Spavam na slami ko Isusek 😆 . Najobičniji madrac sa oprugama ili sa memo pjenom ko ih preferira, svejedno za mene. Nije mi toliko bitan ležaj, odnosno madrac, podloga na kojoj spavam, koliko sam položaj i kad se legnem na levi bok i to je za mene amen i tak se znam puno put probudit ujutro u tom položaju i pitam se ujutro zar je već drugi dan. Tak da mogu baš i na podu spavat, samo neka deka i ajči mirno.
Spavam ko beba, Mama mi zna reći da kad sam bio beba da je morala prislonit glavu na mene i osluškivat dišem li jer spavao sam mirno i tiho. Takav sam ostal.
Ponekad znam imat neke čudne snove ali to ovisi o kojem boku se radi, hehe. Primjetil sam da mi desni bok ne odgovara a na leđima se umorim i ko pes drugi dan mrtav a na trbuhu nikad osim na plaži da mi malo i leđa izgore.
Reko bih da je to ipak sve individualno za spavanje i na čemu spavate. Neko voli tvrdi a neko meki madrac. Bitno da je krevet čvrst i stabilan, konstrukcijski mislim i da su nogice sve 4 ravnomjerno na podu da ne bi bilo poskakivanja ili škripanja kod izvođenja nekih aktivnosti.
Madrac sa oprugama mi se pokazal kao najbolja opcija a čak i poneki trgovci tvrde tako pa me začudi jer neće tad prodat skuplje varijante. Oni imaju svoj vijek trajanja zbog opruga ali su odlični komad sobnog inventara.
Na moru imam običan madrac sa oprugama i gore stavljen dormeo nadmadrac kupljen zbog tv reklame koja te nagovori da ih kupiš a da ga maknem možda bi bilo isto odnosno dok se ne bih priviknuo bez njega a u ZG samo madrac sa oprugama sa opcijom ljeto, zima kao kod auto guma, hehe!. Još malo pa ga moram obrnut na zimski rrežim.
Dakle madrac sa oprugama i da je kvalitetan ili barem srednje kvalitetan zavisno o novčaniku ali to se onda kompenzira sa nekim nadmadracem.
Mudraci tj. madraci kako je jednom neki saborski zastupnik reko.