- Uređivano
BSOD problemi
Imao sam slucaj da mi image Windowsa na jednom PC-u nije bio dobar sa usb preko Rufus programa, Windows bio deset puta sporiji i nakon više ponovljenih instalacija uvijek isto (neki bug sa image ili prilikom kreiranja usb-a).
Skinio novi image Windowsa, snimio preko Rufus i sve dobro, ako imas noviji UEFI tada odaberes opciju GPT, MBR je za starije PC-eve sa legacy Biosom.
Torgue neka servis onda vrati pare i @fensisuperstar pomogni čovjeku
Uspio brute forceat kroz BSOD-ove i završio instalaciju. Sad ćemo vidjet kako će funkcionirati u normalnoj uporabi.
Tu izgleda problem sa image kojeg si snimio na USB, provaj nanovo ako ne onda ili drugi image, ili provaj na drugi disk snimiti Win, zadnja opcija testiraj Ram ili ga skini i ocisti od prasine oko portova ako je ima jer to zna Ramu stvarati problem zbog male vodljivosti napona preko prašine.
Usb 2.0 stickovi ponekad isto kao i stariji kontroleri (PS3) stabilnije rade u Usb 2.0 portu, uglavnom trebas ici sistemom eliminacije.
Brijem da ti je CPU neispravan.
Jako mala vjerovatnost, zna se desiti da izgubi kontakt na pinovima ovisno o socketu ako je hladnjak nepravilno stavljen ali to se samim skidanjem Cpu iz socketa i vracanjem natrag moze cesto rješiti. Cpu je komponenta koja je najizdržljivija na PC-u a najosjetljiviji su Ram i Ssd pa zatim maticna.
Hvala na informacijama za koje nikada nisam čuo.
Meni je nedavno pukla instalacija Win 11 na poslovnom laptopu. Kad sam išao skidati Win 11 sve ok, ali onda nije moglo pokrenuti wifi za spajanje na net i registraciju (a fizički port nema za mrežni nema). I ništa, ponovno skidaj, ali ovaj put W10 i onda upgrade, ali prije toga traži i drivere. I proradilo. Možda je bilo do iso-a za USB, ne znam, ali nekad je umijeće i instalirati prozore. I naravno da je bila jednokratna licenca za Office pa je i to trebalo krekat.
Uglavnom, suosjećam.
Fenix spavao do prije 5 minuta :-D
@Torgue ugl. Ovo je definitvno servis fail. Mobitelom obavezno snimi ako opet isfaila ista jer je ovo čisti hw fail negdje i onda ga vrati nazad nek se oni bore da sa time. Ako je neki problem hwa koji faila kako ga okrene tesko ces naci problem ali mozda i ne.
stitrek Imao sam slucaj da mi image Windowsa na jednom PC-u nije bio dobar sa usb preko Rufus programa, Windows bio deset puta sporiji i nakon više ponovljenih instalacija uvijek isto (neki bug sa image ili prilikom kreiranja usb-a).
Skinio novi image Windowsa, snimio preko Rufus i sve dobro, ako imas noviji UEFI tada odaberes opciju GPT, MBR je za starije PC-eve sa legacy Biosom.
Ovo je donekle tocno i donekle krivo. Mbr ne bi trebao koristit u niti jednom slucaju tho. Nema smisla.
Ajmo se sutra tj danas cut preko telefona pa cemo eliminirati par stavi. Nije mi problem protratit par sati troubleshootanja s tobom. Posaljem ti broj u dm
- Uređivano
fensisuperstar Mbr ne bi trebao koristit u niti jednom slucaju tho. Nema smisla.
Jedan stariji Dell Sff PC mi je zahtjevao iskljucivo MBR image jer ima svoj Dell legacy Bios. Svi noviji PC-evi imaju UEFI pa je GPT default u Rufusu.
Zero ne moras to raditi, mozes preko cmda krenut dalje, instalirat win11 i odraditi naknadno driver instalaciju i to je to.
@fensisuperstar ja imam vremena popodne ako treba uskociti. Imam blokanu onu dvojicu, sta sa MBR? Mbr jos nije legacy, ali nema smisla pored gpt i samo noobovi rade bootabilan usb preko rufusa
chono i samo noobovi rade bootabilan usb preko rufusa
Noobovi rade preko rufusa jer nisu čuli da je microsoft fixao to.
ide sve preko običnog.
chono Ali nisam mogao dalje od instalacije jer W11 traže da se spojiš na net. Dok za W10 možeš sve odraditi offline. Ili sam ja zabrijao. Uglavnom, nije išlo. A kad je prvi put došao BSOD zbog toga jer je izbacilo grešku s W11 odnosno instalacijom na particiji, repair preko USB-a nije apsolutno ništa pomogao. Morao sam sve iznova. Naravno, radim uvijek backup i na drugim računalima za one bitne stvari imamo povezan i One Drive, pa osim izgubljenog vremena i nije zasad bilo veće štete. Barem se nadam da je samo do softvera.