Odličan tekst! Meni samo smetaju razno razni moderni demokrati, koji izmišljaju probleme tamo gdje ih nema. Danas imamo djecu sa psihološkim, socijalnim, subjektivnim i inim "poremećajima", jer je ekipa eto studirala određen komad materije i od toga moraju živjeti. Prije se to jednostavno zvalo karakter određene osobe, u ovom slučaju djeteta.
A nije baš tako, više je problem u medijima koji love klikove na način da iz izoliranih slučajeva rade generalni problem, bez ikakve dublje analize problema jer em nemaju vremena / novaca za tako nešto, em je danas lakše dobiti klikove za naslov koji caps lock slovima vrišti da su gameri psihopati koji rade masovna ubojstva. Nitko te neće ići pitati temeljem čega si donio takav zaključak budući da publika kojoj serviraš takve informacije nema blage veze o gamingu i to je opet ono što se dobro spominje u tekstu - došlo je netko novo doba koje starije generacije odbijaju prihvatiti pa nas gamere vole nazivati čudacima i psihološkim / sociološkim problemom, a mediji samo dolijevaju vatru na vruće ulje.
U suštini, dosta common sense štivo s dobrim zaključom stare istine koja glasa kako je masa glupa, pojedinci inteligentni koji hvala svemiru imaju svoj mozak da se ne opterećuju drugima i uživaju svom hobiju / životu / whatever.
Ima naravno ekipe koja si ne zna postaviti granicu pa pored video igra zapostavi "realni" život u svim mogućim sferama. To je onda već problem koji zahtjeva profesionalnu pomoć.
Što se mene tiče, igram se valjda od 5 godine života, znači to je sada već skoro 23 godine ako dobro računam. Nekada je bilo to po cijele dane, danas od svih obveza koje imam, uspijem preko tjedna uloviti pola sata igranja, preko vikenda sat - dva. Al i dalje lovim svaki slobodni trenutak da ga iskoristim za gejmanje što znači da je moja strast prema gamingu ostala jednaka kao i u tinejdžerskim danima kada sam igrao po cijele dane jer nisam imao pametnijeg posla u životu.
Nevezano uz temu, kada uređujete tekst za objavu, iz domene čitljivosti bilo bi jako dobro da ga razlomite u više manjih odlomaka. Ovakvi komadi wall of texta na internetu vjerojatno će ljude natjerati da bace oko na prve 3 rečenice i ostalo preskoče što je velika šteta :)