revo Ti si vec kupio igru pa ta tuđa mišljenja tebi ne predstavljaju neku vrijednost, a nisu tebi nit namjenjena nego onima koji razmisljaju o kupovini.
Tu si u krivu, apsolutno me zanimaju mišljenja, nije da meni novac raste na livadi. Doduše, DA je igra koju ću dati šansu jer volim taj serijal pa ću kupiti igru makar ne bila 8.5+ ili 9+ kategorija. Kaj se tiče Veilguarda, pročitao sam pozitivne i negativne recenzije. Na oba kraja spektra ima dobrih argumenata. Sve su to u konačnici mišljenja bazirana na dosadašnjem iskustvu, Metacritic / Opencritic u konačnici i bude najobjektivniji mogući prikaz igre jer u zajednički nazivnik stari širi raspon pozitvnih i negativnih osvrta (na stranu s problematikom kako se točno taj score izračunava).
Što se tiče recenzija generalno, ljudi danas najčešće niti ne čitaju detaljno te osvrte - pogledaju score, nađu 2-3 stvari koje im se sviđaju ili ne sviđaju te kupe ili ne kupe igru. Danas je tu ta dodatna dimenzija kako kaže Fenix lova na vještice, gdje se stvori hejt vagon oko nečega pa ajmo svi na taj vlak jer treba mrziti ovakve ili onakve. Igre se pokopaju prije nego li uopće dobe realnu šansu. Postavlja se pitanje tko će više uopće ulagati u AAA igre jer je i ovako postalo prerizično.
Mislim, Dragon Age je velika igra u trajnosti nekoliko desetaka sati. Vrlo je mala šansa da će ti svakih pola sata biti neka scena koja te triggera ili ti nema smisla iz perspektive lorea, karakterizacije likova itd. Ako i bude, to bi već u nekoj recenziji isplivalo van. U protivnom najčešće nije ni vrijedno spomena, osim ljudima koji žele voditi križarske ratove po internetu. 🙂