Nesto me zadnjih dana muci s Divisionom i mislim da znam sto te bih htio cuti i vase misljenje o tome. Pritom mislim na PVP u Divisionu i zasto je opet prosjecan i ne zabavan kao prije, ali bi nakon 1.5 mogao postati. To je po meni veci problem na konzolama nego na PC-u. A to su shotguni i turreti/seeker mineovi.
Ova igra bi ti trebala omogucit da build slazes kako TI zelis, a ne kako drugi zele. Da, pocelo se dogadjat da vise build ne mozemo slagat onako kako mi zelimo nego moramo radit ono sto ne zelimo i to sve samo kako bi prezivjeli. Jednostavno previse moramo ulagati u Staminu i to je problem. Ako ne zelis da te Shotguni one shotaju, a turreti/bombice brzo ube jednostavno moras imati ogroman Toughness. I samim time mi manje ulazemo u Firearms/Damage. Borbe su opet pocele duze trajat i vise rijetko koga mozes ubit brzo. Sve se pocelo predugacko odvijat. Manje se krecemo, vise 'stojimo' na odredjenim mjestima gdje se odvija borba. Sve bi to trebalo brze ici.
Mislim da ce te se i vi sloziti da hocete radije da se brze ubija, ali i da je vas lakse malo ubit pa da onda skill (igraceva vjestina, ne skill u igri) dodje do izrazaja. Da se vidi jel znate prezivjet ili ne. Ovako ako nema shotguna/turreta cesto znamo radit neke gluposti u borbi i ne nadrapamo jer imamo puno Toughnessa i onda se borbe uz greske mogu prezivjeti. Ali bi se to trebalo kazniti.
Zato jedva cekam nerf shotguna sljedeci tjedan, a nadam se i uskoro flame turreta. Onda bi meta mogla postat vise glass canon (ne cisti naravno). Ovo trenutno je sad vise tank meta, makar sam ja hibrid neki, ali to mogu zahvaliti ponajvise svom odlicnom buildu. Zato se veselim ovom 1.5 updateu i nadam se da ce stanje biti kao 1.2 kad je PVP bio uvjerljivo najbolji.
Inace malo gledam streamove dvojice najboljih Rougue killera na svijetu na PS4 (Frankyeetes i ITz_Kilo) i oni nista manje ne umiru od mene, dapace cak i vise. Obojica koriste SMG-ove i preziru Shotgune sto mi je drago. Ali koliko god oni dobri bili i oni imaju puno problema. Iskreno da vam kazem gledajuci njihove buildove i nacin na koji igraju mislim da bih se 'bez problema' nosio s njima. To samo govori u prilog tome koliko je PVP zapravo tezak na konzolama. Na PC-u, ako znas odlicno igrat, ces puno lakse prezivjet. Na konzolama se apsolutno svi muce kakav god build imali.
EDIT: I jos jedna stvar. Igra te vise tjera da hipfireas jer ak ces bat ciljat down sights, prelagana si meta. A znamo da je na konzolama puno teze hipfireat. A i nije toliko lijepo kao down sightanje jer valjda 70% metaka odlazi u prazno.