escoban PC je odavno na visokoj razini plug-n-playa. Era koju spominjes je bila za vrijeme ranog Steama, a komplikacije su nastajale kod piratiziranih kopija.

Imas nesto poput Steama, na njemu kupis igru, stisnes veliku plavu tipku na kojoj pise "Install" i kad se instalira kliknes veliku plavu tipku "Play" i igras. Vecinom se automatski postavljaju postavke, no preporuca se provjeriti ih jer je moguce jos ih napucati na vise. Sve se to radi preko igre, kao da biras izmedu Performance ili Quality modova, a ako bas zelis u nesto kompleksnije, postoje razliciti control paneli, poput Nvidijinog koji su nista vise nego programcic s hrpetinom drop-downova gdje klikces sto zelis.

Odlican PC nikada nije trajao samo dvije godine. Trajao je barem citavu generaciju i drzao se, u najgorem slucaju, rame uz rame s konzolama.

Molim vas da ne krenete opet s PC vs konzole spikama.

Nemamo više 15 godina.

Svi smo ovdje stare konjine.

Sad po vama koji se razumite u PC, koliko po vama triba dati para za PC koji ti garantira da ces sljedece 4-5godina sve moci igrat na minimalno 60fps 2k i high-max setings.

Nije da zagovaram PC (osim tu i tam), al na momente je veći plug n play nego konzola. A na momente rasulo. Kako se uzme.

Al ajd, tema je ižvakana.

PC je zapravo veća investicija samo ako / kada ga kupuješ kompletnog u startu. Dalje radiš nadogradnje pojedinih komponenti, graficka najčešće (prodas staru, nešto dodas pa kupis novu) pa ostalo. Tako da to može dosta dugo trajati, posebice sada kada su došle FM tehnologije.

Ja sam prodao stari PC za 900 eura i kupio novi za 1200 eura…i tako svakih 3-5 godina. A igru nikada nisam platio više od 40 eura i to baš novi naslov, naravno cd keys. Uz pretplate od 10-15 eura day one se odigra nova igra. I nema online poreza.

Ipak razmišljam se prebaciti na budući xbox korz 3+ godina…bumo vidli.

Ja sam kupio konzolu za 450 eura i prodat cu ju za 300.

Kupim igre za 70€ i prodam ih za 55€.

Sto cemo sad?

StarFox_N Molim vas ne krenete opet s PC vs konzole spikama.

Nemamo više 15 godina.

Svi smo ovdje stare konjine.

Za ove starije sa većom dioptrijom

• [deleted]

• Uređivano

Sterlok ne plaćam “online porez”, igram u 60 fps-a iz kreveta na 65"televiziji, za mene sasvim dovoljno.

Try harder.

[deleted] Kupim igre za 70€ i prodam ih za 55€.

Xbox prelazi full na digital igre, dali se zna hoce li PS5 Pro imati utor za disk ili i oni idu full digital?

stitrek hoce li PS5 Pro imati utor za disk ili i oni idu full digital?

Reko bih ovak na prvu da neće jer su dolaskom osnovne verzije pokazali kojim putem bi željeli krenuti.

stitrek to bi izazvalo veliku buku kod gamera

i ja bih bio predvodnik prosvjeda da vrate jebenu disk jedinicu na konzolu.😀

escoban u 2018 god sam kupio i7 8700k+32GB ddr4 i 1080ti….u 2023 i dalje tera preko 100+ fpsa na 1440p rezi, igre izmedju high i ultra settingsa te prodan za 700 eura….

konzola/PC svaka ima svoje prednosti i mane…