Genesis Svašta je moguće kod consumer elektronike nažalost. Jbt meni su dva seta Astro A50 slušalica prdnuli u razmaku od tri dana, jedne nakon godinu i sitno, druge nakon dve godine i sitno. Tako da je moguće da ti traju pet mjeseci i počnu zajebavati, a moguće i tri godine bez ikakvih problema. Frend je bio rekao da je osjećaj malo plastičan i da ima osjećaj da će se slomiti ako ih ružno pogleda
Slušalice
Genesis Svašta je moguće kod consumer elektronike nažalost. Jbt meni su dva seta Astro A50 slušalica prdnuli u razmaku od tri dana, jedne nakon godinu i sitno, druge nakon dve godine i sitno. Tako da je moguće da ti traju pet mjeseci i počnu zajebavati, a moguće i tri godine bez ikakvih problema. Frend je bio rekao da je osjećaj malo plastičan i da ima osjećaj da će se slomiti ako ih ružno pogledaIcek™ hahahaha.....e a tak je lijepo bilo, odlucio se za hyper X cloud II, i frend sinoc kao znam da gledas headset za PC i nabaci mi link od ta dva modela...rekao sam ga cu ga ubit kad ga iduci put vidim, a znam da je mislio sam na dobro jer su ovi jos RGB, pa da sve moguce svijetli...jos moram narucit RGB fanove i vodeno hladjenje, al mi se nece stime zajebavat nego cu nekom dat 100 eura da to sve ugradi
nije da preferiram logitech , ali imam sve te modele kod kuce i puno vise toga jer ih dobivam na testiranje u firmi,pa mi to sve ostane pa stvarno nema sta nisam probao i ipak sam se odlucio za logitech na kraju da ih koristim najvise od svih... :)
btw na ps4 je sve zesce govno osim onoga sto sony drzi i to jedino radi sto se tice zvuka kako treba, ali ocajne su mi kvalitete i dizajna... barem meni.
Meni su Hyper Cloud II brutalne na PC jbt koji zvuk. Dok na Ps4 nisu bas nesto, imam Roccatove neke od 400kn i nije bas neka razlika izmedu njih i Clouda II na Ps4 4. Skinuo sam firmware da mi radi 7.1 al opet to nije to. Al zato na PC majko mila koji zvuk.
Ima li kakvog govora kada kod nas trebaju stici hyperx cloud flight?
Citao sam na netu samo ogromne pohvale za headset, a bas gledam uskoro kupit novi
Logitech stize nakon uskrsa
Plantronics PC GameCom 388Oxi Toxicpanda jel vi vidite koliko je on vremena imao ovaj alpha headset a trolao nas je kao nemože pričat ovo ono!
Imaš u Svijetu Medija za 300 krznatih nemani.
https://www.svijet-medija.hr/art/slusalice-s-mikrofonom-plantronics-pc-gamecom-388/59650
EDIT:
OK, serem, ne koristim ih za pričanje (pogledaj komentare na netu, pozitivni su), ali zvuk je... wow
Veigue zar stvarno?
https://www.rtings.com/headphones/reviews/steelseries/arctis-7
Nekoliko mjeseci koristim Steelseries Arctis 7 i mogu reci da sam prezadovoljan. Zvuk je osjetno bolji od onog u Sony Pulse koje sam imao prije.
Baterija je odlicna, kvaliteta izrade mi se cini dobra.
Kupio u Sancti na popustu za 970 kn.
Definitivno preporuka.
Kad ih renomirana stranica kao sto je Rtings.com proglasi gaming headsetom godine i preporuci ih pored jednog Astroa ili HyperX-a znas da se radi o odlicnim sluškama.
Imam i ja. Bijele.
Super udobne, super kvalitetne. Najbolje sluške koje sam imao.
Kad ih renomirana stranica kao sto je Rtings.com proglasi gaming headsetom godine i preporuci ih pored jednog Astroa ili HyperX-a znas da se radi o odlicnim sluškama.Kad spominješ Astro...preporučili su ih zbog OGROMNE razlike u cijeni, dok je kvaliteta zvuka slična.
Tzereen
I ja imam bijele. Sve crne su rasprodali. Da, stvarno su odlicne.
Icek™
Astro zapravo ima nesto bolji zvuk od Arctis 7 ali ne dovoljno da opravda toliku razliku u cijeni.
Nenad_87
Imam sve generacije Astro A50 slušalica te se shodno tome nekako osjećam dužnim "braniti" te slušalice xD Stoga ne zamjeri relativnu subjektivnost kod mene.
No bez obzira na to, prošlo mi je dosta eminentnijih slušalica kroz ruke/uši, od Sonya, Trittona, Turtle Beacha, Logitecha, Hyper X, Seinheissera do Astra. Uglavnom sam ih isprobavao na PS4, ponekad i na Xboxu, na PCu nikad (stoga iskreno ne znam kako se određene slušalice ponašaju na PCu). Objektivno mogu tvrditi da Astro daje najprecizniji i najčišći zvuk (na PS4), iako je za muziku i filmove onako...meh. Turtle Beach neki modeli imaju bolje module za customiziranje sitnica, koje očajno fale kod Astra, Logitech također ima neke perverzije, čak navodno Asus Centurion da su bolesno dobre na PCu.
Astro ima visoku cijenu od £250, čime je barem £50 skuplji od drugih. Smatram da kad bi bio u rangu kao i svi drugi top modeli, dakle £180-£200, da ne bi bilo govora o tome da su (makar na konzolama) iti jedne bolje od njih. Tih £50 više neka odlazi na hype brenda te na genijalnu bazu slušalica koja puni baterije dok se slušalice ne koriste, što mislim da niti jedan konkurent nema.
