Star Ocean: First Departure R

DEVELOPER: Tri-Ace
IZDAVAČ: Square Enix
DATUM: December 24, 2007 (R verzija December 5, 2019)
PLATFORME: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation Portable

TRAILER:

REVIEW:
https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/star-ocean-first-departure-r

TROPHY GUIDE:
https://foggyproductions.com/guides/star-ocean-first-departure-r

Star Ocean: The Second Story R

DATUM: July 30, 1998 (R verzija November 2, 2023)
PLATFORME: Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Microsoft Windows

TRAILER:

REVIEW:
https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/star-ocean-the-second-story-r

TROPHY GUIDE:
https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/star-ocean-the-second-story-r

Star Ocean: Till the End of Time

DATUM: February 27, 2003
PLATFORME: PS2, PS4

TRAILER:

Star Ocean: The Last Hope

DATUM:
PLATFORME: PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

TRAILER:

REVIEW:
https://foggyproductions.com/reviews/fullreview/star-ocean-the-last-hope

Star Ocean: Integrity and Faithlessness

DATUM: March 31, 2016
PLATFORME: PlayStation 4, Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360

TRAILER:

Star Ocean: The Divine Force

DATUM: 2022
PLATFORME: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X and Series S, GeForce Now, Microsoft Windows

TRAILER:

Evo da imamo topic. Linkao sam svoje rece za ono što imam, i guidove. Meni je serijal drag, ali to završala na trećem dijelu, a drugi mi je najbolji.

@Zero Kad krećeš?

foggy Čim nabavim i riješim Baldurs Gate 3. Makar ne znam ni s kojim krenuti.😅

Zero first pa second, imas oba na ps5. Dvica je remake, prvi port, i dvica je bas dobra. Jedinica onako, kezual sedmica. Vele mnogi trica im najbolja, meni je vec trica lagano odron

foggy meni je star ocean the 2nd story tako jebeno drag…

Nikad si neću oprostit onaj moment kad sam dosao do arene popusio i prebrisao sejv poceo ispocetka grindao kao manijak dosao u fajt i skuzio da jebeno ne mozes pobjedit. AHa-Ha-Haha.

Fantasticna igra non the less. <3

fensisuperstar Haha da, ima par fajtova gdje ne ide, čak i kad si level 255 😃 I meni je posebna, valjda ta era igara i nekak atmosfera, i sve. Zato sam sad guštao u oba prelaska i uživao. Čak se nebi bunio da treći put odigram i uzmem druge likove.

Baš specifičan serijal. Jako je malo jrpg-ova sa svemirskim settingom pa svaki treba cijeniti. hehe

Prvi mi je bio jako, jako dobar. Igrao sam PSP remake i uživao.

Drugi sam odigrao na ps1, započeo PSP remake no iz nekog razloga nisam daleko došao. Sada naprosto uživam u ovom novom remakeu, kao da igram prvi put igru. A i stvarno sam davno odigrao original pa mi je ovo baš velika doza nostalgije.

Treći je ok. Odličan gameplay ali, nažalost, početak problema za serijal. Priča je ok (samo ok), ali modeli likova, onako glomazni za velikim glavurdama i buljavim očima. Kad se sjetim kako izgledaju Freya ili Leneth, pa zlo mi dođe.

Četvroka je uvela čuvene baby face likove, sa onim ispupčenim, tankim usnama i pogledom polumrtvog magarca. Da ne spominjem "'kay kurvu", zbog koje bi najradije izbrisao ovu igru iz pamćenja.

Peticu igrao nisam, četvorka me oštetila dobrano pa sam prekrižio serijal. Sve do šestice koja je izgledala baš onako kako sam želio. Naravno, ako izuzmemo činjenicu da glavni lik izgleda kao četka sa babyface ispupčenim usnama i pogledom (sada već raspadnutog) mrtvog magarca. Ključna riječ u ovome je "izgledala" jer jednom kada sam isprobao demo zaključio sam da se ovdje ne radi o igri već o slideshowu, igra naprosto nije radila.

Dvojka mi je definitivno najbolja i najkompletnija igra u serijalu i ne mogu vjerovati da je igram po treći put i uživam. Budućnost nije baš tako svijetla, Tri-Ace je u gadnim problemima i prijeti im zatvaranje, ako ne smisle nešto pametno mogu komotno staviti ključ u bravu. Koliko god zvučalo grozno, možda je upravo to promjena koju serijal treba. Ili neka se opamete i vrate korijenima. Reakcija igrača i kritike na najnoviji remake im je najbolji dokaz toga.

6 dana kasnije

Cetvorka ima najgori cast likova ikad u ijednoj igri (Lymle, Meracle, Serah). Igra sama po sebi je solidna. Grafika je top, lokacije su top, igraca mehanika je vrlo dobra.

Četvorka ima najbolji combat, šteta što su likovi takvi kakvi jesu, igra bi bila prava bomba.

Ja sam završio dvojku. Uživao sam u svakoj sekundi, baš me je podsjetila zašto je smatrana najboljom.

Super priča, super likovi, grafika i efekti su prekrasni, moja jedina zamjerka je to što su modeli likova malo previše zrnati za moj ukus. Ništa strašno, prava sitnica koju sam zanemario.

Ima dosta post gamea, a čak razmišljam da krenem drugi prelazak sa Renom, sada dok mi je još svježe.

kabegami Rokaj, uzmi druge likove i uzivaj. Cijela igra ima neku drugu notu kad imas drugaciji party, bas su super u to vrijeme napravili to sve skup. Post game mi je bio super uz sve QOL dodatke, taman sam se nagustao

4 dana kasnije

Kao što sam napisao u drugoj temi, jučer sam završio Star Ocean: The Second Story R. Čekao sam da se malo slegnu dojmovi.

Moram odraditi još jedan prelazak s Renom. Sve mi se čini da je ovo igra kojoj ću se svako malo vratiti. Nadam se da će nakon ovoga doći SEnixu iz dupeta u glavu i dati Gemdropsu veću solobdu, sredstva i svega ostaloga da nas počesat s još 2D-HD igara slične kvalitete.