Nakon što je najavio period bez velikih igara, Sony izgubio 10 milijardi dolara vrijednosti
Nakon što je prošlog tjedna priznao kako u narednoj godini ne planira izdati nastavke svojih velikih franšiza, tržište je reagiralo prilično negativno.
Nakon što je prošlog tjedna priznao kako u narednoj godini ne planira izdati nastavke svojih velikih franšiza, tržište je reagiralo prilično negativno.
Vrijeme im je da se trgnu. Što su mislili, da će im blagdansku sezonu spasiti Spiderman 2? Uz ovakav gen ni ne trebamo PS6 do daljnjega, kamoli PS5 Pro.
Hahah, vidio sam to jučer i blago onima koji nisu skužili doslovce 20 tona sarkazma u videu
Pričao sam još prošlo ljeto da Sony nema u najavi ništa za iduće dvije godine.
Onda su me neki gaslightali da sam provokator, a sad su svi šokirani.
Ironično, razlog pada dionice je upravo taj što je imao veliku (i preskupu) ekskluzivu.
Fenix i nemalo zbog stavljanja cilja na 25milijuna prodanih konzola u jednoj godini. Prodali samo 21milijun, i 11milijuna Spiderman2
Fenix Iskreno me zanima ima li tu ulogu i to sto su naglo promijenili smjer oko live-servicea. Otkazivanje TLoU Factionsa i potencijalno interna promjena fokusa za neke timove mozda isto ima svoj utjecaj.
Ocekujem jos barem godinu-dvije u kojima Sony malo toga najavljuje, no onda bi trebalo krenuti s vise najava, vise igara u godini i sl. Igre AAA produkcije se sve dulje razvijaju i treba vremena da se prode prva faza produkcije.
Fico a vjerojatno ima. Realno, Sony je izgubio vrijednost koju je naglo dobio zadnjih mjesec dana i nije nikakav smak svijeta. Iz perspektive igrača, igara je malo, a iz perspektive ulagača, sve te igre jednom moraju izać
S poslovne strane, za zadnji kvartal u fiskalnoj godini imaju Helldivers 2 za kojeg nitko nije računao da će bit ovoliki hit. Bit će priča da sad ulagači izrazito jako vjeruju Sonyjevom live serviceu, a dionica će se prenapuhat natrag i puno više od toga
Uglavnom, ulažite tko ima. Ali nemojte slušat mene, ja sam retard, to mi je sve rekao dečko moje žene
chono Sve sto kazem bi bilo cisto nagadanje, no uzimam RDR2 kao nekakvu referentnu tocku. Oni su prvi koji su si mogli priustiti razvoj od preko 7 godina (sto zbog kompleksnosti, sto zbog toga sto su Rockstar, boli ih briga). Sada cujemo o sve vise igara koje prelaze 5 godina razvoja i to onog koji nije imao pretjeranih poteskoca.
Igre su kompleksnije, a razvoj je u najmanju ruku jednako zahtjevan. S obzirom da Sony puno ulaze u skupu i kvalitetnu produkciju, bez cruncha bih rekao da studio otkriva igre tek nakon postene 3 godine rada na istoj. Sto jos teze pada kada se neka igra otkaze, ljudi za jedan AAA naslov uloze dobar dio svog radnog vijeka.
Nesto ce se morati mijenjati.
Fenix Ma dobar dio pada ove vrijednosti je vjerojatno i korekcija trzista koja je zahvatila mnoge devove i izdavace, samo sto je PlayStation igrao ili s jako vrijednim IP-evima ili s popularnim naslovima pa su ih dulje drzali bez tog pada. Uz to je naravno i cinjenica da prodaju svoj hardver.
Fenix S poslovne strane, za zadnji kvartal u fiskalnoj godini imaju Helldivers 2 za kojeg nitko nije računao da će bit ovoliki hit. Bit će priča da sad ulagači izrazito jako vjeruju Sonyjevom live serviceu, a dionica će se prenapuhat natrag i puno više od toga
Do prije 2 mjeseca ogromna halabuka da Sony ne smije ići na Gaas igre, da je to propast, nitko ne voli live service igre , cash grab, sad odjednom treba sve na to baciti
Koji je uopće broj prodanih Helldivers2? Nekako sumnjsm da su i blizu Spidermanu2 ili bilo kojem 1st party naslovu?
somethingwrong Mislim da za sada jedino mozemo Steam brojke uzeti kao procjenu. U isto vrijeme je igralo nesto preko 400k igraca tako da to mozes uzeti kao minimalni broj prodanih primjeraka na PC-u.
Originalnih ideja ima na bacanje, danas više neko ikad kad doslovce milijuni ljudi (što zaposleni u industriji, što amateri, modderi i to…) rade i razvijaju igre..
Ono čega nema, je love… Za AAA igru treba utuč milijone, desetke milijona ili čak stotine dolara ili čega već.. A investitori često ne daju lovu za originalnost, ne žele neizvjesnost, već se rađe drže copy/pastea i "prokušanih" recepata koju su prošli kod publike i donijeli zaradu.. Publika je tu, dakako, glavni krivac, govorim o onoj ili skroz malodobnoj ili debiliziranoj većini, jer oni kao najveći potrošači diktiraju tržište..
Primjer kako će sve završiti moguće vidimo u današnjoj glazbi ili, još bolje, holivudskim filmovima… Tužno, jadno i žalosno..
Biomotoelektrošokultivator - kupuj dionice SONY odmah
somethingwrong Misamo lonce i poklopce niko nemrzi liveservice jer su liveservice, samo je problem sta od 20LS naslova 19je fiasko. Ako prisiljavas svoje glavne studije da rade GAAS dobijes SuicideSquad… Mozda ce Sony malo razmislit za TLOU2mp jer su prakticki gotovu igru bacili u smece jer bungie nije vidio priliku za zaradit ogromne pare.
Sta se tice Helldiversa to je iznimka koja ce se ko zna kad ponovit i sigurno nije LS kakav je sony zamislja, dzaba i 10mil igraca ako nemas razloga za kupovat skinove jer dobivas ingame dovoljno para…Ako HD2 ostane ovako za igrace je to top, a za publishera samo propustena prilika…
PS6 generacija će opet rasturit.
Svaki drugi PS je dobar.
Nije Sony tolko drugačiji od Microsofta