RickBarry Nema smisla previše raspravljati, ali valjda je jasna stvar da za određene novce imaš određene specse uređaja, pa tako imaš monitor i za duplo manje koji ne služi apsolutno ničemu a nekima možda i to paše. Meni full hd monitor od 23" za gaming ne znači apsolutno ništa. Što je veći monitor, meni osobno onda bolje kupiti 4K TV. Stvar preferencije. Tako je nekim ljudima napeto uzeti ovaj PS portal i guštati. Fensi će kupiti za 250 eura solidan monitor i bit će mu dobar, netko ni za 500 neće bit zadovoljan a možda portalom koji je mali hoće. Stvar preferencije. Ne znaš to razdvojiti. Osobno bi se prije upucao nego igrao bilo kakvu igru s konzole na monitoru, meni je to čisto zgražanje, ali to je moja stvar.

Postojanje nekih stvari jednima je apsurd, drugima je kontra - meni je Nintendo DS bio napet, PS Vita niti malo. Možeš tak do sutra. Poanta je da rasprave mogu teći i normalno, a ne iz krajnosti u krajnost. Zašto te uoće dira što ljudi, zamisli, uživaju? Hoćemo ih sad vrijeđati da to nije tako jer ti misliš da je uređaj samo za popljuvati?

Evo upravo pročitao recenziju na jednom HR portalu i gotova je suprotna @Fenix .

Spominju se mikro trzaji i padovi frejma na 45, usporavanja i to na idealnim uvjetima, PS5 spojen kabelom na mrežu, wifi prioritet na Portal, isključio je i HDCP, HDR, ištekao HDMI.

Spominje i da slika nije oštra kao na PS5 već mutna jer sve što vidimo zapravo je u obliku videa, što je točno pošto je to ipak stream.

Opisuje da stream i slika djeluje oštrije i bolje na Steam Decku koji nije nativni za PS5 nego na Portalu iako je njegov LCD vibrantniji po bojama.

Finalna ocjena 65, može proči.

Dakle to je recenzija u rangu s onima koje sam do sada gledao što na YT što portalima.

Još jednom nemoj zamjerit @Fenix , niti serem po recenziji niti tebi, moguće da neznaju poštimat konzolu i Portal. Samo me začudilo kako je tvoja dosta drugačija po ukupnom iskustvu.

pravednik može link? iz osobnog iskustva to nije uopće istina, nit sam isključio hdcp ni hdr i nema ni trzanja ni loše kvalitete

foggy Sad već zajebavaš. Monitor fhd 23 incha za konzolu ti ne valja al zato valja igrat na ekrancicu od 7 incha ili koliko god, i to ne nativno?

foggy Nije stvar u uživanju, briga me stvarno. Samo mi je smiješno to što na ovaj očiti cash grab nema kritika jer je od Sonya. Nedaj bože da je ikoja druga firma pokušala napraviti uređaj koji je neupotrebljiv ako nemaš punu konzolu i konekciju, koji je streaming based - ode bi bilo drvlje i kamenje kao što i je uvijek kad je ikakav streaming igara u pitanju.

Fico Misliš da bi napisa sve ove kritike na račun tog Portala i onda bacia 200€ na njega?

Smiješni ste, nitko ga nije hvalio, a da ne posjeduje Portal. Svi drugi šute jer nam nije interesantno i briga nas, zašto bi morao ići pljuvati nešto što nisam koristio i nije mi zanimljivo, da dokažem da nisam fanboy?

Neki od nas su ga popljuvali još kad je najavljen, nema smisla ponavljati, pogotovo ne bez konkretnih dojmova.🤣 Svaka roba ima svog kupca koji zna svoje potrebe, oa tako i ova. Da konzola ima bolje riješen lokalni streaming i da dijelim TV, da je cijena niža (što vjerujem bude u budućnosti), ovo se i ne bi činila kao tako loša opcija za zamjenski ekran u kući. Ako se uređaj dobro prodaje, super za Sony i to je to.

Usporedba Portala s monitorom je sigurno najgluplja usporedba od kada je ffa foruma. Znaci sad ako ja dijelim tv sa zenom i zelim malo igrati dok ona gleda tv ja cu izvuci monitor od kuda? Mislim kakve su to nebuloze, ne zive svi sami da mogu samo tako random baciti monitor u dnevni da se poklapa s uredjenjem interijera. Portal mogu staviti u ladicu i izvuci kad mi se igra i leci na jebeni kauc. Ne kazem da cu si ga kupiti jer opcenito jedva da igram ali kad ste vec odlucili hejtat daj nek usporedbe imaju smisla.

