Baš specifičan serijal. Jako je malo jrpg-ova sa svemirskim settingom pa svaki treba cijeniti. hehe
Prvi mi je bio jako, jako dobar. Igrao sam PSP remake i uživao.
Drugi sam odigrao na ps1, započeo PSP remake no iz nekog razloga nisam daleko došao. Sada naprosto uživam u ovom novom remakeu, kao da igram prvi put igru. A i stvarno sam davno odigrao original pa mi je ovo baš velika doza nostalgije.
Treći je ok. Odličan gameplay ali, nažalost, početak problema za serijal. Priča je ok (samo ok), ali modeli likova, onako glomazni za velikim glavurdama i buljavim očima. Kad se sjetim kako izgledaju Freya ili Leneth, pa zlo mi dođe.
Četvroka je uvela čuvene baby face likove, sa onim ispupčenim, tankim usnama i pogledom polumrtvog magarca. Da ne spominjem "'kay kurvu", zbog koje bi najradije izbrisao ovu igru iz pamćenja.
Peticu igrao nisam, četvorka me oštetila dobrano pa sam prekrižio serijal. Sve do šestice koja je izgledala baš onako kako sam želio. Naravno, ako izuzmemo činjenicu da glavni lik izgleda kao četka sa babyface ispupčenim usnama i pogledom (sada već raspadnutog) mrtvog magarca. Ključna riječ u ovome je "izgledala" jer jednom kada sam isprobao demo zaključio sam da se ovdje ne radi o igri već o slideshowu, igra naprosto nije radila.
Dvojka mi je definitivno najbolja i najkompletnija igra u serijalu i ne mogu vjerovati da je igram po treći put i uživam. Budućnost nije baš tako svijetla, Tri-Ace je u gadnim problemima i prijeti im zatvaranje, ako ne smisle nešto pametno mogu komotno staviti ključ u bravu. Koliko god zvučalo grozno, možda je upravo to promjena koju serijal treba. Ili neka se opamete i vrate korijenima. Reakcija igrača i kritike na najnoviji remake im je najbolji dokaz toga.