Pročitaj na portalu
Članak

Recenzija | Asus ROG Ally Z1 Extreme

Smanjivanjem nanometarskih procesa proizvodnje, u kojem prednjači prvenstveno AMD sve manjim ali sposobnim APU-ovima, PC gaming na malim uređajima sve više postaje stvarnost. Trend je započeo Valve, čiji Steam Deck je s milijunima prodanih uređaja ostvario komercijalni uspjeh, ali i ne samo to. Statistike ukazuju i da PC igrači, ako im pružite sposoban uređaj, vole igrati u pokretu. Neki čak i preferiraju, stoga je bilo pitanje vremena kada će se i drugi veliki igrači uključiti u ovo rastuće tržište.

preslaba baterija, nismo jos spremni za ovakvo igranje.

Jebena stvar za prijenosni gaming no pretpostavljam da nisu još riješili da možeš zamrznuti igru i nastaviti dalje kad poželiš?

prayer sleep dobro funkcionira, ali nekad se igra pošemeri pa moraš restartat. Kao i na svakom Windows uređaju. Obično Windowse bacam u hibernaciju umjesto sleepa. Ali da, taj dio ne radi glatko kao na Steam Decku, pa pripišimo to još jednom minusu ka Windowsima

Vole PC igrači igrati u pokretu, samo ne vole kad ih proizvođači konzolama smatraju idiotima pa im daju zaključano govno od OS-a

24 dana kasnije
    4 mjeseci kasnije

Brijac

Ovo ti je Z1 chip unutra, em je slabiji i em ima lošiju bateriju od Steam Deck koji se može jeftinije nači

prayer Ovo ti je Z1 chip unutra, em je slabiji i em ima lošiju bateriju od Steam Deck koji se može jeftinije nači

To mi govoriš da postoje Rog Ally verzije s boljim čipom pa je ova jeftinija ili samo uspoređuješ sa Steam Deckom?

Ja sam samo link stavio ako koga zanima. Ja osobno ako bi uzimao ovako nešto uzeo bi Steam Deck definitivno.

Brijac

Ovo prvo, Z1 Extreme je definitivno bolji i ja se čak to razmišljam uzeti ali ovo što si stavio je Z1 i u ovom slučaju ne da košta više nego Steam Deck već je i lošije u svakom smislu 🙂

prayer

Aha aha, jbg nisam znao da uopće postoje različite verzije.

Na amazonu je ovaj s z1 chipom 399€, to je cak i ok cijena.

Genesis

A isti vrag kao i Ally ali je dosta bučniji i ponekad sporiji. Ili Ally Z1 Extreme ili Steam Deck stime da na 15W Steam Deck ima jednako dobre performanse kao Ally, no na drugu ruku Ally možeš potencijalno korisiti kao Switch gdje ga samo ukopčaš u TV pa na tih 45W Max što može izgurati čak i imaš pristojne performanse.

5 mjeseci kasnije

Nakon malo igranja moram priznati da ne bih ovo nikome preporučio. Kombinacija s Windows 11 je UŽASNA. Znači svako malo zapnem na log in screen-u jer retardirani Windows 11 ne dopušta korištenje bez PIN-a pa mi iz nekog razloga bzvz javlja da je došlo do greške i onda moram upisivati lozinku od Windows accounta jer pogodite Windows 11 ne dopušta korištenje bez Windows accounta. Ako ne upišete verifikacijski kod dovoljno brzo ekran se zaključa pa sve morate ispočetka. Osim ovoga, općenito iskustvo s Windowsima nakon jednog Steam Deck-a je katastrofalno i ako razmišljate o ovakvom uređaju definitivno bježite od bilo čega što ima Windowse tj. jednostavno uzmite Steam Deck.