Streaming neće postati mainstream dok se ne ispune sljedeći uvjeti:
1/ Pokretanje i izvođenje igara je jednostavnije i barem jednako dobro iskustvo kao lokalno izvođenje;
2/ Dok svi konkurentni servisi ne postanu dostupni putem obične aplikacije na većini smart TV-ova, mobitela, tableta i računala;
3/ Dok poslovni model bude u mogućnosti podržavati pretplatu koja uključuje uslugu streaminga i dostupnost novih igara day one;
4/ Dok internet infrastruktura na većini relevantnih tržišta (USA, EU, UK, Japan / South Korea / China, Australia) bude mogla ukomponirati gaming van današnjih data capova
5/ Dok tehnologija streaminga još malo ne sazrije u domeni pouzdanosti izvođenja gdje svaka igra radi 99,99% vremena radi kako treba.
Realno, NVIDIA ima trenutno najbolju tehnologiju streaminga koliko sam vidio, no meni je cijena pretplate dosta previsoka samo za uslugu rentanja "računala na cloudu", bez bilo kakvih igara koje ipak moraš dodatno kupiti (npr., godina dana korištenja streaminga u 4K rezoluciji košta te oko 220 EUR, odnosno dvije godine puta 2 što je gotovo cijena konzole koja te ipak služi 5-7 godina).
Također, smatram da je gaming industrija pomalo specifična u domeni ownershipa igara i pripadnog hardwarea, odnosno da će trebati još dosta vremena kako bi se igrači naviknuli da "ništa ne posjeduju" i da igre dođu i odu iz pretplate vrlo brzo i nepredvidivo. To su u biti stvari za generacije koja dolaze, a kojima su potpuno normalno okruženje korištenje xyz različitih pretplata, korištenje streaming servisa za bilo kakvu reprodukciju zabavnog sadržaja i općenito cloud tehnologija koja omogućuje većinu toga što se "podrazumijeva".
Bez obzira, apsolutno sam uvjeren da je to budućnost i da će konzole / PC-evi postati s vremenom relikvija prošlosti. Pomalo mi je smiješno se prisjetiti da smo nekada plaćali vikend rentanje novih filmova na kazeti, dok danas za 10 EUR mjesečno dobiješ stotine filmova i serija za reprodukciju. Tako ćemo jednog dana gledati i gejmanje, natjecat će se online platforme samo u ponudi igara i iskustava kakve pružaju, hardware i grafika će pasti skroz u drugi plan.