S guštom sam pročitao cijelu analizu.
Osim prve kontroverze (ubojstvo Joela) koja me nije nešto potresla sve ostalo sam doživio otprilike kao što si opisao u tekstu.
Sada nakon dugo vremena kada su se dojmovi odavno slegnuli ništa ne bih mijenjao što se tiče razvoja događaja.
Imam prijatelja koji je gamer i teški filmofil. Jednom smo dijelili dojmove o igri i rekao mi je da ga u igrama i filmovima ništa više ne može iznenaditi. Ali da ga je TLOU 2 šokirao i iznenadio kao niti jedna igra prije.
Neka misli tko šta hoće ali tamo gdje većina igra na sigurno trebalo je imati muda izdati nešto ovako kontroverzno.
Vezano za smrt Joela. Ja sam naletio na lažni spoiler gdje je pisalo da Ellie umre. Došao sam do dijela kada krenemo igrati s Abby. Bio sam uvjeren da će Abby ubiti Ellie. Da ćemo drugi dio igre igrati samo s Abby. Nisam to mogao prihvatiti i išao sam guglati dali Ellie preživi na kraju. Kakvo je to bilo olakšanje kada sam pročitao da ne umre.
Da je to zaista bio slučaj mislim da bi za mene to bio gamebreaker i da nikada ne bih odigrao igru do kraja.
Tako da razumijem igrače kojima je Joel bio drag kao meni Ellie.
Evo sada dok razmišljam i pišem o igri nevjerojatno mi je da je nakupina piksela uspjela izvući toliko emocija iz mene. Mislim da to dovoljno govori o kakvoj se igri radi.
Još jednom svaka čast na analizi !