Evo nakon kojih 7-8h igranja još uvijek bauljam po Vatikanu i baš mi je gušt igrati, i upravo kako su neki ranije rekli, skroz me "uzela" igra i samo čekam svaku slobodnu priliku da upalim, makar kratko (hvala radu od kuće i Quick Resume-u, najbolji feature na Xboxu).
Skroz se vidi da je MachineGames radio i da je korišten id Tech engine. Nema hrpetina featurea u igri, ali ovo što ima radi kako treba, osjeti se da je isti "DNA" kao Wolfenstein i Doom.
Uz sve pozivino što je već navedeno, kao veliki plus bih izdvojio osjećaj težine udaraca u combatu koji uparen s odličnim ragdollom rezultira baš satisfying melee combatom gdje namlaćeni protivnici često padaju po par sekundi dok se ne izvale na pod, kao Rockstarova Euphoria u najboljim danima.
Također vezano za combat, vidim da je generalno narativ da je jednostavan, ali ipak bih rekao da ima tu i tamo nekih finesa, recimo ako blokirate udarac desnom rukom, ne možete odmah udariti desnom rukom nego će se taj udarac pretvoriti više u neko guranje koje namješta protivnika na lijevu ruku. Još kad se u miks ubace, dodge, block, parry i udarac bičem, ima tu ipak nekog "mesa".
Možda sam ja samo loš igrač (ili s 28 refleksi već odumiru), ali u onom boxing ringu sam bio nokautiran bar 8-9 puta sve skupa dok nisam sve pohvatao i fokusirao se kako treba na pravovremeni parry.
Jedino što me dosad malo iritiralo je kad dobijem recimo quest za pokupit nekih par stvari i vidim na mapi gdje je jedna od njih, ali taj dio je zaključan dok se ne riješi neki drugi quest. Ne znam iskomunicira li igra to nekako, nisam dosad primijetio. Konkretno mi se to dogodilo sa slikanjem onih inscriptiona gdje je jedan od njih u muzeju, izgubio sam bar pola sata tražeći neki ulaz. Slično je bilo i kod dobivanja trećeg disguisea.
Osim toga stvarno sve 5, jako zabavna igra koja ne pokušava napraviti više nego što bi trebala i mislim da je baš zbog toga mnogima toliko dobra.
Što se tiče usporedbi s Unchartedom i TR-om, pa jedino tematski i u puzzleovima, Više zajedničkog ima sa Dishonoredom, Thiefom i Wolfensteinom (kad se stealtha u Wolfensteinu).