil: oko 70.000

Bolivija: oko 5000

Čile: oko 200.000

Danska: oko 2500

Ekvador: oko 4000

Francuska: oko 40.000

Irska: oko 20.000

Italija: oko 60.000

Južna Afrika: oko 8000

Kanada: oko 250.000

Luksemburg: oko 3000

Nizozemska: oko 10.000

Norveška: oko 2000

Novi Zeland: oko 100.000

Njemačka: oko 500.000

Paragvaj: oko 5000

Peru: oko 6000

Sjedinjene Američke Države: oko 1.200.000

Švedska: oko 40.000

Švicarska: oko 80.000

Urugvaj: oko 5000

Velika Britanija: oko 5000

Venezuela: oko 5000

Raziel dijaspora je nekad davno prije imala po 15 zastupljenika,sad su valjd na 3…nije to bas neka brojka koja moze utjecati kao prije…veci je problem sto se mozda 35-40% cijele hrv odluci izaci na izbore, trebaju uvesti novcano kaznjavanje za svakog tko ne izadje na izbore

Genesis

To je generalno problem naših prostora, bojažljivost još od doba komunizma je ostalo u podsvjesti ljudi da je glasanje beznačajno, nemaju volje dati svoje pravo glasa prvenstveno jer nisu niti ohrabreni da mogu nešto promjeniti, niti im je izbor toliko različit da bi mogli birati dobro od lošeg.

Ljudi odustaju jer su razlike u našim stranačkim partijama minorne, sklone korupciji, ličnom interesu i nepotizmu.

Nisam takvog mišljenja, nego dajem stav većine ljudi s kojima sam imao priliku razgovarati o tome.

Ne izaći na izbore i ne dati svoj glas je po meni gore nego glasati za najgoru stranku.

Raziel Dijaspori fakat treba zabranit glasanje. U Bejha kad dođu iz Sandžaka ili glasove pošalju iz ostalih država dođe mi da se propucam. Nit tu žive, nit se išta pitaju.

Mi se barem borimo samo s ovima iz druge države. Vama jedan narod preglasuje drugi, baš show od države

Kako je samo uspio uvaliti velikobošnjačku foru o "pravim Hrvatima".

Nema tu puno filozofije, ako ne placas porez u državi, nemoš glasat i ciao pa makar ti ban Jelacic bio pra-pradida…

Ako netko umjesto ADZ-a dobije onda neka naprave raspravu u saboru o ukidanju glasovanja za one koji ne placaju porez u državi…

Ak more Australija nastupat na Eurosongu, zakaj dijaspora nebi smjela glasat na našim iuborima u HR. To je ionak čujspajz i sprdačina.