Dupli post, al who cares?!
Nije dupli!! :3
Uopće ne trebati vjerovati mojim postovima, al ovim putem vam prezentiram odličan Remake post (vrijedi i za Rebirth!!!) brata @Solid_Snake iz druge teme:
Solid_Snake Nakon što sam platinirao prije par godina, ovo je treći put faktički da prelazim Remake i ja jednostavno smatram da je meni lično easy top 10 igara prošle generacije. A prema svemu što sam vidio, Rebirth će biti u top 10 trenutne.
Naravno, može se pripisati Remakeu da ima slabe sidequestove… Može se pripisati da je radužena igra… I šta sve ne. Ali ono što ova igra ima, a što 95% igara nemaju, a to je srce. FF Remake (a i Rebirth ako je suditi prema prvih 2-3h igre što sam igrao prije nego što sam odlučio pauzirati dok ne pređem Intergrade) je jedna od rijetkih igara koje dok igram imam luđački grin od uha do uha i kao stari 32-godišnjak osjećam se opet kao klinac kojima ima samo 12.
Ne znam kako opisati, ali kada bih usporedio igru s nekom modernom Sony ekskluzivom, to je da FF VII ima taj neki "handcrafted" feel, kao kada odete kod majstora da vam napravi sat (sa svim svojim defektima, ali duboko personaliziran) za razliku od sata iz tvornice koji je svaki ispoliran do najmanjeg kotačića.
Na vama je da prosudite koji vam je na kraju dana draži.
Obožavao sam Remake, platinirao sam ga u najkraćem mogućem roku, trenutno ga možda volim još i više nego tad, ali puno toga šta ga za mene čini čudesnom igrom je koliko je dobro, "malo" i zategnuto iskustvo, pa se svaki trenutak čini zabavnim i jedinstvenim . . .
Rebirth radi sve to isto, ALI preko nečeg puuuno većeg. Ova igra, čovječe.
Ako je ikad postojala Solid Snake™ igra, onda je to ova. Ne mogu dočekat da kreneš ovo igrat kako spada.
Uglavnom.
Volim Solida; volim ovu igru; volim vas sve.
Baj.