Nakon cca mjesec dana korištenja Portala moje mišljenje o ovom uređaju je dosta pozitivno. Naravno, uređaj ima određenih mana (mikrotrzanja koja su vjerojatno softverske prirode, možda bi bio bolji OLED ekran, bluetooth da ne ovisimo o PS Linku i sl.). No, koristim ga gotovo jednako kao i OLED TV jer mi omogućuje slobodan TV i igranje plejke bilo gdje o stanu. Kao što sam gore napomenuo, imam bakrenu paricu, brzinu neta 20/1, na net je spojeno nekoliko uređaja, gledam TV preko providera itd. No unutar kućne mreže, unatoč sporom internetu (jer Portal očito koristi nešto interneta, ne može se spojiti na ruter ako je skroz offline) radi odlično te ga čak ne usporava opterećenost rutera. Ruter je neki ZyXEL iz A1, nisam niš posebno kupovao.
U početku sam bio skeptičan no sad mogu reći da sam jako zadovoljan. Kad dođe optika, koristit ću ga i van stana no zasada je za po stanu odličan uređaj. Znam da postoje alternative (mob s aplikacijom + kontroler i sl.) no Portral je sigurno najpraktičniji.