Jeli netko istrazivao i nasao vise o ovoj Alphi? Trazim po internetu, vidim ekipa pise, ali nista konkretno posto su ograniceni s NDA.
Pa vidim da su ljudi u principu zadovoljni s igrom, hvale pristup igri kao pun inovacija, ali ne mogu skontat sto je to konkretno dobro. A zanima me sve sto ima, mehanike, matchmaking, teritoriji, PVP...
Btw, ne znam jeli mi je drago ili ne sto sve vise ljudi igru usporedjuje s Destinyem
Meni.se cini iz onoga sto sam pogledao i procitao da je usporedba sa Destiny jedino iz razloga sto ne postoji vise slicnih igara po konceptu. To jest, ista je jer je always online, jer ima PvE solo ili coop, te PvP. Ali koliko vidim, tu zavrsavaju sve slicnosti. I vjerojatno ce kao i Destiny moci se igrati bez PS+ donekle, a ostatak ce zahtjevati pretplatu, mislim da ni oni jos ne znaju tocno sto zakljucati.
Prvo, obecana je punokrvna prica, sa glavom i repom, a ne samo niz slabo povezanih misija. Pa onda imas jedan svijet (New York) kroz koji ides, a ne da te lansiraju u orbitu pa bacaju na nepovezane dijelove mape. Recimo, po onome sto sam vidio, mene vise podsjeca na akcijsku-shooter verziju The Last of Us.
Sto se tice PvP, nisam siguran postoji li onaj klasicni "deathmatch" kao u Destiny, ili su Dark Zone jedino mjesto gdje se ljudi mogu obracunavati medjusobno.
Za Dark Zone su misljenja podijeljena. Jedni su ekstaticno odusevljeni sa vrhunskim coop iskustvom i napetoscu, lootanje i nagrade, pokusavanje nadmudrivanja drugih, mnogi hvale kako dodje i do toga da vise timova zajedno rade prema uspjehu. Drugi su razocarani jer su nailazili na puno griefera koji samo patroliraju i ubijaju sve pred sobom. Kazu da imaju stroge kazne za takvo ponasanje, ali dosta ti je naletiti prva dva tri puta na budale da ti se ogadi. Najekstremniji primjer je da su "bande" kampirale na ulazu u zonu i ubijale sve redom, iako je to besmisleno jer je jedini razlog za ubijanje drugih ljudi otimanje loota prikupljenog u zoni.
Govore da se i DZ moze igrati solo, ali mi se cini da je to formula za neuspjeh. Ovo je dio igre za ekipu.
Koliko sam shvatio teritorij je New York, tj. Manhattan i onda dalje. Koliko tocno ne znam, ne bih se cudio da su neki dijelovi kao Staten Island, New Jersey ili Upstate ostavljeni za DLC.
Jedna stvar koja je vazna je da ce biti godisnja doba i dinamicko vrijeme. Kakva ce tocno biti implementacija ne znam.
Ne znam sto jos, znaci neki coop RPG svoje vrste. Ono sto nisam saznao je broj simultanih igraca (je li u stilu MMO ili Destiny), razlika izmedju igranja solo ili ekipno (tj. postoji li drop-in drop-out tipa Borderlands, ili je vise kao Watch Dogs) i jos neke stvari, ali mislim da ce krenuti iza Nove Godine pravi marketing sa puno odgovora.
Ono sto do sada znam me vuce prema tome da igru kupim Day One. Ili barem Day Five, jer sam se isto tako zahebao sa Destiny pa sad i na jogurt pusem.