Icek™
Bez obzira dali si fan ili ne cinjenica je da su Astro oduvijek bile na glasu kao najbolje i najkvalitetnije, barem otkada ja pratim.
Nazalost nikada ih nisam imao prilike probati
pa ne mogu tvrditi koliko su bolje od konkurencije.
Zanima me dali je moguce jasno cuti razliku ako uzmes par top modela npr. A50, Arctis 7, Centurion itd.
Ili su to samo nijanse koje prosjecni slusatelj niti ne primjecuje.
Nenad_87
Prosječan korisnik možda i neće nači razlike. Ja sam Astro uvijek isprobavao usporedo sa drugim slušalicama i gledao razlike te cons i pro.
Velika prednost kod Astra (kad spominjem Astro, govorim uvijek o A40/A50 modelima) je što pružaju čisti nemodificirani zvuk, nekako najsličniji zvuku kakav su devovi zamislili da bi trebao biti. Turtle Beach top modeli imaju opciju odabira naglašavanja zvukova, gdje možeš podesiti da ti se izdvajaju recimo zvukovi protivničkih koraka u FPSovima. Takav zvuk mi je nažalost bio mrvicu prenaglašen, tj umjetan. Sony Elite slušalice su recimo imale prenaglašene eksplozije, kao i neki Tritton modeli te bi nakon nekoliko glasnih eksplozija za redom znale boliti uši. Neke slušalice imaju problema sa škripom guma, koje doslovce vrište (Gran Turismo khmkhm). primjera je masu, svake slušalice imaju mane i prednosti što se tiče zvuka.
Astro je nekako uspio pronači vrlo dobar balans gdje zvuk djeluje normalno, "realno", neprenaglašeno, čisto. Ako si možda upoznat sa Rogers zvučnicima, najbolje ih je usporediti s njima po savršenoj jednostavnosti i čistoći zvuka, bez umjetnih dodavača okusa, a opet perfektno preciznom zvuku.
Asus Centurion nažalost nisam imao u rukama. Skoro sam ga kupio, ali sam čitao da ima problema na konzolama pa sam odustao. Recenzije ga uglavnom jako hvale da su mogućnosti podešavanja zvuka bolesne.
Mene baš zanima kako bi bilo igrat s nekim super audiofilskim sluškama, tipa ATX50 ili MDR-1A.
Ili pak trenutno najboljim bežičnim 1000XM2?
Pa na to prikopčat neki clip-on mic mic.
Mene baš zanima kako bi bilo igrat s nekim super audiofilskim sluškama, tipa ATX50 ili MDR-1A.Tzereen
Ili pak trenutno najboljim bežičnim 1000XM2?
Pa na to prikopčat neki clip-on mic mic.
Kad su mi bile prdnule Astro sluške, spojio sam na DS4 baš jedne takve, doduše više studijske nego audiofilske, Beyerdynamic DT770 Pro Studio. Za svoju namjenu kao monitor headset rade i služe perfektno. No za gaming...fuj fuj fuj. prazan zvuk, šuplje eksplozije, plastična pucnjava, gotovo nečujni koraci...katastrofa. Tu govorimo o slušalicama od £120, koje bi kao "trebale" imati odličan zvuk. Za ono za šta su namijenjene imaju, za gaming baš i ne.
Također, igrao sam se i sa Bose SoundLink slušalicama (£170), koje imaju spektakularan zvuk za glazbu i filmove, baš drop-jaw-blow-my-mind zvuk. No za gaming...ono...ne baš.
Prave audiofilske slušalice nemam, pošto one koje bi htio su preko £500, stoga ne mogu reči kako bi bilo kad bi bilo. Možda netko ima neke takve mamojebačke slušalice te bi ih htio spojiti na plejku i isprobati?
Icek™
Mozda je baš bio problem u tome što si ih spojio na DS4. Da si išao preko nekog DAC-a vjerovatno bi to bilo puno bolje.
Prije kupnje Arctisa dugo sam tražio, gledao recenzije i većina Youtubera preporučuje i koristi audiofilske slušalice. Najčešće od Audiotechnice ili Sennheisera.
Svi tvrde da gaming headseti ne mogu prismrditi dobrim headphones-ima.
Al opet...nisam probao pa tako da...
Nenad_87
E možda da jesam, tko zna. Ne znam iskreno radi li koji uopće na PS4? Plejka je općenito sjebana što se tih nekih stvari tiče.
Nenad_87Steelseries GameDac radi na PS4. Čak i reklamiraju da je uz PC i za PS4. Spaja se optičkim. Slučajno sam naletio na video gdje preporučuju.
E možda da jesam, tko zna. Ne znam iskreno radi li koji uopće na PS4? Plejka je općenito sjebana što se tih nekih stvari tiče.
https://www.youtube.com/watch?v=ss-KdXAGrbc
Nisam siguran dali se može posebno nabaviti ali mislim da se svake slušalice žicom mogu spojiti na njega.
Mislio sam na ne-gejmerske slušalice i njihovu spojivost osim na DS4
Arctis su mi bile vrlo dobre kad sam ih isprobao, no zaboravio sam ih spojiti na PS3 da vidim rade li uopće na njemu. Fali m dobar headset za PS3. Ako imaš PS3, bi li ti se dalo isprobati rade li uopće na njemu?