Čudi me da već drugi dan nitko ništa ne skida s interneta
Veliki Insomniac leak
Predpostavljam ovo drugo.
Nema ni smisla micati, tko je htio vidjet je vidio, što se moglo reportati se reportalo.
Kako se dogodio hack
- Uređivano
Čuvajte se ljudi, grenate padaju sve bliže i bliže
Streaming će zaživjeti onda kad internet veza i streaming tehnologija igara bude dovoljno dobra za masovnu upotrebu. I definitivno će poljuljati klasično tržište konzola i komponenti za PC kad se to dogodi. Može se dogoditi da jedine dvije platforme koje će preživjeti budu Windows i Android.
Ključnu riječ i vrijeme kad će gaming prestati biti fizički opipljiva stvar će reći Sony i Nintendo kad prestanu izbacivati fizičke igre i konzole.
I sve dok operateri naplaćuju gige i mege k'o da su u limited supply nema nestanka klasičnih platformi, ali nešto će se dogoditi. Jedino je pitanje koliko će gameri biti sretni sa potpunim gubitkom opipljivih konzola, gadgeta, komponenti i pogotovo RGB ventilatora gdje će se gaming setup svesti na TV, mobitel i ruter
Streaming igara globalno nece zaživjeti jos barem 10 godina, internet infrastruktura treba jos napretka i pokrivenosti po svijetu.
stitrek pa i ne bas…
Internet Requirements
GeForce NOW requires at least 15Mbps for 720p at 60 FPS and 25Mbps for 1080p at 60 FPS. We also require less than 80ms latency from an NVIDIA data center.
Recommended for GeForce NOW Ultimate Membership
GeForce NOW requires at least 45Mbps for streaming up to 3840x2160 at 120 FPS, at least 35Mbps for streaming up to 3440x1440/2560x1440/2560x1600 at 120 FPS and at least 35Mbps for up to 1920x1080 at 240fps
Ja usred jebene sume na obicnom 5G routeru bi teoretski mogao koristiti takvu uslugu
Bit je tome da imaš blizu server sa kojeg vrtiš igre ..lokalno a ne u pripizdini do kojeg se podigne ping.
Navodno su našli i Spiderman-Man 3 build.
- Uređivano
chono i ja najčešće u zadnje vrijeme igram na GeForce Now i super zadovoljan sam, ali daleko je to od nečega što će globalno zaživjeti za mase i daleko od nečega što će zamijeniti klasične načine igranja. Pričamo o 10+ godina. U ovom trenutku Nvidija je čak ugasila mogućnost pretplate, puni su.
EDIT: Jučer kad sam gledao Ultimate je bio zatvoren za mjesečne pretplate. Danas je otvoren, ali prva dva razreda nisu
Fenix dokle god netko ne napravi servis koji je vrlo pouzdan, ima uključenu veliku ponudu igara i zapravo cijelo iskustvo igranja čini boljim / jednostavnijim / bržim u odnosu na lokalni hardware + kupovina i install igre, do tada streaming igranje neće zaživjeti (ako i tada). Hrpa je tu izazova, da sada ne pišem cijele romane.
Mislim da će najveći challenge biti uvjeriti izdavače da je ok value staviti nove igre day one na pretplatnički servis. Uz rastuće troškove razvoja igara, ne vidim poslovni model gdje se nekome to isplati, a ne može ni Microsoft pržiti lovu u beskonačnost.
Deadwalker Mislim da će najveći challenge biti uvjeriti izdavače da je ok value staviti nove igre day one na pretplatnički servis
EA to radi, nove AAA igre prvi dan na pretplati, Ubisoft to radi, AAA prvi dan na pretplati, Microsoft radi to isto. Njima se valjda isplati.