Koliko ja vidim mišljenja ljudi su dosta podijeljena. Jedni hvale a jedni pljuju.

Samo je caka u tome da ovi što pljuju nece kupiti taj proizvod jer mu ne vide svrhu.

Ovi koji hvale vide svrhu i kupit ce ga i biti zadovoljni za ono sto proizvod nudi.

S druge strane, tehnički, portal zapravo radi sasvim solidno ako imaš solidnu net vezu ( i da nije potrebna optika već stabilni net ).

Stoga, ove rasprave su, zapravo smiješne.

buz Baš to. Da ga je moj otac izmislio ne bih ga hvalio.

Jednostavno me ne zanima.

doctorfreak zapravo ga hvale i to ne na sva zvona samo nas par koji imamo. Ostalo su ili me ne zanima ili kritike ovih koji ne misle kupiti. Ništa dramatično

Normalno da nije odličan jer ne postoji monitor sa HDR-om koji postiže kvalitetu Samsunga QN95C ili LG G3, Sony OLED.

Nisu samo nitsi bitni tj. svjetlina nego raspon boja, panel, procesor i naravno veličina ekrana.

Neće monitor od 27-32" imati wow efekt poput TV-a a kamo li mobitel ili uređaj poput portala.

Tak da rasprava o HDR-u na malim uređajima postaje nebitna. Te specifikacije su tek toliko da se proizvođači kurče.

Eto sad se S24 Ultra reklamira sa 2600 nitsa, daj molim te lijepo. Totalno nebitno osim za bolju vidljivost po jako svijetlom sunčanom danu.

I za kraj

Specifikacije uređaja ne znače ništa ako ti nemaš kvalitetan sadržaj dobro urađen u HDR-u te izvorno zamišljen kao takav.

Još uvijek možemo nabrojati na prste jedne ruke, igre i filmove.

Bio sam iznimno skeptičan jer imam i ps tv pa mi laga i neigrivo je. Isto na laptopu kad idem na remote play svako malo mi zatrza i izgubi vezu. Skoro pa da ništa ne mogu igrat tako.

E sad, uza sve to išao sam na rizik i kupio portal.

I zasad, meni portal radi fantastično. Nevjerojatno je fluidno i igrovo bez trunke laga, ne gubi nikako vezu. Zavalim se na kauču i peglam novog princa ili killzone, ne jebem se s laptopom ni kontrolorem uštekanim. Osjećaj vrhunski.

Probao sam fifu, princa novog, god of war , tlou I kill zone liberation. Na svakoj je radio perfektno, ne kužim zašto mi toliko laga npr na laptopu a na portalu nije.

Uglavnom zasad iskustvo 10/10. Vrijedi (za mene) te pare.

eraserhead

Na koju si frekvenciju spojen? I koliko udaljen moraš biti od konzole da počneš osjećati da ne radi kako spada dok si u kući? Tipa odeš u spavaćoj i gejmaš prije spavanja dok ti je plejka u dnevnoj ili nekih drugoj sobi? Sjećam se u ZG da sam imao problema sa Wifi-em kad bih otišao u drugi sobu. Također, da li si ja optici ili bakru? Imaš kakav bolji ruter ili onaj obični sto dobiješ od operatera?

Da, bilo bi dobro kad bi svaki korisnik koji je oduševljen i stavio navedene podatke. Nemamo svi idealne uvjete i ne živimo u Zagrebu. Veliki dio države ne zadovoljava ni najmanje standarde za upload/download. Kad se i postigne brzina tada nije stabilna, varira u minutama, puno packet lossa, visok ping a na kraju i pucanje veze. Mene tcom redovno jebe a kaj bum kad su mi jedini izbor pošto i bilo koji drugi provider koristi njihovu jedinu infrastrukturu. Centrala je njihova, problem je u centrali koliko mi je tehničar objašnjavao. Udaljenost je dobra, 1 km zračne linije.

Portal je uređaj gdje svaka stavka igra ulogu a kako su mreže i veza općenito širok pojam i najmanja sitnica može presuditi od igrivog do lošeg.

Ja bi ga recimo uzeo na probu, lako mogu vratiti.

Igrao bi Syphon Filter ove za PS4/PS5 verzije(ps plus classics) remastere Tomb Raidera 1, 2 i 3 kad izađu te neke starije igre koje bi super izgledale na malom ekranu.

Tu vidim korist i namjenu kod mene. Da velike PS5 igre igram na tome bila bi blasfemija.