Pošto je igra na 75% popusta na Steamu, a trojka mi se svidjela uzeo jučer igru pa evo ponešto dojmova... Pređena prva misija za sat i četrdeset i trenutno u drugoj misiji u "Bitanti Village" koje je dizajnirano jednostavno fantastično!
*slika na vrhu je iz te misije
Igram na Authentic težini uz par opcija na Athentic Plus koji je naknadno ubačen u igru.
Igra je definitivno unaprijeđena naspram trojke i ja sam prvi bio onaj koji je nakon trailera i gameplaya mislio - "meh, ista stvar u novom ruhu"... No to nije istina; igra je unaprijeđena od težine, AIa, (koji zna biti ponekad glup, ali tako je u svakoj igri), ispoliranosti i prezentacije...
Ponašanje AIa; npr - kada nas uoči na većoj udaljenosti, (također mislim da ovisi o težini na kojoj se igra) neće odmah počet sumanuto se derat i vikat "alam, alam" nego će pažljivo doći istražit šta je vidio. Malo sam testiro na koj nas udaljenosti može vidjet i ima mi logike. nemožemo na par metara od AI prošetat sagnuti i nikome ništa... Također ukoliko smo u grmlju i on počne gledat u žbunje, vidjet će nas jer nismo nevidljivi kao u nekim igrama. Također ako stoje dva stražara jedan nedaleko drugog i koristimo nož za melee attack ovaj drugi će čut da je neki kaos pokraj njega... Dobar posao.
Primjetio sam da kada pokraj običnog vojnika prođe višerangirani ovaj mu salutira...hehehe...
Također tu su opcije da prigušivač radi kao u stvarnosti - dakle ne priguši pucanj potpuno i ukoliko je netko u blizini čut će da smo koristi Welrod i nastat će panika... Isto mi se sviđa opcija da ukoliko ne ispraznimo sve metke iz sanžera i napravimo reload meci preostali u tom sanžeru idu u nepovrat...
Mnogo sitnica koje igri daju na imerzivnosti i težini...
Na Authentic težini nema UIa, (na slici iznad se vidi "sav UI"); nema minimape, nema označenih "point of interest" lokacija na velikoj mapi, već trebamo istraživat dda bi odradili neke sporedne zadatke. To mi se sviđa jer npr u prvoj misiji imamo zadatak ubiti četiri generala uz glavni cilj; treba se malo potrudit i istražit gdje se nalaze, a ne da me igra vodi za ruku i da samo okinem i BUM...
Kada smo kod okidanja također nema uključene one "hacking" opcije da nam igra pokazuje gdje moramo pozicinirat snajper da bi pogodili određeni dio tijela već treba savladati kroz igru. Za to je najbolje provest neko vrijeme na shooting rangeu da upoznamo snajper i odaberemo optiku koju ćemo savladati i koristit u igri. Evo kako sam ja u početku imao šalabahter; slike koje bi pogledo dok nisam nakon par puta sve to počeo radit automatski; stavit ću u spoiler da ne zauzima previše prostora:
50 - 80 metara; vjetar nema skoro nikakvog učinka te područje koje želim pogodit stavljam između prve i druge linije
Grafički igra nije čudo tehnologije no uz teselaciju, paralax occlusion, te mnoge ostale detalje, dx12 i odličnu 21 podršku igra izgleda vrlo dobro i ima kvalitetnije opcije nego većina AAA naslova. Fora kada metak prođe kroz krošnju drveća vidimo lišće kako otpada ili kada prođemo kroz višu travu vide se sitni komadići kako lepršaju... Sitnice...
Kao šta rekoh trenutno sam na drugoj misiji koja je jako zanimljiva i fantastično dizajnirana; matlo talijansko mjestašce sa mnogo kuća u koje možemo ući, šuljat se i razrađivat taktiku kako dalje...
Malo Authentic snajpanja:
https://www.youtube.com/watch?v=wylXh3kGOAQ
https://www.youtube.com/watch?v=f8XEGySuolE