Malo se igra preko radnih dana ali evo me na 144 spratu, nekih 40 plus sati i preko 50% registrovanih persona.
Igra je jednostavo laka, bez obzira na tezinu previse je lako pratiti ko je na sta slab i otporan, igra se uopste ne srami to pokazati,plus Fuuka je kasnije neverovatna pomoc i apsolutno razbija.
I ako igra fino prezentuje i modernizuje original i dalje ne prenosi bas verno taj vajb koji je original imao i tu prvenstveno mislim da sam ton boja, atmosfere u pojedinim trenucima i za divno cudu neke animirane scene u originalu su 100 puta bolje odradjene.
Npr, ova scene sa samog pocetka igre u originalu je miljama ispred Reload verzije, sto je bas sranje s obzirom da je ovo prvo budjenje MC-ove persone i apsolutno razvaljuje u originalu.
Sa druge strane ubacenu su ove link epizode koje dosta vise prosiruju ostale likove iz grupe i stvarno je fino proci kroz iste, nije nista posebno ali je ipak bas dobro videti malo prosirenu pozadinu glavne grupe ljudi.
Borba je isto puno fluidnija i donela je neka fina poboljsanja iz mladjeg brata, kao sto je bukvalno baton pass, nove specijalne napade, i super fluidan meni.
Tartarus kao tartarus meni nikad nije smetao, jebena cudna ogromna gradjevina koja se penje u nebo ovde izgleda dosta lepse, ima malo vise stvari za pokupiti i razbiti usput, dodati su i specijalni kovcezi i jos neke mehanike kao onaj sat na spratovima koji pomaze da tim ostane kolko tolko na istom levelu,.
Monad vrata su isto dozivela promenu, u prijasnjim verizjama je to bilo drugacije odradjeno dok su ovde ukljucena u samo istrazivanje tartarusa i donose….pa recimo mali izazov sa sobom.
Likovi izgledaju prelepo, steta sto nema zenskog Mc-a, ona je imala neke jako fine socijalne linkove.
Jedva cekam nedelju da utucem jos sati u ovo.
E da, kad Koromaru hoce da gleda tv sa vama, onda se gleda tv sa ovom legendom .